به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد استاد حوزه علمیه قم امشب (21 آذر) در شبستان امام خمینی (ره) حرم حضرت معصومه (س) با بیان این که روایات بسیاری در ذکر صلوات بیان شده است عنوان کرد: در روایات آمده است که خداوند به حضرت موسی وحی وحی کرد که اگر می خواهی به امتیاز بزرگ و قرب اعلی راه پیدا کنی بر حبیب من حضرت محمد (ص) صلوات بفرست.
صلوات بر پیامبر اکرم (ص) نور، رحمت و هدایت است
حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد اظهار داشت: خداوند به حضرت موسی (ع) می فرماید که صلوات بر پیامبر اکرم (ص) نور، رحمت و هدایت است که نکته های زیادی در این روایت وجود دارد از جمله این که دستور صلوات از خداوند بزرگ است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که صلوات تخلق به اخلاق الهی است گفت: هر کس نورداشته باشد در آتش جهنم نمی رود و رحمت شامل حال او می شود و در صراط مستقیم حرکت می کند.
وی بیان داشت: یاد خدا، پیامبر و امامان ارزشمند است و صلوات نیز به این صورت است که نام خداوند، پیامبر و آل پیامبر (ع) در آن ذکر می شود.
یکی از راه های ایجاد محبت زیاد یاد کردن است
مدرس مؤسسه امام خمینی (ره) با بیان این که یکی از راه های ایجاد محبت زیاد یاد کردن است گفت: کسانی که زیاد این ذکر را می گویند محبت پیامبر در دل آن ایجاد می شود.
وی با بیان این که یاد هر چیزی پل ارتباطی است ابراز کرد: موقع یاد کردن بدها باید لعن گفت و در موقع یاد کردن خوبی ها باید سلام کرد تا اتصال بیشتر شود.
حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد تصریح کرد: کسی که یاد امام حسین می کند وصل می شود و با زیاد یادکردن پیوند برقرارمی شود به طوری که در روایات آمده است اگر فردی موقع نوشیدن آب به امام حسین (ع) سلام کرد و دشمنان آن حضرت را لعن کرد خداوند صدهزار حسنه به فرد می دهد، صدهزار گناه از وی پاک می کند، صدهزار درجه می دهد و همچنین ثواب آزاد کردن صد هزار بنده را به وی می دهد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که امام سجاد 35 سال پدر خود را یاد می کردند بیان داشت: آب از نظرمادی ممکن است جان کسی را نجات دهد اما زمانی که فرد با یاد آن حضرت و لعن قاتلان آن حضرت آب می نوشد به یاد آن حضرت می افتد که در نزد خداوند بسیار عزیز است و بدین ترتیب تولی و تبری که از فروع دین است در فرد ایجاد می شود.
مدرس مؤسسه امام خمینی (ره) یادآور شد: امام حسین (ع) تمام هستی خویش را در راه خداوند نثار کرد، بنابراین یاد آن حضرت و دیگر ائمه اطهار (ع)، یاد خداوند متعال است.
وی عنوان کرد: امام علی (ع) در روایتی می فرماید که زیاد یاد گناه کردن، انسان را به طرف گناه می کشاند، همچنین خداوند در قرآن نیز به پیامبر می فرماید که اهل دنیا را که مرا از یاد برده اند یاد نکن؛ بنابراین بدی ها و گناهان را نباید زیاد یاد کرد و اگر کسی می خواهد ترک گناه کند باید فکر گناه و عزم گناه را در ذهن خود خفه کند.
جابر بن عبدالله حامل سلام پیامبر (ص) به امام باقر (ع)
حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با بیان این که جابربن عبدالله انصاری اولین زائری بود که توفیق زیارت قبر امام حسین (ع) را داشت اظهار داشت: پدر جابر بن عبدالله از شهدای جنگ احد بود و ایشان از ابتدای جوانی در محضر پیامبر (ص) بود.
نویسنده کتاب محبت و رحمت ادامه داد: جابر بن عبدالله تا امام باقر (ع) در رکاب اهل بیت (ع) بود یعنی هفت معصوم (ع) را از نزدیک درک کرده است به طوری که جابر بن عبدالله حامل سلام پیامبر (ص) به امام باقر (ع) بود.
استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: جابر چون به سن کهولت رسیده بود نتوانست درکربلا حضور پیدا کند زمانی که به کربلا رفت خطاب به امام حسین (ع) و یارانش فرمود که قسم به آن خدایی که پیامبر (ص) را به حق فرستاد، من هم در همه اعمال شما شریک هستم.
وی افزود: زمانی که عطیه دلیل این سخن پرسید جابر فرمود که از حبیبم خاتم انبیا (ص) شنیدم که فرمود که هر کس، هر گروهی را که دوست دارد با آن دسته وگروه محشور می شود و هر کس عمل هر گروهی را که دوست دارد آن عمل در کارنامه او ثبت می شود.
مدرس مؤسسه امام خمینی (ره) تصریح کرد: در روایات متعدد آمده است که نیت، فکر، عشق و محبت انسان به هر کجا که باشد آن هم در اعمال و هم در محشور شدن با اشخاص شریک می شود بنابراین باید مواظب بود که هر دسته و گروه و یا هر عملی را دوست نداشته باشیم.
استاد حوزه علمیه تأکید کرد: انسان هم اشخاصی را که دوست دارد با او محشور می شوید و هم عمل هر دسته یا گروهی را که دوست دارد در کارنامه او ثبت می کنند.
لعن و تبری از سلام و تولی بالاتر است
نویسنده کتاب زیبایی اخلاق با بیان این که لعن و تبری از سلام و تولی بالاتر است گفت: ابتدا لا اله آمده است و سپس الله آمده است یعنی ابتدا باید اغیار را از دل بیرون کرد سپس محبت را در دل کرد، بنابراین تبری بر تولی مقدم است ابتدا باید تبری جست و سپس تولی داشت.
حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با اشاره به این که خدا هر گناهی به جز دشمنی اهل بیت (ع) را می بخشد ابراز کرد: در اصول دین گناهانی وجود دارد که بخشودنی نیست و گناهانی در فروع دین وجود دارد که بخشودنی است و دوستی با دشمنان اهل بیت (ع) از گناهان نابخشودنی است.
وی ادامه داد: همچنین در روایتی امام صادق (ع) می فرماید که خداوند همه گناهان را می بخشد به جز دشمنی اهل بیت (ع)، ولی پایان کار دوستان اهل بیت (ع) به خیر ختم می شود، به طوری که گناهان دوستان اهل بیت (ع) در این دنیا و یا حتی در آخرت تصفیه می شود.
دوستی اهل بیت قابل قیاس با هیچ حسنه ای نیست
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که دوستی اهل بیت قابل قیاس با هیچ حسنه ای نیست تأکید کرد: مواظب باشیم که بدها را به دل های خود راه ندهیم و دشمن اهل بیت در دل ما راه پیدا نکند که خدمت به دشمنان اهل بیت (ع) هیچ وقت پذیرفته نیست.
نویسنده کتاب محبت و رحمت افزود: مواظب باشیم در هر کجای دنیا گناه و ظلمی اتفاق افتد از آن عمل تبری بجوییم، نیت گناه نوشته نمی شود ولی اگر گناهی را تأیید کنیم در عمل به آن گناه شریک هستیم.
حجت الاسلام و المسلمین فرحزاد با بیان این که امام زمان (عج) فرزندان بنی امیه به جرم کارهای بنی امیه مواخذه می کنند گفت: هر کس هر عملی را با قبلش امضا کند آن عمل در کارنامه او نوشته می شود، الان برخی تکفیری ها در روز عاشورا جشن می گیرند چون به فعل پدران خود رضایت دارند.
مدرس مؤسسه امام خمینی (ره) تصریح کرد: کسانی که حسرت پیاده روی افرادی که به کربلا می روند می خورند، در ثواب آنان شریک هستند، شما می توانید ثواب اولین و آخرین را با عشق و محبت شریک شوید و در پرونده خود بنویسید.
استاد حوزه علمیه قم در پایان عنوان کرد: امید است که نه بدها را به دل خود راه دهیم و نه اعمال بد را تأیید کنیم و تبری و تولی را پیشه راه خود قرار دهیم.
پایان پیام/
نظر شما