فرهنگ پژوهش و پژوهشگری در جامعه نهادینه شود

خبرگزاری شبستان:‌ رئیس دانشگاه پیام نور ماسال گفت: همزمان با هفته پژوهش امید است که از پژوهشگران برتر تقدیر ‌شود و فرهنگ پژوهش و پژوهشگری در جامعه نهادینه شود.

حامد هاشمی، رئیس دانشگاه پیام نور ماسال در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ماسال اظهار کرد: فردی که نسبت به محیط افراد خود حساس بوده و سعی کند پدیده‌ها، رخدادها و رفتارها را طور دیگری ببیند یا با تحقیق یک روند هوشمندانه و هوشیارانه به بازنگری و بازگویی پدیده‌ها بپردازد یک پژوهشگر است.

وی افزود: پژوهش برای استفاده از پدیده‌های موجود و برای دست یافتن به راهکارهای عملی و فناوری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس دانشگاه پیام نور ماسال گفت: پژوهشگر نتایج پژوهش را می‌تواند به جامعه علمی ارائه کند که مبانی نظری و ادبیات آن حوزه را تهیه و تدوین کرده که در آینده بتواند به صورت کاربردی و بومی سازی در کشور مورد استفاده قرار بگیرد.

هاشمی با بیان اینکه پژوهش پایه‌ای زمینه پژوهش کاربردی است، تصریح کرد: در مرحله اول باید توجه شود کاربرد پژوهش در منطقه با توجه به مسئله فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و .. چیست در حالی که پژهش کاربردی می‌تواند دارای جنبه‌های عملی بوده که مستقیما مشکلات جامعه و بشریت را حل کند.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات مختلفی مانند مطالعات اکتشافی، تفضیلی، تحلیلی، تاریخی، موردی و ... در زمینه پژوهش وجود دارد.

رئیس دانشگاه پیام نور ماسال اظهار کرد: همزمان با هفته پژوهش امید است که از پژوهشگران برتر تقدیر ‌شود و فرهنگ پژوهش و پژوهشگری در جامعه نهادینه شود.

هاشمی افزود: حدود 38 مقاله علمی در کنفرانس‌های بین المللی علمی، نشریات علمی پژهشی و ترویجی ارائه داده که سعی کرده سهم خود را ایفا کند و تلاش می‌کند که این امر را بیشتر در سرلوحه کارهای خود قرار دهد.

وی گفت: پژوهشگر تفاوتش با یک فرد عادی در این است که نسبت به مسائل روزمره بی اعتنا نیست و بادیدی متفاوت نسبت به آنچه که در اطرافش می‌گذرد نگاه می‎کند.

رئیس دانشگاه پیام نور ماسال تصریح کرد: در روابط بین انسان‌ها مولفه‌‌هایی وجود دارد که روی آنها و بر روی انواع سرمایه‌های علمی، اجتماعی، انسانی و ... که در جامعه وجود دارد، می‌شود، کار کرد.

هاشمی خاطرنشان کرد: هر کسی در حوزه خود باید با دید خود به جامعه نگاه کند تا به سوی اهداف متعالی هدایت شود و سهمی ارزنده داشته باشد.

وی اظهار کرد: امروز شاهد هستیم که کار پژوهش و پژوهشگری تا حدود زیادی به سوی ترجمه متون و جمع‌آوری قسمت‌های مختلف یک حوزه و یکی کردن و ارائه دادن آن به جامعه علمی سوق پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه پیام نور ماسال با بیان اینکه مقام معظم رهبری فرمودند که علوم انسانی و اسلامی را پایه گذاری کنید، افزود: هنوز ما حرکت قابل توجه‌ای از خود نشان نداده‌ایم و از علومی که در رشته های مدیریت، روانشناسی، جامعه شناسی و... ترجمه می شود استفاده می‌کنیم و ان مواردی که در جامعه‌های  دیگری بومی شده‌اند را در جامعه خودمان با یک فرهنگ متفاوت پیاده می‌کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 423240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha