باید به دانشجویان روش‌های اندیشیدن آموزش داده شود

خبرگزاری شبستان: معاون پشتیبانی و منابع انسانی استانداری خوزستان، اظهار داشت: باید به دانشجویان روش‌های اندیشیدن آموزش داده شود نه اینکه حاصل اندیشه‌ های متفکران را از بر کرده و برگه‌ های امتحانی را سیاه کنند و باسواد شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، علی عماد، معاون پشتیبانی و منابع انسانی استانداری خوزستان، امروز(23 آذر) در آیین افتتاحیه هفته پژوهش و فناوری استان و تجلیل از پژوهشگران برتر، با اشاره به تعاریفی از پژوهش، گفت: پژوهش تلاشی منظم، منطقی و دقیق برای دست یافتن به حقایق و دانش، نوآوری و ارتباط آن با کل زندگی و همچنین درک رابطه‌ها بین متغیرهاست.

 

وی با بیان اینکه پژوهش در دانشگاه‌ها باید به گونه ای باشد که برای دانشجویان امکاناتی فراهم شود تا بکوشند، بجوشند و خلاقانه در بستر زمان جاری شوند، افزود: از دانشجویان نباید انتظار داشت که حاصل اندیشه‌ های متفکان را از بر کرده و برگه‌ های امتحانی را سیاه کنند و باسواد شوند.

 

وی با اشاره به اینکه باید به دانشجویان روش‌های اندیشیدن آموزش داده شود، اضافه کرد: هر فردی که طالب آگاهی است، در سه دوره یا مرحله، فرایند شکل‌گیری و تکامل شخصیت علمی خود را پشت سر می‌گذارد که شامل دوره بهت و حیرانی، دوره نقادی و آزمون‌گری و دوره خلق و آفرینش‌گری است.

 

عماد، با بیان اینکه جامعه برای حل مشکلات موجود و بهره ‌گیری از فرصت‌های پنهان و آشکار به ایده‌ها و طرح‌ها و راهکارهای جدید نیاز دارد، تصریح کرد: برآورده‌ سازی نیاز با ساز و کارهای پژوهشی امکان‌پذیر است و پژوهش می‌ تواند برای شناخت بهتر شرایط، ایجاد راه‌ حل برای مسائل یا بهره ‌گیری از ظرفیت‌ ها یا همه این موارد انجام شود.

 

وی اذعان داشت: ما به آن کار پژوهشی نیاز داریم که جامعه را در مرحله نخست به سمت بهره وری، اثربخشی و کارایی پیش براند و آثار این تحول در کاهش هزینه های اقتصادی، کوتاه تر شدن زمان انجام کارها و کمیت بیشتر و کیفیت بالاتر محصول و کالا و خدمات پدیدار شود که هریک از این آثار نشانه‌های قابل سنجش پژوهش است.

 

معاون استاندار خوزستان، با اشاره به اینکه اگر واقعیت پژوهش‌ها را بررسی کنیم به خوبی آشکار می‌ شود که در شرایط کنونی مجموعه ای از محدودیت ها عرصه را بر رشد کمی و کیفی پژوهش تنگ کرده است، ادامه داد: استقابل ضعیف مدیران سازمان‌ها از پژوهشگران، کاهش اعتبار پژوهش، پرهزینه شدن پژوهش‌ها و... از جمله مسائل موجود در امر پژوهش است.

 

وی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید دو نقشه راه اصلاح نظام اداری و اجرای دولت الکترونیک تحلیل شده و در دستور کار قرار دارد، عنوان کرد: از دانشگاهیان انتظار می رود در این زمینه به کمک دولت بشتابند تا بتوانیم در ادامه مسیر دولت تدبیر و امید اصلاحات اساسی در این زمینه اعمال کنیم و مجموعه دستگاه های اجرایی دولت به ‌صورت چابک، توانمند و پرسرعت برای ارائه خدمت به مردم، متحول شوند.

 

پایان پیام/

کد خبر 424204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha