به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، نشست خبری گزارش عملکرد یکساله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز صبح امروز(18 آذر) با حضور جمعی از اصحاب رسانه در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.
سرفصل مقدمه این نشست در خصوص چالش اطلاع رسانی برنامه های سازمان های فرهنگی هنری در استان البرز بود، که به گفته مهندس حسینی کاشانی، در آخرین برنامه فرهنگی این اداره کل که برپایی نمایشگاه کتاب بود، 9 برابر هزینه نمایشگاه امر اطلاع رسانی هزینه برده است.
البرز در آغاز تحرکات در عرصه آماده سازی زیرساخت های فرهنگی
سید موسی حسینی کاشانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با نظر بر این مهم که تا به امروز هشت مانع فرهنگی به عنوان مسائل شاخص و عدیده در روند ساختار فرهنگی استان وجود داشته است، اظهار کرد: نبود زیرساخت فرهنگی مناسب، مهم ترین مانع در رونق برنامه های فرهنگی در سطح استان البرز است، آن چنان که اگر شاخص های دیگر را از استان های دیگر بیاوریم، دلیلی بر این ادعا خواهد بود.
به گفته کاشانی، نبود یک پلاتو استاندارد در سطح کل استان و یا سالن سینما به اندازه ای که متناسب جمعیت استان باشد، از جمله مواردی است، که در قالب آوردن شاخص از استان های دیگر نبود و خلاء آن را در این استان می توان دریافت.
این مسئول با نظر بر این مهم که هرچند کم کاری ها و سهل انگاری های متعددی نیز وجود دارد، به مورد بازسازی سالن تئاتر پارک بزرگ شهید چمران با برآورد هزینه 6 میلیون تومانی اشاره کرد و توجه به موقع در صرف هزینه های حداقلی و توجه به منفعت عمومی را مورد تاکید قرار داد.
دریافت 220 میلیون تومان از اعتبارات فرهنگی استان از ابتدای سال جاری
وی در خصوص دومین مولفه از موانع فرهنگی به نداشتن بودجه کافی فرهنگی اشاره کرد و در این زمینه نقش بارز خیرین در رونق فرهنگی را مورد توجه ذکر کرد.
کاشانی سقف دریافت اعتبارات فرهنگی در این استان را 220 میلیون تومان عنوان کرد و بر لزوم مشارکت خیرین در رشد برنامه های فرهنگی تاکید کرد.
وی سومین مولفه بعدی را – عدم انسجام برنامه های فرهنگی و اعمال سلایق مختلف خواند و تصریح کرد: در حال حاضر 22 نهاد فرهنگی در سطح استان فعال هستند، در این رابطه گاهی موازی کاری هایی دیده می شود، هر چند به عنوان مدیر فرهنگی موافق با موازی کاری به عنوان مانع فرهنگی نیستم، اما خوب است، که راهبردها در برنامه های مشترک اعمال شود.
این مسئول افزود: مسئله بعدی – موازی کاری بدون اتخاذ راهبرد کلان در هر نهاد فرهنگی است، به عنوان نمونه موضوع سبک زندگی اسلامی، اقتصاد مقاومتی و... که بسیاری از نهادها به آن ورود کرده اند ولی از راهبرد لازم بهره مند نبوده اند.
وی موضوع بعدی را کمبود نیروهای متخصص فرهنگی خواند و بر عزم جدی در بحث تامین نیروی فرهنگی تاکید کرد.
کاشانی نداشتن اطلس فرهنگی را از هفتمین مولفه و مانع رشد فرهنگی استان عنوان کرد و توضیح داد: تا به امروز 25 شاخص فرهنگی در اطلس دیده شده است، اما تا رسیدن به سرانجام این اطلس زمان نیاز است، و نقص آمادگی این اطلس یکی از مواردی است، که در پیشبرد برنامه های فرهنگی می توان نامید.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ضعف در راهبرد کلان استان را آخرین مسئله دیده شده در موانع فرهنگی برشمرد و رشد، نتیجه دهی و تعریف دقیق راهبرد ها را از عوامل اساسی رشد فرهنگی بیان کرد.
پایان پیام/
نظر شما