به گزارش خبرگزاری شبستان از فومن، پژوهش از نظر لغوی به معنای تحقیق است اما در اصطلاح تلاش فکری منظم و روشمندی برای دستیابی به حقیقت یک موضوع است که بر اساس منابع متعدد و معتبر انجام میگیرد تا درستی و نادرستی آن مشخص گردد. در واقع همین پژوهش اگر به روشهای صحیح و مطلوب و بادقت صورت گیرد زمینه و بستر لازم را برای توسعه و پیشرفت کشور فراهم میکند. بحث پژوهش و فناوری یک نیاز ضروری برای همه نهادهاست و در هر زمینهای که بخواهیم برای پیشرفت و توسعه قدم برداریم نیاز به آن احساس میشود.
پژوهشمحوری نیازمند نگرش کلان و هدفگذاری بلندمدت و مستمر است که دستیابی به این هدف با همت مضاعف صاحبنظران حوزه پژوهش و اطلاعرسانی از دستاوردهای این حوزه امکانپذیر است.
پلکان توسعه در رشتههای مختلف پژوهش است
ناصرعاشوری، نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پژوهش یک امر ضروری است که باید در حوزههای مختلف به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه پژوهش پلکان توسعه در رشتههای مختلف است، افزود: متاسفانه سازمانها و دستگاههای اجرایی نسبت به این موضوع کمتر توجه میکنند و در بعضی از مجموعهها اعتباراتی که برای این امر اختصاص دادهمیشود استفاده نشده و برگشت میخورد که جای تاسف دارد.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی گفت: آن چیزی که میتواند به پایههای توسعهای کشور کمک کند امر تحقیقات و پژوهش است که میتواند مبنا و اساس یک کار باشد.
عاشوری تصریح کرد: اگر کشورهایی در زمینههای مختلف به توسعه همهجانبه رسیدند یکی از موضوعاتی که اهمیت دادهاند بحث تحقیقات و پژوهش بوده که توانسته آنها را به مسیر درست بکشاند.
وی خاطرنشان کرد: نهاد ریاست جمهوری و سازمانهایی زیربط دیگری هستند که متولی حمایت از پژوهشگران هستند ولی آنچه که میتواند در این زمینه کمک شایانی کرده و آن را اجراییتر و عملیتر کند باور مسئولان به امر پژوهش است.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مراکز و کانونهایی علمی و تحقیقاتی در ایران وجود دارد که لازم است ولی کافی نیست و همه وزارتخانهها در زمینه پژوهش اعتباراتی دارند.
دانش و دانایی مهمترین محور و مولفه توسعه در کشورها است
بهزاد حمیدیفر، رئیس دانشگاه پیام نور فومن اظهار کرد: درعصر حاضر، علم و دانش مهمترین شاخصه و مولفه تمام کشورهای در حال توسعه است.
وی با بیان اینکه دنیا و جامعهای که در آن به سر میبریم در مقایسه با گذشته به شدت دچار تغییر و تحول شده است، افزود: عصر هزاره سوم، عصر دانایی، انفجار علوم و دانشها و اطلاعات است.
رئیس دانشگاه پیام نور فومن با بیان اینکه دنیا به یک دهکده جهانی تبدیل شده است، گفت: دانش و دانایی از مهمترین محور و شاخصه و مولفه توسعه در کشورها است.
حمیدیفر تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم محورها را اندازه گیری کنیم و به حد مطلوبی برسیم نیاز به پژوهش در تمام عرصهها داریم.
وی خاطرنشان کرد: پژوهش در موضوع و هر شکلی که انجام شود یک تلاش منسجم و هدفمند در جهت توسعه دانشهای موجود است.
رئیس دانشگاه پیام نور فومن اظهار کرد: همه موضوعات اعم از مسائل اقتصادی، کشاورزی، علمی پزشکی و...که با آن در جامعه سر و کار داریم باید بر مبنای علم و پژوهش صورت بگیرد.
حمیدیفر افزود: پژوهش یک تلاشی در جهت یافتن بهترین راه حلها برای استفاده از حل مشکلات جامعه در عرصههای مختلف زندگی است.
وی با بیان اینکه یکی از آسیبهای پژوهش، نهادینه نکردن آن در حوزه های مختلف جامعه است، گفت: ابتدا باید ریشهها و عللی که سبب عدم علاقه یا کم توجهی به پژوهش میشود را آسیب شناسی کرد و سپس در جامعه این امر نهادینه شود.
رئیس دانشگاه پیام نور فومن با بیان اینکه مسئله پژوهش در جامعه ما به صورت فرهنگ در نیامده است تصریح کرد: مشکل دیگر منابع مالی است که بسیاری از پژوهشگران دغدغه مهمشان نبود منابع مالی می باشد.
حمیدیفر خاطرنشان کرد: پژوهش در جامعه ما که عصر انفجار اطلاعات و دانش است باید به صورت یک نهاد و فرهنگ در بیاید.
وی با بیان اینکه امروز مهمترین مشکل دانشگاهها و مراکز علمی آموزش تئوری مطالب است، اظهار کرد: دانش آموختگان دانشگاهها به صورت عملی آنطور که باید و شاید از دانش کافی برخوردار نیستند.
رئیس دانشگاه پیام نور فومن افزود: این امر میطلبد در خصوص این مسائل پژوهشهایی در راستای ارتباط حوزه بین صنعت و دانشگاه صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما