منابع مالی و اعتبارات بخش پژوهش باید افزایش یابد

خبرگزاری شبستان: سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، کمبود منابع مالی، پژوهش محوری، عدم ارتباط با مجامع بین المللی و عدم نظارت و ارزیابی سازمان ها را از جمله مشکلات بخش پژوهش عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دكتر محمد رعايايی ‌‌اردكانی، سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز(23 آذر) در آيين افتتاحيه هفته پژوهش و فناوری خوزستان و تجلیل از پژوهشگران برتر، گفت: هر سال در هفته پژوهش یک مراسم روتین و سنتی با بزرگداشت پژوهشگران و ایجاد نمایشگاه برگزار می شود، ولی باید طوری کار کنیم که هر سال یک نوآوری و تعغییرات در این گونه مراسمات را شاهد باشیم.

 

وی افزود: امسال ما در این هفته با کمک معاونت پژوهشی دانشگاه یک نوآوری در برنامه ها داریم و آن برگزاری سمینارهای بین دانشگاهی و صنعت است که بیشتر به دنبال مساله یابی و بحث و بررسی مشکلات و موانع صنعت و کشاورزی جامعه است.

 

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، هدف این سمینارها را فراهم کردن زمینه ای برای شناخت معایب و مشکلات و دانست و تا بتوانیم در این مسیر گام برداریم و تصریح کرد: با این کار یک معبر جدیدی برای ایجاد تحقیقاتی که در جامعه، سازمان ها و صنعت کاربرد دارد فراهم می شود.

وی با اشاره به اینکه این یک فکر و عمل جدید ایجاد می کند که باید با برقراری ارتباط واقعی میان صنعت و دانشگاه انجام شود، اضافه کرد: باید این هفته هفته خودنظارتی بر امور تحقیقاتی باشد تا ببینیم سال های گذشته کجا بودیم و امروز در چه مقطعی قرار داریم تا به نقاطی برسیم که برای حل مشکلات راهگشا باشد.

 

وی با بیان اینکه ما باید راه برون رفت از مشکلات را پیدا کنیم، اذعان داشت: عمده مشکلات ما در بحث پژوهش کمبود منابع مالی در مسیر پژوهش است، اگر خود را با کشورهای پیشرفته مقایسه کنیم می بینیم که 3 تا 3.5 درصد از اعتبارات ناخالص داخلی خود را به پژوهش اختصاص می دهند در حالی که در ایران این رقم چهار دهم درصد است.

 

دکتر رعایایی، با اشاره به اینکه  از دیگر مشکلات ما این است که پژوهش ما مثل آموزش عرضه محوری است نه آنچه در جامعه به آن نیاز است، تاکید کرد: باید صنعت و جامعه رقابتی شود تا همه به دنبال پژوهش بروند، اگر رقابت نکنیم هیچ پیشرفتی حاصل نمی شود.

 

وی عدم ارتباط با مجامع بین المللی و عدم نظارت و ارزیابی سازمان ها را از دیگر ایرادات بخش پژوهش عنوان کرد و ادامه داد: راه حل بايد دراين هفته ‌ها، سمينارها و جلسات مختلف ارائه شود و مسئولان امر هم بر انجام آن گردن نهند نه آنكه فقط راه‌ حل ارائه و به ‌صورت سمينار و منابع تئوری در كتابخانه ها نگهداری شود.

 

سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطر نشان کرد: امروز در ایران تحصیل کرده دکترا، فوق لیسانس و لیسانس بسیار است اما مشکل ما در این است که افراد فارغ التحصیل به پژوهش نمی پردازند در حالی که باید پژوهشگر، خلاق، نوآور و کارآفرین باشند.

 

وی با بیان اینکه اين‌ يك كار اساسی است و هنوز تنها گام اول آن با ايجاد پارك‌های علم و فناوری و مراكز رشد برداشته ايم، یاد آور شد: اگر بتوانيم تمام هم و غم خود را در آينده متوجه اين مسئله كنيم كه ديگر توسعه كمی در آموزش عالی كافی است و بايد توسعه كيفی و كاربردی ملاك عمل قرار گيرد شايد در دراز مدت بتوانيم به جايی برسيم كه ديگر اين بحث ها تكرار نشود.

 

پایان پیام/

کد خبر 424201

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha