به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل، کریم حاجی زاده، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، ظهر امروز (19 آذرماه) در نشست تخصصی سرمایه گذاری گردشگری با حضور مدیران کل میراث فرهنگی استان های شمال غرب کشور به میزبانی استان اردبیل، اظهار کرد: تامین تسهیلات برای فرآیند سرمایه گذاری یکی از مشکلات گذشته حوزه گردشگری بود اما امروزه عدم ورود تشکل های مردم نهاد در حوزه گردشگری برای بالا بردن بهره وری و کیفیت نیز از دیگر مشکلات این صنعت است.
وی، با اشاره به اینکه در خصوص فعالیت شرکت توسعه گردشگری در سطح کلان یک باز تعریف دوباره انجام گیرد، تصریح کرد: این شرکت با توجه به ماهیت شکل گیری آن تاکنون نتوانسته در حوزه گردشگری تحول اساسی ایجاد کند.
حاجی زاده، با بیان این مطلب که زیرساخت های سرمایه گذاری در حوزه گردشگری استان باید باز تعریف شود، خاطر نشان کرد: این مسئله موجب برنامه ریزی دقیق تر بر سرمایه های بازتولید و ثروت بر اساس منطق ریاضی خواهد شد که فرآیند آن مشخص و قابل پیش بینی است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل، با اعلام اینکه جذب مشارکت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری تاکنون عقیم مانده است، یادآور شد: هدف از فعال کردن این بخش با بردن توان اقتصادی کشور و ورود به بازارهای جهانی است.
ایجاد تعادل در توازن درآمد استان ها از سهم گردشگری کشور مهم تلقی شود
در ادامه این مراسم، یحیی رحمتی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، در خصوص برنامه ریزی برای سرریز شدن درآمدهای خانوار در بخش گردشگری، اظهار کرد: ایجاد تعادل در توازن درآمد استان ها از سهم گردشگری کشور مهمترین موضوع مورد غفلت برنامه ریزان این بخش است.
وی، با اشاره به اینکه فقر منطقه در گردش های مالی از سهم گردشگری یک ضربه به توان تولید آن استان است، افزود: مدیریت جاذبه ها به خصوص جاذبه های دست ساز مدرن و حتی تاریخی و سرمایه گذاری در آن می تواند توان گردشگری هم منطقه ای را متحول کند.
رحمتی، با بیان این مطلب که ساخت مجتمع های بین راهی و هتل بخشی از مشارکت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است، گفت: نتایج چنین نشست های باید منجر به ایجاد برنامه ای برای عبور از سرمایه گذاری های متقاضی محور به سرمایه گذاری های برنامه محور باشد زیرا اکنون در کشورهای توسعه یافته نیز بر این اساس در بخش گردشگری سرمایه گذاری می شود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان، در پایان سخنان خود، با اعلام اینکه نقشه سرمایه گذاری در بخش گردشگری به صورت کلان باید تعریف و اجرایی شود، یادآور شد: 7 پهنه انتخابی در طرح جامعه گردشگری کشور نشان از حذف مرزهای جغرافیایی است و گردشگری به واسطه تبلیغ و گسترش سرمایه گذاری در این بخش اتفاق می افتد.
گفتنی است، این نشست با حضور مدیران کل و معاونان سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل با هدف بررسی چالش ها، موانع و راهکارهای جذب و توسعه سرمایه گذاری گردشگری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما