دولت مکلف به تقویت اعتبارات دفاعی شد/ قوه قضائیه فساد اخیر را پیگیری کند

خبرگزاری شبستان: دولت مکلف به دریافت 10 درصد بهای گاز مصرفی به عنوان عوارض از مشترکان شد، قیمت 72 دلاری نفت در بودجه اصلاح می‌شود، ادله کافی درباره فساد ۱۲ هزار میلیاردی به مردم ارائه شود، شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقابله با معاندان فرهنگ اسلامی برنامه‌ریزی کند برخی از اخبار حوزه پارلمانی در هفته دوم آذر ماه بود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، دولت مکلف به دریافت 10 درصد بهای گاز مصرفی به عنوان عوارض از مشترکان شد، قیمت 72 دلاری نفت در بودجه اصلاح می‌شود، ادله کافی درباره فساد ۱۲ هزار میلیاردی به مردم ارائه شود، شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقابله با معاندان فرهنگ اسلامی برنامه‌ریزی کند برخی از اخبار حوزه پارلمانی در هفته دوم آذر ماه بود.ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه رادر گزارش زیر میخواید:

باشگاه خبرنگاران: دولت مکلف به دریافت 10 درصد بهای گاز مصرفی به عنوان عوارض از مشترکان شد
نمایندگان دولت را مکلف کردند علاوه بر دریافت نرخ گاز، به ازای مصرف هر متر مکعب گاز طبیعی ده درصد بهای گاز مصرفی به استثنای خوراک پتروشیمی‌ها را به عنوان عوارض از مشترکین دریافت کند.
نمایندگان در ادامه بررسی طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ماده الحاقی 31 این طرح را به کمیسیون برنامه اجرا داده شده بود را بررسی و تصویب کردند. 
براین اساس دولت مکلف است تا پایان موضوع این قانون علاوه بر دریافت نرخ گاز، به ازای مصرف هر متر مکعب گاز طبیعی ده درصد بهای گاز مصرفی به استثنای خوراک پتروشیمی‌ها را به عنوان عوارض از مشترکین دریافت و به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز کند. 
الف: 80 درصد وجوه دریافتی صرفا برای احداث تاسیسات و خطوط لوله گازرسانی به شهرها و روستاها با اولویت مناطق سردسیر، نفت خیز، گازخیز، استان‌هایی که برخورداری آن‌ها از گاز کمتر از متوسط کشور است توسط شرکت ملی گاز ایران هزینه می‌شود.

دولت مکلف به تقویت اعتبارات دفاعی شد
نمایندگان در ادامه بررسی لایحه تنظیم بخشی از مقررات ماده دولت ماده الحاقی 45 را اصلاح و تصویب کردند.

دولت مجاز به اخذ عوارض از نوشیدنی‌های قندی داخلی و خارجی شد
نمایندگان در جلسه علنی امروز به دولت اجازه دادند تا نسبت به وضع و اخذ عوارض از نوشیدنی‌های تولید داخل، تولید مشترک داخلی، خارجی و نوشیدنی‌های وارداتی اقدام نماید.
نمایندگان در بررسی برخی مواد ارجاع شده طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به کمیسیون برنامه ماده الحاقی 38 این طرح را بررسی و تصویب کردند.
براین اساس این ماده واحده تصریح می‌کند: به دولت اجازه داده می‌شود؛
الف: نسبت به وضع و اخذ عوارض از نوشیدنی‌های قندی تولید داخل، تولید مشترک داخلی، خارجی و نوشیدنی‌های وارداتی اقدام نماید. منابع حاصله به حساب درآمد عمومی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز و طی ردیفی که در قانون بودجه مشخص می‌شود به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و تصویب هیئت وزیران به منظور پیشگیری، آموزش، تغییر سبک زندگی و غربالگری بیماران دیابتی و بیماران قلبی و عروقی، کمک به تشکل‌های غیردولتی ذی‌ربط، پیشگیری از بیماری‌های مشترک انسان و دام، توسعه، تکمیل و تجهیز اماکن ورزشی با اولویت مناطق کم‌تر توسعه یافته و روستاها هزینه شود. 
ب: به منظور ارتقای سلامت جامعه و کاهش مصرف دخانیات نسبت به وضع و اخذ عوارض از خرده فروشی سیگار اقدام کند.

قیمت 72 دلاری نفت در بودجه اصلاح می‌شود
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: قیمت هر بشکه نفت 72 دلاری در بودجه سالیانه غیرواقعی دیده شده است.

ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان با اشاره به کاهش قیمت نفت و تأثیرات آن بر بودجه سال 94 اظهار داشت: بی‌شک کاهش قیمت نفت تأثیرات خود را بر بودجه سال 94 خواهد گذاشت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: نمی‌شود نفت را به قیمت 100 دلار نفروخت و به میزان امسال درآمدزایی کرد. 
ندیمی تصریح کرد: قطعا قیمت‌گذاری هر بشکه نفت در بودجه سال 94 آن هم با نرخ 72 دلار غیرواقعی دیده شده که باید در زمان بررسی بودجه، در مجلس اصلاح شود. 
وی ادامه داد: مجلس چاره‌ای جز کاهش قیمت نفت در بودجه ندارد.

اختصاص یک میلیارد دلار به منظور توسعه حمل و نقل به وزارت راه و شهرسازی
با تصویب مجلس، دولت مکلف شد معادل ریالی حداقل یک میلیارد دلار از محل فروش میعانات گازی به شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌های داخلی را برای توسعه حمل و نقل کشور به وزارت راه و شهرسازی اختصاص دهد.

نمایندگان در ادامه بررسی مواد باقیمانده طرح الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت تکلیف دیگری به دولت دادند. 

براین اساس، دولت مکلف شد معادل ریالی حداقل یک میلیارد دلار از محل فروش میعانات گازی به شرکت‌های پتروشیمی و پالایشگاه‌های داخلی در قالب بودجه عمومی را به نرخ روز محاسبه و برای توسعه حمل و نقل کشور به وزارت راه و شهرسازی اختصاص دهد. 
این منابع در قالب ردیف‌های مستقل و مشخص در قوانین بودجه سنواتی درج و وجوه دریافتی به صورت ماهانه به این وزارتخانه پرداخت می‌شود.

ادله کافی درباره فساد ۱۲ هزار میلیاردی به مردم ارائه شود/قوه قضائیه فساد اخیر را پیگیری کند
عضو کمیسیون قضایی مجلس گفت: باید ادله کافی در مورد فساد ۱۲ هزار میلیاردی به مردم ارائه شود و موضوع توسط دستگاه‌های مسئول مورد پیگیری قرار گیرد.
محمدعلی اسفنانی نماینده مردم فریدن، فریدون‌شهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس،‌با اشاره به اعلام خبر کشف فساد 12 هزار میلیاردی از سوی وزیر اقتصاد گفت: آنچه که در اینجا قابل توجه است این است که این فساد و موارد مشابه باید با شفافیت کامل و ادله کافی به مردم توضیح داده شود تا مردم در جریان امور قرار گیرند و پیگیری‌های لازم در این زمینه از سوی دستگاه‌های مسئول انجام شود.
وی افزود: مجلس شورای اسلامی نیز برحسب وظیفه خود موضوع فساد 12 هزار میلیاردی اعلام شده را مورد بررسی قرار داده و پیگیری‌های لازم در این زمینه را انجام خواهد داد.

رئیس‌جمهور همانند شعارهایش فضا را برای انتقاد مهیا کند/ اطرافیان رئیس‌جمهور با توهین اجازه نقد سازنده را نمی‌دهند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از رئیس‌جمهور خواست همانطوری که همگان را به نقد دعوت می‌کند در عمل نیز فضا را برای انتقاد فراهم کند.
ابراهیم آقامحمدی نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی و عضو کمسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خانه ملت در انتقاد را برای همه افراد مفید دانست و تصریح کرد: انتقاد سازنده یک امر به رسمیت شناخته شده در دین ما محسوب می‌شود.
وی از رئیس‌جمهور خواست گوش شنوایی برای استماع انتقادات داشته باشد و در عین حال گفت: آقای روحانی بر لزوم بیان انتقاد تاکید می‌کنند و در عین حال در عمل انتقادها را برنمی‌تابند.
نماینده مردم خرم‌آباد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان روز 16 آذر رئیس‌جمهور در دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: آقای رئیس‌جمهور از یک طرف از همه می‌خواهند که به آنها انتقاد کنند اما منتقدان را تازه‌به دوران رسیده خطاب می‌کنند.

مبارزه با فساد عزم و اراده می‌خواهد نه همایش/تا فضا توسط مسئولان ایجاد نشود فسادی رخ نخواهد داد
عضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت: مبارزه با فساد نیازمند اراده جدی است و مشکل ما در این حوزه این است که دستگاه‌های نظارتی ما یا از اختیارات لازم برخوردار نیستند و یا نسبت به مفاسد با مسامحه برخورد می‌کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی موسوی‌نژاد نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام خبر کشف فساد 12 هزار میلیاردی توسط وزیر اقتصاد، گفت:‌ یکی از عوامل فساد در کشور ورود صاحبان قدرت و مسئولان است که امکان تصمیم‌گیری دارند.
وی ادامه داد: وقتی کسی فسادی در وسعت زیاد را انجام می‌‌دهد به پشتوانه صاحبان قدرت است و در غیر این صورت هیچ فردی تا زمانی که فضایی توسط مسئولان برایشان ایجاد نشود امکان فساد ندارند و عمده‌ترین مشکل ما در بحث فساد در همین بخش است.
عضو فراکسیون روحانیت مجلس اظهار داشت: وقتی انتخاب و عزل و نصب وزرا، مدیران و رؤسا بر اساس باندبازی، حزب‌بازی، فامیل‌بازی و طایفه‌گری باشد طبیعی است که ما شاهد فساد در کشور هم باشیم. مسئولین ما در برخورد با فساد باید با کسانی که مفسدان را همراهی می‌کردند برخورد کنند.

ایسنا: محال است جمهوری اسلامی ایران مقابل آمریکا فرش قرمز پهن کند
یک نماینده اصولگرای مجلس گفت: محال است جمهوری اسلامی ایران با وجود تمام خون های ریخته شده جلوی پای آمریکا فرش قرمز پهن کند.
غلامعلی حداد عادل در همایش (و تا مبارزه هست ما هستیم) که به مناسبت 16- آذر در تالار فردوسی دانشکده ادبیات در دانشگاه تهران برگزار شد با بیان اینکه دانشجو باید منادی آزادگی ، حق طلبی و استقلال طلبی باشد گفت: آن ها نباید به دشمنان و خارجی ها اجازه مداخله در امور کشور را بدهند و این از خصوصیات دانشجویان است که شاید در تمام دنیا هم دیده شود.
وی با اشاره به ایستادگی دانشجویان و اعتراض آن‌ها به حضور نیکسون در دانشگاه تهران که منجر به شهادت رسیدن سه دانشجوی دانشکده فنی دانشگاه تهران شد گفت: نیکسون پس از ماجرای 16 آذر یعنی در واقع 16 سال بعد از آن ماجرا نیز زمانی که معاون رئیس جمهور آمریکا بود مجددا به تهران سفر کرد و هنگام عبور از خیابان توسط دانشجویان مورد سنگ‌پراکنی قرار گرفت و در حقیقت دانشجویان با این اقدام خود اعتراض خود را به کشته شدن دانشجویان 16 آذر بار دیگر نشان دادند.

نان مساله‌ای حیاتی برای فقراست
رییس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت نان، گفت: نان مسئله ای حیاتی برای فقرا،‌کارگران و کشاورزان است از این رو نباید به راحتی از گران شدن آن گذشت.
علیرضا محجوب طی تذکر شفاهی خود در جلسه علنی (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در سالگرد ارائه گزارش تحقیق و تفحص از تأمین اجتماعی قرار داریم ولی متأسفانه هنوز برخی از تخلفات ادامه دارد گفت: لذا انتظار داریم مجلس چاره ای بیاندیشد و دستگاه قضایی در برخورد با این موضوع وارد عمل شود.

نماینده مردم تهران در مجلس در ادامه نسبت به اجرایی نشدن استفساریه تبصره 2 ماده 730 قانون تأمین اجتماعی که یک سال و 9 ماه از آن می گذرد انتقاد کرد و گفت: متأسفانه کسانی که مشمول موضوع این ماده می شدند به دلیل اجرایی نشدن آن دو سال بیشتر خدمت کردند.

تسنیم: شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقابله با معاندان فرهنگ اسلامی برنامه‌ریزی کند
نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید اقدامات، افکار و عقاید معاندان فرهنگ انقلاب اسلامی را شناسایی و آسیب­‌شناسی کند و برای مقابله با آن برنامه‌­ریزی کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی نائب رئیس اول کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اهمیت جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: این نهاد کار سیاست­‌گذاری کلان در عرصه فرهنگی را بر عهده دارد، به صورتی که هر جایی که شورای عالی انقلاب فرهنگی ورود پیدا کند، مجلس جز در موارد جزئی ورود پیدا نمی­‌کند.

کارفرمایان کارگاه‌‌های کشاورزی از پرداخت سهم بیمه تا سقف ۵ کارگر معاف شدند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی خود و در جریان بررسی مواد ارجاعی طرح اصلاح موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، از مجموع 194 نماینده حاضر در جلسه با 136 رأی موافق، 6 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع با ماده الحاقی 29 این طرح موافقت کردند.
براساس ماده الحاقی 29 طرح اصلاح موادی از قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، کارفرمایان و کشاورزان کارگاه‌های کشاورزی تحت شمول نظام صنفی کشاورزان با هر متراژ زمین مشمول قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایی که حداکثر 5 نفر کارگر دارند، مصوب 16/12/1361 و اصلاحات بعدی آن می‌باشند.

کشورهای غربی با تقویت گروه‌های تندرو به دنبال تأمین منافع نامشروع‌شان در منطقه هستند
رئیس مجلس با اشاره به بحران‌های ایجاد شده توسط گروه‌های تروریستی در منطقه، گفت: کشورهای غربی تلاش می‌کنند با ایجاد تفرقه و اختلاف میان مسلمانان از طریق تقویت گروه‌های تندروی و تکفیری منافع نامشروع خود را در منطقه تأمین کنند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار "حس‌الحق اینو" وزیر اطلاع‌رسانی بنگلادش با اشاره به مشترکات و پیوندها عمیق دینی و فرهنگی ایران و بنگلادش، گفت: اشتراکات دینی و فرهنگی دو ملت به ایجاد درک متقابل و فضای دوستی و همکاری میان دو کشور کمک شایانی می‌‌کند.
رئیس مجلس همچنین در ادامه این دیدار با اشاره به نقش مهم همکاری پارلمانی در توسعه روابط دو کشور در عرصه‌های گوناگون، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی از گسترش مراودات دو کشور در عرصه‌های مختلف به ویژه همکاری‌های اقتصادی و پارلمانی حمایت می‌کند.

سخن از عدم‌کسری بودجه نه افتخار است و نه مبنای نظری درستی دارد
نماینده مردم تهران در مجلس در نامه‌ای به دولت و مجلس نوشت: صرفه‌جویی در مصارف واقعاً غیرضروری از یک طرف و افزایش منابع غیرنفتی و مالیات ستانی از بخشهای غیرشفاف یا غیررسمی و رسمی از طرف دیگر برای ایجاد توازن در بودجه کشور ضروری است.
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در آستانه ارائه بودجه سال آینده کشور به مجلس در نامه‌ای خطاب به دولت‌مردان و نمایندگان مجلس به آسیب‌شناسی بودجه در سنوات گذشته پرداخت و چند توصیه برای تنظیم بودجه 94 پیشنهاد کرده است.

پایان پیام/

کد خبر 423914

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha