به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، شاخصهای تعیین قیمت نفت نیاز به اصلاح دارد، تنها راه نجات اقتصاد کشور افزایش تولید رقابتی و توسعه صادرات غیرنفتی است، امسال 6 میلیون نفر بیمه شدند، افزایش تعامل با بخش خصوصی برای توسعه اشتغال پایداراز جمله اخبار اقتصادی در هفته سوم آذر بود.اامه رویداد های این حوزه را در گزارش زیر میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: حل بحران آب نیازمند اختصاص بیشتر بودجه و توجه مسئولان است
عضو کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی مجلس گفت: متاسفانه یکی از مشکلات مهم در مناطق خشک و نیمه خشک کشور ما مسئله آب است که هم چنان کمبود آن در زمینه شرب و بخش کشاورزی تهدید برای ما محسوب میشود.
هدایت اله میرمراد زهی در در خصوص مسئله بحران آب در کشور اظهار داشت: متاسفانه یکی از مشکلات مهم در مناطق خشک و نیمه خشک کشور ما مسئله آب است هم چنان کمبود آن در زمینه شرب و کشاورزی تهدیدی برای ما محسوب میشود ولی در اولویتهای لایحه بودجه کشور مسئله اول نبوده است.
رویترز: درخواست شرکتهای تولید کننده نفت از اوپک/شاخصهای تعیین قیمت نفت نیاز به اصلاح دارد
کشورهای صادرکننده نفت بر این باورند که سقف قیمت تولید نفت باید توسط بازار تعین شود و اوپک در این میان پل رابط بین کشورها باشد .
از درخواست شرکتهای صادرکننده نفت مبنی بر تجدید نظر در خصوص قیمت نفت خبر داد .
کشورهای صادرکننده نفت بر این باورند که سقف قیمت تولید نفت باید توسط بازار تعین شود و اوپک در این میان پل رابط بین کشورها باشد .
کارشناسان حوزه نفت این درخواست را درخواستی به جا دانسته اند چرا که باید بازار نفت توسط کشورهای تولید کننده نفت اداره شود که این کشورها در جریان هزینه های تولیدی مصرف نفت مثل هزینه های تولید نفت خام و شرایط صادرات آن قرار دارند .
تنها راه نجات اقتصاد کشور افزایش تولید رقابتی و توسعه صادرات غیرنفتی است
سخنگوی کمیسیون انرژی گفت: با توجه به کاهش قیمت نفت باید به سمت رونق اقتصادی و تولید و همچنین رونق صنعت و معدن برویم چون معادن کمتر از نفت نیستند و در حال حاضر خیلی از کشورها از معادن درآمدزایی میکنند مثل شیلی که از صنعت مس کشورشان را اداره میکنند.
حسین امیری خامکانیدرخصوص اینکه آیا تعیین قیمت 72 دلاری برای بودجه 94 منطقی اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمتها هنوز در کمیسیون تلفیق به تصویب نرسده و تا تصویب آن معلوم نیست قیمتهای جهانی چه تغییری می کنند.
وی تصریح کرد: کاهش قیمت همچنان ادامه دارد برای یک سال آینده نمیتوان ریسک کرد ولی بهترین رقمی که دولت میتواند به آن برسد همین رقم ۷۲ دلار است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: راه نجات ما، اقتصاد مقاومتی، تلاش برای کاهش وابستگی کشور به نفت و افزایش تولید است.
وی تصریح کرد: منظور از تولید، تولید رقابتی و صادراتی است و این مسائل در سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری کاملا مشهود است.
فاز ١٧ و ١٨ پارس جنوبی در آستانه تولید گاز شیرین قرار گرفت
روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس اعلام کرد: گاز ترش فازهای ٦ تا ٨ میدان پارس جنوبی وارد سایت پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ شده و تا دو هفته آینده گاز شیرین شده به شبکه سراسری کشور تزریق می شود.
هم اکنون شمارش معکوس برای راهاندازی نخستین ردیف شیرین سازی گاز پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ میدان مشترک پارس جنوبی آغاز شده است.
با توجه به آمادگی تاسیسات موجود در نخستین ردیف شیرین سازی پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ پارس جنوبی، گاز ترش و خشک فازهای ٦ تا ٨ این میدان وارد سایت این پالایشگاه شده است.
بیش از ٢ روز است که گاز ترش فازهای ٦ تا ٨ میدان پارس جنوبی وارد سایت پالایشگاه فاز ١٧ و ١٨ شده و به سمت مشعل هدایت میشود، هم اکنون مشکلات و موانع موجود در دستگاهها و تجهیزات موجود در این پالایشگاه در حال رفع بوده تا در آینده نزدیک گاز شیرین شده به شبکه سراسری کشور تزریق شود.
هیچ طرحی بدون مجوز زیست محیطی انجام نمی شود
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران اجرای کلیه طرح های سد و نیروگاه برق آبی را منوط به اخذ مجوز سازمان حفاظت محیط زیست دانست.
سید محمدرضا رضازاده با بیان مطلب فوق افزود: در مراحل اجرای همه طرح ها با محیط زیست تعامل داشته ایم و هیچ پروژه ای را بدون مجوز زیست محیطی نمی دهیم.
وی گریزی هم به وضعیت استحصال آب شور زد و اظهار داشت: سال هاست که در دنیا به دنبال استفاده از آب های غیرمتعارف هستند و کشور ما هم با توجه به محدودیت منابع آبی که دارد باید به سمت استفاده از آب های غیرمتعارف برود.
فارس: افزایش تعامل با بخش خصوصی برای توسعه اشتغال پایدار/ایجاد اشتغال در زمینه تولید پوشاک، طلا و جواهر
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران با اشاره به افزایش تعامل با بخش خصوصی برای توسعه آموزشهای مهارتی و اشتغال پایدار جوانان گفت: تدوین اولویتهای آموزشی با توجه به شرایط موجود کسب و کار موجب گسترش مهارت آموزی میشود.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران در پاسخ به سؤالی درباره وضعیت تأسیس آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای گفت: خدمات الکترونیک ارائه شده برای ثبت درخواست تأسیس آموزشگاه آزاد با رویکرد کاهش تشریفات دست و پا گیر اداری موجب شد که بیش از 200 آموزشگاه فنی و حرفهای در نیمه اول امسال مجوز تأسیس گرفته و فعالیت آموزشی خود را آغاز کنند.
تعلل دولت دهم و یازدهم در اجرای قانون بهبود محیط کسب و کار
اغلب دستگاههای اجرایی که در قانون بهبود محیط کسب و کار مسئولیتی به عهده آنها گذاشته شده، در اجرای تکالیف قانونی خود در قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار تدوین شده کوتاهی کردهاند.
دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: به طور دقیقتر میتوان گفت که در 29 ماده این قانون، 47 حکم قانونی به تفکیک مجری وجود دارد که از میان این تعداد حکم، 4 مورد آنها اجرایی شده، 8 حکم قانونی به طور ناقص یا با اثربخشی کم اجرا شده، اجرای 4 حکم قانونی غیرقابل ارزیابی است و 31 حکم قانونی نیز اجرا نشده است.
امسال 6 میلیون نفر بیمه شدند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه امسال 6 میلیون نفر بیمه شدند، گفت: هم اکنون 75 درصد بیمهها برای کد تحول نظام سلامت اعمال شده است.
علی ربیعی ظهر در شورای اداری شهرستان اسدآباد با اشاره به اینکه کشور در زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شرایط نامناسب داشت، اظهار کرد: قدرت مانور دولت تدبیر و امید در آن زمان بسیار کم بود و این دولت با آن شرایط سخت آغاز به کار کرد.
وی با بیان اینکه پای عزت و عظمت ملت بزرگ ایران میایستیم، توجه به ولی فقیه را عامل قدرت کشور دانست و افزود: تا زمانی که وحدت و انسجام در جامعه ایرانی وجود دارد، میتوانیم در سطح بینالمللی بدرخشیم.
توافق بر سر افزایش پایه سنوات کارگران با هدف تقویت سایر سطوح مزدی
مشاور مجمع عالی کارگران با اشاره به توافق گروهکارگری و کارفرمایی برای افزایش پایه سنوات کارگران در سال آینده گفت: این اقدام موجب افزایش رغبت به کار و بهرهوری کارگران در سایر سطوح مزدی میشود.
فرامرز توفیقی در مورد مسائل مطرح شده در جلسه روز گذشته شورای عالی کار اظهار داشت: قرار بود در این جلسه گروه کارفرمایی درباره افزایش پایه سنوات اعلام نظر کنند که نمایندگان کارفرمایان به طور تلویحی موافقت خود را با این مسئله اعلام کردند، اما منجر به مصوبهای در این زمینه نشد.
مشاور مجمع عالی نمایندگان کارگران افزود: نمایندگان کارفرمایان قصد داشتند، مسئله افزایش پایه سنوات را به عنوان یکی از مؤلفههای افزایش حداقل دستمزد سال آینده در نظر بگیرند که ما به شدت مخالفت خود با این اقدام را اعلام کردیم.
اشتغال ۱۱۰ هزار نفر از طریق کاریابیها/ دستور وزیر کار برای واگذاری امور غیرحاکمیتی
مدیرکل کاریابیهای وزارت کار با اشاره به اشتغال ۱۱۰ هزار نفر از طریق کاریابیهای داخلی در ۷ ماهه ابتدای امسال گفت: با دستور صریح وزیر کار بخشی از امور غیرحاکمیتی این وزارتخانه به دفاتر کاریابی واگذار میشود.
محمد اکبرنیا در مورد آمار به کار گماردگان از طریق کاریابیهای داخلی اظهار داشت: در 7 ماهه ابتدای امسال 110 هزار نفر از طریق کاریابیها مشغول کار شدند و این در حالی است که 350 هزار نفر در سامانه ثبتنام کردهاند.
مدیرکل هدایت نیروی کار و کاریابیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: البته در نیمه دوم سال معمولاً تعداد متقاضیان ثبتنام بیشتر میشود و انتظار این است که تعداد به کار گماردگان هم افزایش پیدا کند.
مهر: جزئیات ابلاغیههای جدید درباره مزد ۹۴/ زمزمه سناریوی تعیین مزد دوگانه
نمایندگان کارگران از آغاز غیررسمی مذاکرات تعیین حداقل دستمزد سال ۹۴ در شورای عالی کار خبر می دهند و معتقدند شرایط برای تعیین دو نوع افزایش برای کارگران قرارداد موقت و دائم وجود ندارد و با آن مخالفند.
در مذاکرات پایان سال ۹۲ شورای عالی کار بحث تعیین مزددوگانه برای مشمولان قانون کار در سال جاری مطرح شده بود که در نهایت این سناریو نتوانست مورد موافقت نمایندگان کارگران قرار بگیرد و از دستور کار این شورا خارج شد.
طی سال های اخیر نیز در اینباره که برای افزایش حداقل دستمزد سالیانه کارگران قرارداد موقت و همچنین قرارداد دائم دو نوع افزایش سالیانه دستمزد در نظر گرفته شود، مباحث فراوانی مطرح شده است.
تهاتر نفت با کالاهای روسی صحت ندارد/ نحوه مشارکت نفتی ایران و روسیه
بیژن زنگنه درباره اظهارنظر وزیر توسعه اقتصادی روسیه مبنی بر احتمال آغاز تهاتر نفت خام و کالا بین ایران و روسیه، گفت: تهاتر نفت ایران در مقابل کالاهای روسی صحت ندارد و اصلا چنین توافقی بین دو کشور انجام نشده است.
وزیر نفت ایران با اعلام اینکه ایران و روسیه صرفا بر روی توسعه همکاری های دو جانبه در صنایع نفت و گاز مذاکره و به توافق دست یافته اند، تصریح کرد: بر این اساس ایران از توان فنی و عملیاتی شرکت های روسی در صنایع نفت و گاز استفاده می کند.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید همچنین از اظهار نظر وزیر توسعه اقتصادی روسیه مبنی بر تهاتر نفت و کالا بین دو کشور اظهار بی اطلاعی کرد.
اتوبوسها آماده بازگرداندن زائران هستند/ احداث سالن مسافری 4500متری
داود كشاورزيان ضمن موافقت با تخصیص مبلغ 14 هزار میلیارد ریال جهت بهسازی آسفالت محوطه پارکینگ پایانه مرزی شلمچه، به ضرورت اختصاص بودجه براي زيرساختهاي پايانههاي مرزي چزابه اشاره كرد و اظهار داشت: به منظور تسهيل روند تردد مسافران 280 ميليارد ريال اعتبار براي ساماندهي محور بستان - چزابه اختصاص يافته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین از پیگیری احداث سالن مسافري با زیر بنای 4500 مترمربع در پایانه مذکور جهت رفاه حال مسافران و زائران عتبات عالیات در آینده ای نزدیک خبر داد.
کشاورزیان تصریح کرد: برنامهريزيهاي لازم براي بازگشت زائران فراهم شده است و اتوبوسها در مرز آماده خدماترساني به زائران هستند. رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي در جريان بازديد از پايانه مرزي چزابه با حضور در يادمان شهداي هويزه به مقام شامخ شهداي هويزه اداي احترام كرد.
اجرای برنامه جدید مقابله با خشکسالی/ آب و برق فعلا گران نمیشود
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه با مدیریت مصرف می توان بر مشکلات موجود در حوزه آب به ویژه در بخش کشاورزی غلبه کرد، گفت: دولت تصمیمی در مورد افزایش تعرفه آب و برق ندارد.
حمیدچیت چیان در خصوص برنامه های وزارت نیرو برای کنترل مصرف آب ،گفت: اعتقاد به این داریم که با مدیریت مصرف می توان بر مشکلات موجود در حوزه آب به ویژه در بخش کشاورزی غلبه کرد.
تسنیم: عسگراولادی: لایحه بودجه ۹۴ رکودزدا و اشتغالزا نیست
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان این که لایحه بودجه ۹۴ به ایجاد اشتغال و رفع رکود کمک نمیکند، گفت: باید در بودجه سال آینده از تولید داخلی که پشتوانه صادرات است، حمایت شود، زیرا تولید یکی از منابع اصلی درآمد کشور است.
اسدالله عسگراولادی لایحه بودجه 1394 را تورم زا دانست و اظهار کرد: لایحه بودجه اشتغال و رکود را رفع نخواهد کرد و نیاز دارد در کمیسیون تلفیق با نگاه دقیقیتری موارد بودجه مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
وی با بیان این که، لایحه بودجه سال آینده به مهار تورم به صورت پررنگ نپرداخته و دولت نتوانسته با این بودجه تورم را مهار کند، ادامه داد: با توجه به موضوع خروج از رکود که در اقتصاد مقاومتی ذکر شده و باید کشور از آن حالت خارج شود، به نظر میرسد لایحه فعلی بودجه سرانجام شفافی در رابطه با خروج از رکود به همراه نداشته باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی،کشور را به سمت و سوی خودکفایی سوق میدهد که در این بودجه حرکت به سمت خودکفایی دیده شده اما نیاز دارد تا کمیسیون تلفیق تغییرات دقیقتری نسبت به بودجه داشته باشد.
رژیم صهیونیستی به پرداخت جریمه به ایران محکوم شد
بر اساس حکم صادره از سوی یک هیئت داوری سوئیسی، رژیم صهیونیستی باید به دلیل وارد کردن زیان به سهم دولت ایران در خط لوله ایلات-عسقلان به این کشور خسارت بپردازد.
این پروژه در سال 1968 با سرمایه گذاری مشترک حکومت سابق ایران و رژیم صهیونیستی کلید خورد، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 شکست خورد.
بر اساس حکم مقدماتی این هیئت، رژیم صهیونیستی برای جبران زیاد وارده، باید برابر با ارزش 50 درصد این پروژه به ایران پول پرداخت نماید.
برنامههای دولت برای توسعه اشتغال در سالهای ۹۳ و ۹۴
با اشاره به طراحی بسته سیاستی اشتغال پایدار گفت: در سال 93 به اجرای برخی از موارد آن پرداختیم. اما با توجه به اینکه با مشکل بودجه و اعتبار روبرو بودیم نتوانستیم موفق عمل کنیم.
وی با اشاره به رایزنی با مقامات ارشد نظام درباره بازار کار گفت: زمانی که با مسئولان در زمینه بازار کار گفتوگو کردیم و نیاز به بودجه برای سیاستهای بازار کار را مطرح کردیم،مسئولان قول دادند که 1000 میلیارد تومان بودجه برای سیاستهای بازار کار در اختیار وزارت کار قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما