به گزارش خبرگزاری شبستان، در حالی که مقامات آمریکایی کماکان دم از حقوق بشر می زنند،سنای آمریکا گزارشی را منتشر می کند مبنی بر اینکه استفاده سازمان اطلات و جاسوسی آمریکا (سنا) از شکنجه مظنونین پس از حملات 11 سپتامبر،وحشیانه تر و گسترده تر از حد تصور بوده است.
سند 500 صفحه ای کمیته اطلاعاتی سنا خلاصه غیر طبقه بندی شده از گزارش شش هزار و 700 صفحه ای است که به صورت طبقه بندی شده وجود دارد.
تحقیقات سنا به بررسی اقدامات سیا از سال 2001 تا اوایل 2009 برای شکنجه مظنونین پس از حملات 11 سپتامبر پرداخته است.
بررسی ها نشان داده که این تکنیک های وحشیانه شکنجه شیوه کارآمدی برای دریافت اطلاعات دقیق نبوده است و اینکه نمایندگان پارلمان و کاخ سفید به اطلاعات نادرست سیا در این زمینه گمراه شده اند.
در گزارش سنا آمده است که از وحشیانه ترین شکنجه های سیا،برهنه کردن زندانیان،شیوه غرق مصنوعی که منجر به حالت تهوع و غش می شود و محروم کردن زندانیان از خواب به مدت 180 ساعت بوده است.
این گزارش به موردی اشاره می کند که در آن یک زندانی به مدت 17 روز در حالت ایستاده به دیوار زنجیر شده است.
به طور کلی از 119 زندانی که در بازداشت سیا بوده اند،26 نفر از آنها تحت شکنجه های بسیار سخت و وحشیانه ترین رفتارها قرار گرفته اند.
اگرچه باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا شیوه های شکنجه سیا را مورد انتقاد قرار داده و آن را مغایر با ارزش های آمریکا دانسته است اما بر هیچ کس پوشیده نیست که این کشور همواره ناقض حقوق بشر در زمینه های مختلف بوده اما سکوت سازمان های بین المللی موجب شده تا این روند ادامه پیدا کند.
آمریکا با داشتن مخوف ترین زندان ها در سراسر جهان نقض کننده ترین حقوق بشر است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 2011 میلادی گزارشی را منتشر کرد مبنی بر اینکه سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا (سیا) علاوه بر گوانتانامو و دیگر زندانهای مخوف در افغانستان و عراق دارای زندانهای مخفی در 66 کشور دیگر در سراسر جهان است که از آن جمله میتوان به مصر، الجزایر، اردن، مراکش، لیبی، تونس، هند، پاکستان، ازبکستان، سودان، زیمبابوه، اتیوپی، کنیا، لهستان، رومانی، بوسنی، کوزوو، تایلند، لیتوانی و دیگر کشورها اشاره کرد.
پس از حادثه 11 سپتامبر ایالات متحده آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم از طریق بسیاری از قوانین دولتی، فرآیند خارجکردن مکانیسمهای حفاظتی و حقوق بشری از قوانین خود را آغاز کرد که از آن جمله میتوان به قانون مشترک وضع شده از سوی سنا و کنگره آمریکا در اکتبر سال 2002 تحت عنوان «قطعنامه مشترک برای اختیار دادن به آمریکا برای اعزام نیروهای مسلح به عراق» اشاره کرد، در صورتی که این کشور و افغانستان هیچ تهدیدی برای آمریکا نبودند و تصمیمی برای حمله به آمریکا نداشتند.
نمونه دیگر این قوانین دستور شماره 1 نظامی در نوامبر سال 2001 میلادی است که به رییسجمهوری آمریکا اجازه میدهددستور دستگیری، آدمربایی و یا هر نوع بازداشت نظامیان و غیرنظامیان در هر جای جهان به هر دلیلی را صادر کند و آنها را بدون اتهام، مدرک و یا محاکمه عادلانه قضایی در دادگاه مدنی مورد بازجویی و شکنجه قرار دهد.
در بسیاری از زندانهای سری آمریکا زندانیان به مدت طولانی مورد شکنجههای جسمی و روحی قرار میگیرند تا به موضوعاتی که مدنظر مقامات آمریکایی است، اعتراف کنند.
اگرچه حالا مقامات آمریکایی نسبت به انجام این شکنجه های سخت اظهار بی اطلاعاتی می کنند اما بر کسی پوشیده نیست که این دونالد رامسفلد، وزیر دفاع پیشین آمریکا بود که در دوره تصدی خود به سیا و نیروهای نظامی آمریکا در عراق این اختیار را داد تا سختترین تکنیکهای شکنجه را در مورد مظنونان حادثه سپتامبر به کار گیرند.
او همچنین با وعده داشتن موقعیتهای بالاتر در دولت جرج دبلیو بوش برای استقرار در زندانهای مخفی بیشتر در سراسر جهان چراغ سبز نشان داد.
به این ترتیب نمی توان باور کرد که اظهارات کنونی اوباما در محکوم کردن حقوق بشر از روی انسان دوستی و با احترام به حقوق بشر باشد.
نظر شما