سیدابوالحسن فیروزآبادی، قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش ملی رفاه اجتماعی در برنامه ششم توسعه که در سالن 17 شهریور وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال برگزاری است، گفت: جمهوری اسلامی در سال هایی که برنامه توسعه در حال اجرا بوده توجه ویژه ای به حوزه رفاه داشته است و همیشه از سیاست های حمایتی و بیمه ای حمایت کرده است.
وی افزود: پوشش های بیمه ای به عنوان حقوق شهروندی مورد توجه قرار گرفته و نظام بهداشت و درمان علاوه بر یارانه های هدفمند، یارانه های سبد کالا و حمایتی نیز ارایه شده است.
فیروزآبادی با اشاره به سیاست های انقباضی اقتصاد خاطرنشان کرد: علیرغم سیاست های انقباضی که در حوزه اقتصاد اجرا شده است 20 درصد افراد تحت پوشش بیمه بیکاری کاهش یافته است که این امر نشان می دهد دولت با اقتدار در حوزه های اقتصادی ورود پیدا کرده است.
قائم مقام وزیر کار با بیان اینکه شاخص های اقتصادی بهبود یافته است، اذعان داشت: با توجه به در پیش بودن برنامه توسعه توجه ویژه ای به طراحی و نحوه برگزاری این همایش شده است تا در راستای تدوین برنامه ششم توسعه بتوانیم از دستاوردهای آن استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه در برنامه چهارم و پنجم توسعه حوزه رفاه جایگاه قابل توجهی داشته است، تصریح کرد: باید با آسیب شناسی ای که انجام می دهیم نقاط آسیب را مرتفع کنیم و سیاست رفاهی فراگیر را در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار دهیم.
فیروزآبادی فراگیری جغرافیایی و شمول آمار جامعه، جامعیت، پایداری منابع و کارآمدی را 4 اصل مورد توجه در طراحی نظام رفاهی برشمرد و افزود: باید بتوانیم با یک برنامه مناسب و با حداقل هزینه ها خدمات خوبی به جامعه هدف ارایه دهیم.
وی با اشاره به اینکه نگرانی هایی در حوزه نظام رفاهی داریم و با استانداردهایی که شایسته جمهوری اسلامی است فاصله داریم، خاطرنشان کرد: در نظام دینی هم مشکلاتی پیش رو است که باید مورد توجه قرار گیرد.
فیروزآبادی با بیان اینکه نظام حمایتی را بر دو اصل پیشگیری و توانمندی طراحی می کنیم، بیان کرد: در بحث پیشگیری اصل رفاه همگانی مورد توجه است تا همه سازمان هایی که در پیشگیری آسیب های اجتماعی نقش دارند مسئولیت هایشان تبیین شود و ساختار آنها مشخص گردد.
وی یادآور شد: در نظام بیمه ای نسبتا پایداری وجود دارد اما برای آینده باید اصلاحات اساسی انجام دهیم چرا که بالا رفتن امید زندگی در جمهوری اسلامی نیازمند آن است که در مدیریت منابع و مصارف تجدیدنظر کنیم و اصلاحات سیستمی انجام دهیم.
قائم مقام وزیر کار اظهار داشت: برای انجام مأموریت در حوزه رفاه عمومی باید همه آحاد جامعه بسیج شوند تا بتوانند توسعه رفاهی که نوعی توسعه اجتماعی محسوب می شود را وفاق ملی ایجاد کنند که باید بتوانیم در این جریان نقشی داشته باشیم و از کمک ها و آرای جامعه برخوردار شویم.
پایان پیام/
نظر شما