رکن اصلی نهادینه سازی فرهنگ وقف در جامعه رسانه ها هستند

رئیس ستاد ششمین همایش وقف و رسانه با اشاره به اینکه این همایش، سه شنبه 25 آذر برگزار می شود، گفت : رسانه ها رکن اصلی نهادینه سازی فرهنگ وقف و موثرترین ابزار انتقال فرهنگ نوع دوستی، تعاون و همیاری و افزایش سطح مشارکت مردم در اموراجتماعی هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری هفته وقف، حسن ربیعی ، با بیان این مطلب افزود : همایش وقف و رسانه در راستای تحقق منویات و تدابیر مقام معظم رهبری در ترویج فرهنگ وقف و با هدف ارتقاء سطح تعاملات با رسانه ها، معرفی آثار و برکات وقف و استماع دیدگاهها و نظرات مسئولان و مدیران اصحاب رسانه و قدردانی از تلاش های فعالان رسانه ای در عرصه وقف برگزار می شود.

وی اضافه کرد : یکی از اهداف این همایش، مطرح شدن دیدگاه اصحاب رسانه است تا نظرات و راهبردهای وقف و رسانه در این همایش مطرح و انتظارات متقابل مورد توجه و ارزیابی قرارگیرد.

* 25  آذر ؛ میعادگاه تعامل رسانه ها با اصحاب وقف

ربیعی با اشاره به برگزاری ششمین همایش وقف و رسانه در روز سه شنبه 25 آذرماه در آستانه هفته بزرگداشت وقف در تالار وحدت گفت : در این همایش به دغدغه های سازمان اوقاف در احیای سنت حسنه وقف خواهیم پرداخت و اقدامات و چشم اندازهای پیش رو سازمان را در حوزه رسانه به سمع و نظر اصحاب رسانه خواهیم رساند و از نظرات و دیدگاههای ایشان بهره مند خواهیم شد .

وی خاطرنشان کرد : تعامل با اصحاب رسانه و ارتقاء سطح همکاری های مشترک ، بررسی موانع و آسیب ها و فرآیند همکاری متقابل و ارائه راهکارها ، بررسی ابعاد و زمینه های وقف های نوین و وقف جمعی ، تبیین چشم انداز فراروی همکاری های متقابل اصحاب وقف و رسانه و تجلیل از برگزیدگان و برترین های حوزه رسانه ای وقف از دیگر اهداف برگزاری این همایش ملی است.

*  افزایش 10 برابری وقف های جدید با برگزاری 5 دوره همایش

ربیعی با اشاره به پیشینه همایش وقف و رسانه گفت : همایش وقف و رسانه از سال 88 تاکنون در 5 دوره متوالی با حضور اصحاب رسانه و مسئولان عالی کشور با هدف نهادینه سازی فرهنگ وقف و ارتقاء سطح تعاملات وقف و رسانه برگزار شده است که آثار مثبت و ارزشمندی را در پی داشته و توانسته در عرصه اقبال اقشار مختلف مردم به وقف تاثیرات مثبت و ارزشمندی را در پی داشته باشد، به گونه ای که میانگین آمار وقف های جدید از سال 88  به بعد تاکنون 10 برابر افزایش یافته است.

* احیای وقف بدون همکاری رسانه ها غیرممکن

ربیعی با اشاره به نقش و قدرت تاثیرگذار رسانه ها در تبیین جایگاه وقف ، تصریح کرد : احیای وقف بدون همکاری‌ رسانه‌ها ممکن نیست و قدرت و تأثیر رسانه بر افکار عمومی، لزوم همکاری سازمان اوقاف با اصحاب رسانه را دوچندان می کند .

مدیر کل حوزه ریاست ، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه یکی از انتظارات سازمان اوقاف و امور خیریه از رسانه‌ها را نشر معارف اسلامی در جامعه برشمرد و گفت : رسانه ها، این مهم را در اولویت کار خود قرار دهند تا وقف که یکی از مظاهر تعلیمات دینی می باشد، در میان مردم ترویج شود و این اقدام خداپسندانه باعث رونق معنوی و توسعه همه جانبه کشور شود.

* وقف راهگشای تنگناهای اقتصادی دولت

وی اضافه کرد : وقف می‌تواند راهگشای تنگناهای اقتصادی دولت باشد و خواهد توانست در کاهش بخشی از کسری بودجه دولت، ایفای نقش نماید، چرا که کسری بودجه یا ناشی از تقلیل درآمد و یا ناشی از افزایش مخارجی است که دولت معمولا در انجام وظایف خود مجبور به تحمل آن است و وقف میتواند در هر دو زمینه یاریرسان باشد، زیرا با ایجاد تولید و خدمات عمومی، دولت را در هزینهکردن برای این موارد یاری خواهد نمود.

ربیعی ادامه داد : بطور مثال وقتی که یک مدرسه و یا یک بیمارستان از طریق وقف تاسیس میشود و به جامعه خدمت رسانی میکند، در واقع دولت از هزینههای ایجاد و اداره یک مدرسه و یا یک بیمارستان معاف میشود و دولت میتواند، این هزینهها را در جاهای دیگری به مصرف رساند. همچنین نقش موقوفات و اماکن مذهبی در توسعه گردشگری زیارتی و جلب توریست ،نقش قابل توجهی می باشد.

* وقف و امامزادگان  متعلق به مردم

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به آثار و برکات تعمیق ارتباط میان رسانه ها با سازمان اوقاف و امور خیریه در ترویج فرهنگ غنی وقف ، تصریح کرد : وقف و موقوفات نهادی مردمی و از عمق جامعه برخاسته است ، وقف توسط مردم شکل گرفته است و نهادی کاملا ً مردمی و معمولاً موقوفات که کشورها در ادوار مختلف تاریخی بر اساس ارزش های اجتماعی حاکم بر جامعه و نیازهای مردم بوجود آمده است و رویکردی کاملاً اجتماعی و معارفی دارد.

وی بقاع متبرکه امامزادگان و اماکن مذهبی را محلی برای آرامش معنوی مردم برشمرد و گفت : همه ما باید از این ظرفیت های عظیم معنوی در راستای ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه بهره برداری نمائیم .

رئیس ستاد ششمین همایش وقف و رسانه با اشاره به اینکه رسانه‌ها در کشور باید به موضوع وقف و بقاع متبرکه با نگاه ملی و مردمی بپردازند اظهار داشت : همه نهادها از جمله رسانه‌ها به عنوان ابزار ارتباطی موثر و تاثیرگذار ، این سازمان را در ترویج فرهنگ غنی وقف و اهل بیت (ع) یاری نمایند .

* عدالت محوری وقف

  ربیعی با بیان اینکه امروزه با کاهش نقش دولتها وافزایش تدریجی قدرت مردم در اقتصاد و افزایش خصوصی سازی تعداد متمکنین در سطح جامعه در حال گسترش است ، ادامه داد: نهاد وقف، میتواند بار دیگر جایگاه خود را در تامین انگیزههای انساندوستانه، دانش افزایی و دینمدارانه پیدا کند. اصلاح و گسترش متناسب نهاد وقف، آثار عدالتمحورانه مورد نظر اسلام را در جامعه خواهد گذاشت و موجبات خرسندی خداوند سبحان، اولیای گرامیاش و مردم خواهد شد.

وی افزود: احیای وقف خواهد توانست در توزیع عادلانه ثروت ، رفع فقر و کاهش فاصله طبقاتی در جامعه نقش ایفا کرده و مسیر ایجاد عدالت را هموار نماید.

* نفرت از موقوفه خواری نیازمند کار رسانه ای

وی با اشاره به اینکه اگر در جامعه ما مبارزه با فساد اقتصادی دارای حساسیت بالایی است، مبارزه با موقوفه‌خواری هم باید از اهمیت بیشتری برخوردار باشد؛ تصریح کرد : رسانه‌ها، خبرنگاران و هرکسی که صاحب تریبون در کشور است باید به عنوان مدعی‌العموم حق موقوفات و صاحبان آن را که دستشان از این دنیا کوتاه است ، احیا کنند و اجازه ندهد کسانی با مطامع شخصی به بیت المال و حقوق مردم دست درازی کنند.

* میراث بزرگ بشر دوستی

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه فلسفه تاسیس و ترویج نهاد وقف در اسلام را پرکردن خلاها و برطرفکردن نیازهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی در جامعه اسلامی دانست و گفت : وقف میراث بزرگ انسانیت و بشردوستی و سرمایه فنا ناپذیر مدنیت و فرهنگ است که متاسفانه ارزش های آن آنچنان که بایسته است ، معرفی نگردیده است.

* ارتقاء بهره‌وری از موقوفات، حفظ و احیای آن و عمل امینانه برای اجرای نیات واقف

وی با بیان اینکه بهره‌وری موقوفات، حفظ و احیای آن و عمل امینانه برای اجرای نیات واقف و ایجاد وقف های جدید را از دغدغه‌های سازمان اوقاف و امور خیریه دانست و گفت : سازمان اوقاف با رویکرد تحولی و براساس منویات مقام معظم رهبری در تلاش است با شعارتحول اقتصادی موقوفات کشور را احیاء و به بهره وری رسانیده و با ارائه مدل وقف جمعی ، وقف را در کشور احیاء و ترویج نماید.

وی گفت : وقف بعنوان میراث معنوی بشریت در تمامی ادیان الهی و آیین های بشری جایگاهی خاص داشته و مورد تاکید رهبران دینی بوده است و امروزه نیز رشد سریع موقوفات و بنیادهای خیریه در جهان ، نشان از توجه جامعه به این امر مهم دارد.

* انتظار از رسانه ها

سخنگوی سازمان اوقاف از رسانه ها خواست گفتمان وقف را در کشور به گفتمان ملی تبدیل و با پیوند وقف با جامعه، این مهم را به مسئولیت اجتماعی تبدیل کنند.

وی ادامه داد : رسانه ها می توانند با تبیین زیبایی های وقف برای مردم و معرفی واقفین و انسانهای بزرگ ، فرهنگ وقف را در جامعه نهادینه نمایند.

ربیعی گفت : وقف می تواند در سبد فرهنگی مردم قرارگرفته و در سبک زندگی ایرانی اسلامی لحاظ شود.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 424096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha