حسن ربیعی، مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، با اشاره به رشد بسیار خوب وقف در کشور، از ثبت هزار و 800 وقف جدید طی 6 ماهه اول امسال در سامانه جامع بانک اطلاعات موقوفات کشور خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی گفت: افزایش موقوفات نشان می دهد رویکرد خوبی در این رابطه با تعامل با سازمان ها، حوزه های علمیه، رسانه ها و ارائه کارکردهای مطلوب نسبت به وقف در کشور ایجاد شده و شناخت مردم نسبت به مقوله وقف و آثار و برکات آن بیشتر شده است.
ربیعی افزود: با توجه به قرارگرفتن در آستانه هفته وقف و دهه آخر صفر و ایجاد فرصت مناسب برای وقف، پیش بینی می شود این میزان تا پایان سال جاری از دو هزار و 300 وقف ثبت شده در سال گذشته نیز بیشتر شود.
وی آمار موقوفات کشور را تا سال 88 شامل 158 هزار موقوفه ذکر کرد که بیش از 70 هزار مسجد را نیز شامل می شد و اظهار داشت: این میزان تا سال جاری به 175 هزار موقوفه افزایش یافته است.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یادآور شد: سازمان اوقاف در سال 92 و 93 با اخذ مجوز از مجلس و بانک مرکزی نسبت به انتشار اوراق مشارکت وقف اقدام و 200 میلیارد تومان مجوز فروش اوراق وقف در این دو سال تصویب شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر با مدل وقف جمعی تعداد واقفین بسیار بیشتر شده و هزاران نفر از مردم ایران با خرید این اوراق و وقف اندک سرمایه خود در این طرح مشارکت می کنند که ساخت بیمارستان تخصصی سرطان در تهران از همین محل است.
وی پایین ترین میزان مشارک مردم را در این اوراق 100 هزار تومان ذکر کرد که در همه بانک های ملت سراسر کشور قابل عرضه است.
ربیعی خاطرنشان کرد: سازمان اوقاف در سال های اخیر مدل وقف را از حالت فردی به وقف جمعی با نیت واحد تغییر داده تا هر کس با هر بضاعتی بتواند واقف باشد.
وی وقف فرهنگی، صنفی، قشری و گروهی را از جمله وقف های جدید اعلام کرد و گفت: هم اکنون اولویت های اول وقف در کشور بر اساس فرمایشات رهبری وقف برای توسعه علم و فن آوری، سلامت و بهداشت جامعه، توسعه و حفظ محیط زیست برای کاهش آلایندگی ها و وقف برای ترویج دین به شکل مدرن است.
وی یادآور شد: در راستای توجه به حوزه سلامت هم اکنون پنج بیمارستان از جمله دو بیمارستان تخصصی سرطان و یک بیمارستان سوانح و سوختگی از محل وقف در حال احداث است.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، رسیدگی به مستمندان و نیازمندان و ازدواج و اشتغال و مسکن جوانان را از دیگر اولویت ها برشمرد و اظهار داشت: فقط طی سال گذشته حدود 20 میلیارد تومان از درآمد موقوفات برای مستمندان و نیازمندان هزینه شده است.
وی میزان وقف های انجام گرفته برای حوزه های علمیه را کمتر از دو درصد اعلام کرد و با تاکید بر تاثیر خوب حوزه ها در ترویج معارف دینی، فرهنگ سازی در این راستا را ضروری خواند.
ربیعی متذکر شد: ایجاد فضاهای مجازی و تولید محصولات جدید فن آوری و شبکه های اجتماعی مرتبط با ذائقه مردم می تواند در ترویج این سنت حسنه مسیرهای جدیدی ایجاد کند.
وی در رابطه با میزان مطالبات سازمان نیز گفت: این سازمان از اشخاص حقیقی و حقوقی مطالباتی دارد که در همین راستا اشخاصی که رابطه استیجاری با اوقاف ندارند باید این رابطه را برقرار کنند.
وی ادامه داد: اشخاص حقوقی از قبیل دستگاه های دولتی و غیردولتی نیز که از مستاجران اوقاف هستند باید نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کنند چرا که بر اساس احکام دینی اگر متصرفی در یک زمین موقوفه حقوقش را نداده باشد ضامن بوده و عبادات در آن محل دارای اشکال است.
مدیرکل حوزه ریاست و روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اشاعه فرهنگ نوع دوستی، تعامل، برادری و انسجام بخشی و وحدت آفرینی و مردمی بودن وقف را از دلایل اهمیت وقف برشمرد که به عنوان یک میراث معنوی بزرگ بشریت تاثیر به سزایی در زندگی مردم دارد.
پایان پیام/
نظر شما