خبرگزاري شبستان- خراسان جنوبي: اين روزها وقتي صحبت از محنت و درد بيماران سرطاني ميشنوي ناخودآگاه ذهنت روانه مركزي در استان ميشود كه نوع دوستي در آنجا متجلي گشته تا دردي از دردمندي كاسته شود، براستي ستونهاي اين خانه محبت، دستهاي دعايي است كه آسمان را به ياد خيراني مياندازد كه افق نگاه خيرخواهانه شان اندازه نداشت.
تك تك خشتهاي اين بناي آسماني ثمره همت نوع دوستاني است كه زمينهاي ارزشمندي را اهداء كردند و يا افرادي كه بخشي از حقوق خود را صدقه سلامتي خانوادهشان كردهاند و يا وليمه سفر حج خود را در راه صاحبخانه به اين بنا اهداء كردند.
اينجا تابلوي نوع دوستي خيراني است كه با تامين مصالح مورد نياز اين پروژه پنجرهاي از اميد را در قلب تك تك بيماران سرطاني ساخته و دردمندان را براي هميشه دعاگوي خود كردهاند.
باور كنيد اگر همت و مشاركت خيران نبود ساخت مركز شيمي درماني خراسان جنوبي در اينجاي كار نبود راستي ماهم سهممان را به اين مجموعه ادا كردهايم!!
شب گذشته (20 آذر) مراسم پخت غلور نذری برای شفای بیماران سرطانی در محل احداث مرکز شیمی درمانی بیرجند براي سومين سال متوالي با حضور گسترده مردم برگزار شد.
رئیس مجمع خیرین خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: خيران با توجه به اينكه در استان هیچ مکانی برای درمان بیماران سرطانی وجود ندارد ترغیب به ساخت مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی برای بیماران سرطاني شدند.
سید محمود حسینی با بيان اينكه پروژه مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی استان با زیر بنای پنج هزار و 400 مترمربع از اواخر سال 89 در حال احداث است، افزود: اين پروژه پيشرفت 65 درصدي دارد.
وي با اشاره به اينكه تاكنون براي اين پروژه توسط خيران بيش از 40 ميليارد ريال هزينه شده، بيان كرد: براي ادامه ساخت مركز شيمي درماني خراسان جنوبي 35 ميليارد ريال و جهت خريد تجهيزات بيش از 90 ميليارد ريال اعتبار نياز است.
رئيس مجمع خيران سلامت خراسان جنوبي بخش هاي مرکز شیمی درمانی استان را شامل تشخيص و درمان رادیوتراپی، تزريق شيمي درماني، بخش بستری با 20 تخت، بخش سلول درماني و بخش اداري مالي عنوان كرد.
حسيني با بيان اينكه اين مركز تنها با كمكهاي مردمي در حال ساخت است، ادامه داد: حدود 800 فرهنگی به شکل کسر از حقوق به ساخت این مرکز کمک می کنند و همچنين جانباز خیر تهرانی نيز زميني به ارزش 4میلیارد تومان برای ساخت این مرکز کمک کرده است.
وي يادآور شد: به دليل حجم بالاي مبتلايان به سرطان در خراسان جنوبي ساخت مركز شيمي درماني يكي از اولويتهاي بخش درمان است.
حسين كريمپور، از خيران اين مركز در مراسم پخت غلور برای شفای بیماران سرطانی در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: پخت غلور حرکتی معنوی براي طلب شفا و ابراز همدردی با مبتلایان به سرطان است.
وي با بيان اينكه بايد مردم نياز بيماران سرطاني به اين مركز را احساس و از نزديك لمس كنند، بيان كرد: اگر مسئولان نيز به اينجا بيايند و مشاركت مردم را ببينند با آنان در ساخت اين مركز همراه ميشوند.
خير بيرجندي با اشاره به اينكه 12 هيات مذهبي مسئوليت پخت غلور را برعهده دارند، افزود: این نذری بین بیش از 40 هزار نفر توزیع ميشود كه به همين منظور 11 هزار سطل مورد تایید بهداشت و درمان برای توزیع غلور در نظر گرفته شده است.
حسين زرين پناه يكي از افرادي كه در پخت غلور كمك ميكرد در گفتگو با خبرنگار شبستان از زبان بيمار سرطاني گفت: نميدانم كه مقصود خدا از خلقت من چيست،نمي دانم گناهم چيست و ميدانم وجودم حكمتي دارد اگر دستي ندارم تا بگيرم هديهاي را اگر پا ندارم تا بسوي مهربانان مردمان شهر گام بردارم دلي دارم مثال آبي دريا و چشماني كه ميبيند محبت را، در اين حكمت همين بس كه به پاس نعمت شادابي گلهاي باغ زندگي خود مرا درياب.. مرا درياب..
گفتني است غلور نوعی آش محلی است که معمولاً در بیرجند و بیشتر در ایام ماه محرم به ویژه اربعین حسینی توسط مردم متدین این دیار پخت ميشود و ذکر دعا و زمزمه صلوات چاشنی معنوی این مراسم مذهبی اجتماعی است و مردم خراسان جنوبی این غذا را متبرک و جهت شفای بیماران مؤثر میشمارند.
پخت آش غلور به شماره 814 بهمن سال 91 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پايان پيام/
نظر شما