به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، راههای مقابله با حضور نظامی انگلیس در بحرین، احتمال آغاز تلاشهای عمان و کویت برای بهبود روابط ایران و عربستان، آجای شارما" احتمالاً سفیر بعدی انگلستان در ایران است برخی از اخبار حوزه سیاست خارجی در هفته سوم آذر بود.ادامه رویدادهای این حوزه رادرادامه میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: راههای مقابله با حضور نظامی انگلیس در بحرین/ کشورهای منطقه در مقابل اقدام انگلیس موضع بگیرند
سفیر سابق ایران در اردن با بیان اینکه پایگاههای دریایی انگلیس به استراق سمع و توطئه علیه کشورهای همسایه میپردازند، گفت: کشورهای منطقه باید با حضور نظامی انگلیسی در بحرین و ایجاد پایگاه دریایی مخالفت کنند.
"نصرتالله تاجیک" با تاکید بر اینکه اقدام انگلیس به نوعی بر هم زدن منطقه است، گفت : این یک پایگاه دریایی ساده نیست بلکه یک پایگاه دریایی پیچیده است که به استراق سمع، توطئه و اجرای سیاستهایی علیه کشورهای همسایه میپردازد و کشورهای منطقه از جمله جمهوری اسلامی باید اعلام مخالفت کنند و تبعات آن به عهده آل خلیفه است.
سفیر سابق ایران در اردن، با اشاره به هزینههای سنگین ناوگان دریایی انگلیس اظهارداشت: آنها با این اقدام هزینه نگهداری از ناوگان نظامیشان را به دوش مردم ضعیف بحرین میاندازند و آل خلیفه هم هزینه زیرساختها ونگهداری آنها را با مالیات مردم بحرین میپردازد.
جهانی عاری از خشونت در سایه همکاری و هماهنگی دولتها/ نامگذاری 18 دسامبر به روز جهانی علیه خشونت و افراطیگری
رئیس جمهور کشورمان در اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری گفت: درک مشترک کشورها از علل ظهور خشونت مهم و لازم است.
لحظاتی پیش سخنرانی رئیسجمهور در اجلاس جهان خشونت علیه افراطگری آغاز شد.
دکتر روحانی رئیس جمهور کشورمان گفت: فرهیختگان، اساتید نویسندگان و خبرنگاران میخواهم در رابطه با یک موضوع بسیار حیاتی که جامعه بشری با آن روبه روست سخن بگویم.
وی افزود: استقبال جهانی از ایده جهان علیه خشونت و افراطی گری و تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای قاطع کشورهای جهان میزان ضرورت و اهمیت پرداختن به مقوله خشونت در جهان را نشان میدهد.
ایران به گروه چهار جانبه مبارزه با مواد مخدر پیوست
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو، از پیوستن کشورمان به گروه چهار جانبه مبارزه با مواد مخدر متشکل از روسیه، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان خبر داد.
مهدی سنایی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، امروز 17 آذرماه - در صفحه فیسبوک خود نوشت: هم زمان با حضور عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران موافقت خود برای پیوستن به اجلاس چهارجانبه را اعلام {کرد} و بنا شد نشست آتی این اجلاس که پس از این به طور پنج جانبه برگزار خواهد شد، پس از مشورت با سایر اعضاء در ایران برگزار شود.
در اجلاس چهار جانبه، کشورهای روسیه، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان حضور دارند.
فارس: آژانس اعلام کند اطلاعات داده شده درباره آزمایشات انفجاری در سطوح بالا در منطقه مریوان غلط بوده است
نماینده دائم ایران در آژانس تصریح کرد: تنها راه این است که آژانس کاملا بیطرفانه و بصورت حرفهای اعلام کند که اطلاعات داده شده توسط یک کشور یا کشورهای عضو در خصوص آزمایشات انفجاری در سطوح بالا در منطقه مریوان غلط بودهاند.
نماینده دائم ایران در آژانس تصریح کرد: آژانس کاملا بیطرفانه و بصورت حرفه ای اعلام کند که اطلاعات داده شده توسط یک کشور یا کشورهای عضو در خصوص آزمایشات انفجاری در سطوح بالا در منطقه مریوان غلط بوده است.
رضا نجفی سفیر و نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص اقدام آژانس در ارسال ایمیل به خبرگزاری رویترز که در آن پیشنهاد بازدید از سایت ادعایی در مریوان را رد کرده گفت: اولا آژانس نمی تواند فقط با ارسال یک ایمیل برای یک خبرگزاری از مسئولیت خود شانه خالی کند.
بیزینس اینسایدر گزارش داد
ایران؛ بازیگر مهم نبردهای سایبری / توانایی سایبری به ایران قدرت میبخشد
یک نشریه آمریکایی طی تحلیلی نوشت: ایران با توجه به تواناییهای سایبری خود قادر به از کار انداختن موقت برخی تاسیسات کلیدی در سطح جهانی است.
نشریه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» روز گذشته (دوشنبه) طی گزارشی تحلیلی تحت عنوان «ایران بازیگر مهم نبردهای جهانی سایبری»نوشت: ایران به طور مدام در حال توسعه قابلیتهای سایبری خود بوده و این قابلیتها هم اکنون تهدیدی قطعی علیه نهادها و زیر ساختهای دولتی [غرب] است.
یک شرکت آمریکایی به نام «سیلانس» گزارشی 87 صفحهای را اخیرا منتشر کرده که بر اساس آن هکرهای ایرانی در عملیات خود از واژه «ساطور» که کد این عملیات است، استفاده میکنند.
در عملیات سایبری ایران بخشهای مرتبط با امور نظامی، نفتی، گازی و خطوط هوایی را تحت هدف خود قرار داده است. این عملیات گسترده در 16 کشور صورت گرفته است و البته 10 مورد از این اهداف در خاک آمریکا قرار داشتند.
آمانو خواستار ۵.۷ میلیون دلار پول بیشتر برای تامین هزینههای نظارت بر توافق ژنو شد
مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از اعضای شورای حکام آژانس درخواست پول بیشتر برای تامین هزینههای مالی نظارت بر تمدید توافق ژنو میان ایران و گروه ۱+۵ کرد.
یوکیو آمانو مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز پنج شنبه از اعضای شورای حکام آژانس درخواست پول بیشتر برای تامین هزینههای مالی بازرسی از تاسیسات هستهای ایران، به دنبال تمدید توافق ژنو، کرد.
احتمال آغاز تلاشهای عمان و کویت برای بهبود روابط ایران و عربستان
رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان کویت در گفتوگو با خبرگزاری فارس از احتمال آغاز تلاش ها برای میانجیگری به منظور بهبود روابط ایران و عربستان خبر داد.
«عبدالحمید عباس دشتی» رئیس کمیسیون حقوق بشر پارلمان کویت در حاشیه اجلاس جهان علیه خشونت و افراطیگری در تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس، گفت که به نظر میرسد تلاشهای منطقهای برای بهبود روابط ایران و عربستان آغاز شده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال میانجیگری کویت برای ایجاد بهبود روابط ایران و عربستان گفت: با توجه به روابط حسنه سلطان قابوس پادشاه عمان با ایران و عربستان و از سوی دیگر حضور امیر کویت میتواند نقش موثری در ایجاد نزدیکی میان تهران و ریاض ایفا کند و به نظر میرسد تلاش برای ایجاد این نزدیکیها را آغاز کردهاند.
مهر: خشونت بیماری واگیردار جهانی است/ روح اسلام، ضد افراط است
وزیر امور خارجه در همایش جهان علیه خشونت و افراطیگری گفت : امتیاز ویژه منطقه ما این است که مردم این منطقه مسلمان هستند و روح اسلام، ضد افراط و تفریط و خشونت است.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در مراسم اختتامیه «جهان علیه خشونت و افراطیگرایی» با اشاره به چند نکته در مورد افراط و خشونت، بیان کرد: خشونت و افراط پدیدهای چند وجهی، چند سطحی و چند علتی است. همانگونه که تقلیلگرایی در سهم خشونت و افراط گمراهکننده است، به همان میزان تقلیلگرایی در مبارزه با این پدیده خطرناک و دارای تبعات بسیار وخیم است.
ظریف گفت: افراط و خشونت پدیده جدیدی نیست و به صور و اشکال مختلف در زندگی بشر وجود داشته است. آنچه که در این خصوص جدید است، قالبهای نوینی از افراط و خشونت است که ایدئولوژی و تکنولوژی را به هم پیوند زده و از این طریق نسل را به تعبیر قرآن به نابودی میکشد.
تمدید مذاکرات هم براساس یک تصمیم معقول صورت گرفت
سید حسین نقوی حسینی درباره جلسه عصر (سه شنبه، 18 آذر) کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: عراقچی میهمان جلسه امروز کمیسیون بود. وی در ابتدای جلسه توضیح داد که توافق ژنو در واقع با هدف زمینه سازی برای ادامه مذاکرات و نهایتا دسترسی به توافق جامع صورت گرفت. فاصله بین دو طرف هم بسیار زیاد بود و طی مذاکرات بعد از توافق ژنو، مسیر طولانی شد و نقاط مشترک زیادی هم به دست آمد اما هنوز فاصله زیاد است و خطوط قرمز طرفین همچنان حفظ شده، اگر چه طرف مقابل تغییراتی در مطالبات و خطوط قرمز خود داده ولی فاصله زیاد است.
تسنیم: آژانس پیشنهاد ایران برای بازدید از مریوان را رد کرد
در پی ادعاهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر انجام آزمایشهای مربوط به سلاح هستهای در مریوان، ایران اخیراً به آژانس پیشنهاد بازدید از این منطقه را داد که آژانس آن را رد کرد.
رویترز گزارش داد که رضا نجفی نماینده دائم ایران در آژانس امروز اعلام کرده ایران حاضر است به آژانس دسترسی مدیریت شده به این منطقه بدهد. وی افزود: ما می خواهیم نشان دهیم که این ادعاها بی اساس است و منتظریم تا این دسترسی را فراهم کنیم.
آژانس در گزارش نوامبر 2011 خود مدعی شده بود، بنا بر اطلاعاتی که «یک دولت عضو» در اختیارش گذاشته، ایران آزمایشهای گسترده انفجاری را در منطقه مریوان انجام داده که در آن از تکنیکی که به طور معمول در برخی ابزارهای انفجاری استفاده میشود، بهره برده شده است.
مدیر روابط عمومی آژانس، سرج گس در پاسخ به ایمیل رویترز گفته است آژانس نگرانی های به خصوصی در اتباط با آزمایش های انفجاری گسترده طی 3 سال اخیر دارد اما پیشنهاد بازدید از مریوان کمکی به بررسی این نگرانی ها نمی کند.
مواضع ایران در تحولات منطقه حکیمانه و راهبردی است
وزیر خارجه سابق لبنان در دیدار با معاون آفریقا و عربی وزارت امور خارجه کشورمان با قدردانی از حمایتهای ایران از مقاومت فلسطین، مواضع اتخاذ شده از سوی کشورمان در قبال تحولات سالهای اخیر در منطقه را راهبردی و حکیمانه خواند.
عدنان منصور وزیر خارجه سابق لبنان که جهت شرکت در همایش «جهان علیه خشونت و افراطی گری» به کشورمان سفر کرده است، با حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه دیدار و گفتگو نمود.
امیرعبداللهیان در این دیدار تحولات ماههای اخیر در منطقه و اذعان غرب و کشورهای منطقه به خطر تروریسم را نشانه درستی مواضع و رویکرد جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت در منطقه دانست.
معاون وزیر خارجه کشورمان از اقدامات سازنده عدنان منصور در دوران مسئولیت وزارت خارجه لبنان برای توسعه روابط لبنان و جمهوری اسلامی ایران و همچنین مواضع ایشان در حمایت از مقاومت در مجامع بین المللی تمجید نمود.
"آجای شارما" احتمالاً سفیر بعدی انگلستان در ایران است
نماینده محافظهکار پارلمان بریتانیا ضمن ابراز امیدواری برای بازگشایی هرچه سریعتر سفارتهای ایران و انگلستان در لندن و تهران گفت که انتظار میرود کاردار موقت انگلستان سفیر بعدی این کشور در ایران باشد.
ریچارد بیکن، نماینده محافظهکار پارلمان انگلستان در حاشیه کنفرانس جهانی علیه خشونت و افراطگری در پاسخ به سؤالی درباره آخرین وضعیت موضوع بازگشایی سفارتخانههای ایران و بریتانیا در لندن و تهران گفت: "من با حبیبالهزاده که اکنون اینجا است در لندن و همچنین با آجای شارما، کاردار موقت غیرمقیم بریتانیا در ایران که انتظار داریم سفیر بعدی کشورمان در تهران باشد گفتوگو کردهام. آنها و دولتهایشان تلاش زیادی دارند که هرچه زودتر سفارتها بازگشایی شوند".
نماینده پارلمان انگلستان در ادامه گفت: "قبلاً 28 آگوست برای بازگشایی سفارتها تعیین شده بود که بهدرخواست دولت انگلستان به زمان دیگری موکول شده است. اما اکنون هنوز درباره زمان جدید تصمیمگیری نشده است".
ایسنا: گزارش سنای امریکا گویای خشونت در سیستم امنیتی این کشور است
سخنگوی وزارت امور خارجه با توجه به انتشار گزارش سنای آمریکا در مورد شکنجههای بی رحمانه از سوی سازمان اطلاعات مرکزی امریکا، اظهار کرد: محتوای این گزارش تکان دهنده گویای خشونت، افراط و پنهان کاری نهادینه شده در سیستم امنیتی امریکا است.
مرضیه افخم با اشاره به اینکه اعتراف دیرهنگام سنای امریکا به شکنجه های فجیع و غیرانسانی که ماموران سیا نسبت به مظنونین امنیتی مرتکب شده اند، نشان دهنده نقض آشکار حقوق بشر به بهانههای واهی امنیتی است، اضافه کرد: جای نگرانی است که رویه های غیرقانونی و اقدامات غیر انسانی و نمونه های ذکر شده در گزارش همچنان از سوی دستگاه های امنیتی امریکا ادامه دارد و تضمینی از سوی دولت امریکا برای جلوگیری از تکرار این فجایع به عمل نیامده است.
در دیدار با معاون نخستوزیر افغانستان
ولایتی: ایران و افغانستان در زمینه مقابله با گسترش موادمخدر همکاری خواهند کرد
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ایران و افغانستان در راستای ترک اعتیاد جوانان و مقابله با حمل و نقل و گسترش استفاده از مواد مخدر با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
علیاکبر ولایتی در دیدار خود با محمد محقق معاون نخستوزیر افغانستان که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد در پاسخ به ایسنا در رابطه با گفتوگوهای انجام شده بین دو طرف، خاطرنشان کرد: ایران و افغانستان با توجه به رابطه تاریخی طولانی و مشترکات فراوانی که دارند میتوانند همکاریهای گسترده فراوانی نیز با یکدیگر داشته باشند.
وی اظهار امیدواری کرد که دو کشور در آینده در زمینه همکاریهای منطقهای مانند اجلاس شانگهای و اکو نیز بیش از پیش فعال باشند.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در رابطه با مقابله با گروههای تروریستی و منطقهای از جمله داعش نیز گفت: با معاون نخستوزیر افغانستان در این زمینه نیز گفتوگو کردیم و ایران از اینکه افغانستان توانسته است حکومت قانونی و دموکراتیک تشکیل دهد استقبال کرده و این کشور را تمجید میکند. همچنین جمهوری اسلامی ایران امیدوار است که این امر در عراق و سوریه نیز محقق شود.
واکنش ایران به بیانیه اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به بیانیه سی و پنجمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در دوحه و ادعاهای مطروحه درباره جمهوری اسلامی ایران گفت: تکرار مواضع مداخلهجویانه در قبال حاکمیت جمهوری اسلامی ایران بر جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی هیچگونه تأثیری بر واقعیتهای موجود حقوقی و تاریخی ندارد و این جزایر بخش لاینفک سرزمین ایران است.
پایان پیام/
نظر شما