به گزراش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، رمضان کریتی امروز (20 آذر) در کارگروه اقتصادی استان با اشاره به اینکه طرح توسعه معدن زغالسنگ طبس در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: پیش بینی می شود با اجرای این طرح طی 4 سال آینده یکهزار و 835 نفر نیرو بکارگیری شود.
وی با بیان اینکه معدن زغالسنگ طبس در حال حاضر نیازمند توجه بیشتر مسئولان است، افزود: تسریع در روند بهره برداری از چاههای آب این معدن، توسعه و تکمیل جاده 75 کیلومتری طبس به سمت معدن و واگذاری آن به اداره راه و شهرسازی، ارتقای سیستم برق معدن به دکل فلزی دو مداره از جمله مشکلات و خواسته های این معدن است.
بکارگیری 15 هزار نفر طی یک برنامه 10 ساله در معدن زغالسنگ طبس
مدیرعامل شرکت زغالسنگ پرورده طبس گفت: حوضه زغالدار طبس با وسعتی بالغ بر 30 هزار کیلومتر مربع و ذخیره اکتشافی 2.5 میلیارد تن زغالسنگ در چهار ناحیه "پرورده، نایبند، مزینو و آبدوغی" یکی از بزرگترین نواحی زغالی خاورمیانه است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 4 هزار نفر در این معدن مشغول کار هستند که از این تعداد یکهزار و 62 نفر در بخش دولتی و مابقی نیروهای پیمانکار و بخش خصوصی هستند، تصریح کرد: طی یک برنامه 10 ساله می توان در معدن پروده طبس بیش از 15 هزار نفر نیرو بکارگیری کرد به شرطی که مسئولان در فراهم کردن زیرساخت ها، همکاری لازم را داشته باشند.
کریتی گفت: معدن زغال سنگطبس اولین معدن تمام مکانیزه زغالسنگ کشور با ظرفیت 1.5 میلیون تن تولید زغال خام در سال و بزرگترین کارخانه زغالشویی با ظرفیت 300 تن در ساعت است.
50 درصد زغالسنگ کشور از معادن خراسان جنوبی استخراج می شود
سید نعمت الله حقیقی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه در دنیا 8 میلیارد تن زغالسنگ استخراج می شود، گفت: ذخیره استخراج شده زغالسنگ در کشور حدود 2 میلیون تن است که 50 درصد این میزان در خراسان جنوبی و در معادن طبس است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سالانه حدود یک میلیون و 800 تن زغالسنگ از معادن استان برداشت می شود، ادامه داد: به دنبال افزایش این میزان تا 5 میلیون تن در سال هستیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با تاکید براینکه در حال حاضر 70 درصد فولاد جهان با استفاده از زغالسنگ تولید می شود، گفت: 40 درصد برق جهان نیز از زغالسنگ تولید می شود و زغالسنگ در سایر صنایع تبدیلی نیز کاربرد زیادی دارد.
زیرساخت های مورد نیاز معدن زغالسنگ طبس تامین شود
وی افزود: تا سه سال آینده می توان از معادن زغالسنگ طبس سالانه بیش از 5 میلیون تن زغالسنگ برداشت کرد و تحقق این مهم نیازمند ایجاد زیرساخت ها در این معادن است که در صورت فراهم شدن از 4 هزار نیروی مشغول به کار در این معدن به 15 هزار نفر خواهد رسید که بسیاری از مشکلات در حوزه اشتغال و توسعه استان نیز مرتفع خواهد شد.
حقیقی با اشاره به اینکه معادن زغالسنگ را باید جدی بگیریم و تصمیم سازی در بحث معادن زغالسنگ داشته باشیم، گفت: طی یک افق سه ساله و با برنامه ریزی کامل می توان میزان استخراج ذخایر زغالسنگ طبس را به 5 میلیون تن در سال برسانیم.
وی ایجاد زیرساخت های جاده ای، تامین برق و آب لازم برای معدن زغالسنگ پرورده طبس را از جمله مشکلات بر سر راه دستیابی به این 5 میلیون تن عنوان کرد.
وجود یک واحد صنفی به ازای هر 30 نفر در استان
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر به ازای هر 30 نفر، یک واحد صنفی در استان داریم، گفت: 23 هزار و 871 واحد صنعتی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد، 44 درصد توزیعی، 21 درصد تولیدی و مابقی خدماتی است.
مهدی ماهگلی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 2 هزار و 98 نفر اشتغالزایی در واحدهای صنفی استان وجود داشته است، افزود: همچنین از ابتدای امسال تاکنون یکهزار و 180 واحد صنفی در استان پروانه کسب دریافت کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر در کشور بیشترین مالیات در حوزه واحدهای صنفی را خراسان جنوبی دارد، تصریح کرد: از مسئولان مربوطه خواستاریم تا در این حوزه نیز مساعدتی داشته باشند چرا که در حال حاضر فشار زیادی بر اصناف استان وارد می شود.
معاون توسعه تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی همچنین به انتقال صنوف آلاینده استان به ویژه شهر بیرجند به خارج شهر اشاره کرد و گفت: در این زمینه شهرداری ها باید همکاری و مساعدت بیشتری در راستای واگذاری 50 هکتار زمینی که قرار بوده است به این طرح واگذاری شود، داشته باشند.
وجود 50 هزار بافنده فرش در خراسان جنوبی
وی با اشاره به اینکه 50 هزار بافنده فرش در خراسان جنوبی مشغول به کار هستند، افزود: همچنین 20 هزار دارقالی به همراه 308 واحد فرش بافی در استان فعال است.
ماهگلی با بیان اینکه سالانه 160 هزار مترمربع فرش در استان بافته می شود، اظهار داشت:90 درصد فرش استان به کشورهای اروپایی صادر می شود.
وی با تاکید بر اینکه هم اکنون 5 هزار و 803 نفر از فرش بافان استان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند، گفت: 890 نفر نیز در صف بیمه شدن قراردارند.
وی افزود: خراسان جنوبی با 11 درصدبیمه شده در عرصه فرش، کمترین سهم را در بیمه شدگان در سطح کشور دارد.
پایان پیام/
نظر شما