به گزارش خبرنگار سرویس قرآن و معارف خبرگزاری شبستان ، حسن ربیعی ، رئیس ستاد همایش وقف و رسانه در نشست خبری تشریح برنامه های ششمین همایش وقف و رسانه با بیان اینکه در روزگار کنونی سوالاتی مطرح می شود که با شرایط کنونی اقتصاد و معیشت مردم ، تبلیغ و ترویج وقف چه ثمری دارد ، اظهارداشت : هشت دلیل بر اهمیت و توجه به موضوع و سنت حسنه وقف در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: اولین اهمیت وقف ، دیدگاه ، منویات و تدابیر مقام معظم رهبری در سال های اخیر است که ایشان در دیدارهای مختلف با مسئولان سازمان اوقاف به ترویج بیش از پیش این سنت تاکید دارند و همچنین علما ، مراجع تقلید و مسئولان کشوری نیز بر احیای وقف تاکید دارند.
ربیعی با اشاره به اینکه وقف میراث معنوی بشریت است ، گفت : وقف تنها متعلق به اسلام نیست و پیش از اسلام نیز رواج داشته است و در عمق تاریخ بشری، فرهنگ و تمدن کشور سابقه دارد و به همین دلیل باید بیش از پیش به آن پرداخت.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف سنت رسول خدا (ص) است ، افزود : براساس روایت پرونده اعمال انسان پس از مرگ در سه صورت باز می ماند ؛ فرزند صالحی که برایش دعا کند ، انفاقی که در راه خدا کرده و علمی که از وی به جا مانده و وقف مصداق این انفاق است.
وی وقف را اشاعه حس نوع دوستی ، تعاون و مشارکت توصیف و تصریح کرد : ترویج تعاون و نوع دوستی در جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است که تبلیغ فرهنگ وقف ، این احساس را در کشور تقویت می کند.
ربیعی وقف را انسجام بخش و وحدت آفرین برشمرد و گفت : این روزها شبکه های اجتماعی و تلفن همراه گسستی میان خانواده ها ایجاد کرده است و راه علاج این امر ترویج سنت هایی چون وقف است که همگرایی اجتماعی را بوجود می آورد.
دبیر ستاد بزرگداشت هفته وقف با اشاره به اینکه وقف در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته جایگاه ویژه ای دارد و بازوی خدمت رسانی به مردم است ، افزود : وقف و امور خیریه در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بطور مثال بیل گیس با ایجاد یک بنیاد خیریه خدمات مختلفی را به اقشار نیازمند ارائه می کند.
وی با بیان اینکه موقوفات کشور حتی پیش از اسلام نیز برای رسیدگی به مستمندان ، علم و فناوری و بهداشت و سلامت به ثبت رسیده اند ، افزود : امروز این سنت حسنه در کشور مغفول مانده است در حالی که این فرهنگ در کشورهای دیگر رشد پیدا کرده است.
ربیعی وقف را مردمی توصیف و تاکید کرد : وقف متعلق به سازمان اوقاف نیست بلکه نهادی مردمی است و برای خدمت به مردم نیز بوجود می آید.
سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه یکی از کارکردها و آثار فرهنگ وقف ، برطرف کردن مشکل های مختلف کشور است ، افزود : موقوفات در توسعه اقتصادی ، اشتغال زایی ، حذف وابستگی بودجه به نفت ، فقرزدایی از جامعه ، کاهش فاصله طبقاتی، توزیع عادلانه ثروت و ... نقش بسیار تاثیرگذاری دارد. وقف بر انرژِی هسته ای هم خدمات ارایه می دهد.
مدیرکل حوزه ریاست ، روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه ارتقای فرهنگ عمومی کشور را از طریق وقف میسر دانست و گفت : امامزادگان و مساجد به عنوان موقوفات کشور ، نقش بسیار زیادی در فرهنگ سازی کشور دارند
پایان پیام/
نظر شما