به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، دکتر کیومرث اشتریان دبیرکمیسیون اجتماعی دولت در پنل اول همایش رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه با نام « رویکردهای منطقه ای برنامه ریزی رفاه اجتماعی» با بیان این که در کشورمان به فرایندهای متدولوژی کمتر توجه می کنیم، توضیح داد: از صد درصد وقتی که برای تدوین برنامه ریزی گذاشته می شود متاسفانه تنها ده درصد آن به روش شناسی مرتبط می شود.
این استاد دانشگاه با تاکید بر این که متاسفانه مباحث متعدد کارمندی در سطوح مختلف دستگاه ها رخ می دهد به فرایندهای موجود در سیستم نظامی و اداری کشور اشاره کرد و گفت: فرایند اداری کارشناسی کارمندی،فرایند سیاسی (شامل نزاع قدرت،مقابله و کشمکش ) مطالعاتی و رسمی را در کشور شاهد هستیم؛ با این وجود ولی این فرایندها شناخته و درک نمی شوند و ادبیاتی پیرامون آن ها تولید نشده است و ادبیات سیاسی کمی در این ارتباط تولید کرده ایم.
وی در ادامه گفت: متدولوژی تدوین برنامه ها، فرایند انتقال از مطالعات پشتیبان به اقدامات عملیاتی خوب فهم نشده است در حالی که اگر ما فرایندها را خوب درک و تحلیل کنیم متوجه می شویم که چرا کارها پیش نخواهد رفت.
استاد دانشگاه تهران که در همایش رفاه اجتماعی دربرنامه ششم توسعه سخن می گفت با تاکید بر این که ایده اصلی این همایش این است که به روش برنامه ریزی برنامه سوم توسعه بازگردیم از سازمان برنامه ریزی دولت انتقاد و اظهار کرد: چرا دوباره فرایندهای برنامه چهارم و پنجم را تکرار می کنیم .
اشتریان سپس در ادامه گفته هایش، علت عدم اجرای برنامه ها را به دلایل تاخیر در تدوین آیین نامه ها، کلی گویی های قانون برنامه ای و فقدان برنامه اقدامی و عملیاتی خواند و تصریح کرد: به نظر می رسد باید بین سیاست های برنامه ششم و قانون برنامه ششم تفکیک قایل شده و البته حجم قانون ها را کاهش داد.
استاد سیاست گذاری عمومی دانشگاه با تاکید بر این که به جای برنامه ریزی استراتژیک باید از سیاستگذاری عمومی بهره برداری کنیم خاطرنشان کرد: بعد از ابلاغ سیاست های کلی باید سند تفضیلی برنامه سیاست گذاری را بنویسیم که مکانیسم انتقالی از مطالعات کلان به سطح کار عملیاتی ست و در واقع بعد از تدوین سند سیاستگذاری است که باید دید آیا نیازی به تدوین قانون وجود دارد یا خیر؟
اشتریان با نقد سیستم برنامه ریزی در برنامه سوم و پنجم که مبتنی بر برنامه ریزی استراتژیک بود گفت: امیدواریم از روش فرایندهای سیاستگذاری عمومی بهره ببریم.
دبیر کمیسیون اجتماعی دولت در پایان سخنانش با تاکید بر این که باید از تئوری ها و عبارت های کلان فاصله بگیریم، تصریح کرد: تحلیل حقوقی به ما اجازه تدوین پیش نویس آیین نامه ها را می دهد.
وی همچنین مدل های مختلف سیاست گذاری عمومی را مثال زد و گفت: باید بر اساس طرح و برنامه های خودمان از هرکدام از این مدل ها بهره ببریم.
پایان پیام/
نظر شما