به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، حسن روحانی در ادامه سخنرانیاش فرایند هایی که جهان امروز را تحت تاثیر قرار داده است عامل دامن زدن به نابرابریها دانست و گفت: برخی از این فرایندها عبارتند از: حکومتهای مستبدی که حقوق شهروندان خویش را به رسمیت نمیشناسند و حق مشارکت همگانی در سیاستگذاری را محترم نمیشمارند و مجبات افزایش فقر و توسعه نیافتگی را فراهم نمیآورند؛ مداخلات خارجی و اشکالی از استعمار نو که سبب شده است جوامع تواناهایی خود را برای کاهش فقر و حذف زمینههای خشونت از دست بدهند؛ فساد گسترده در نظامهای اداری و مدیریت توسعه که سبب میشود منابع کشورها به جای آنکه صرف ایجاد زیرساختهای توسعه پایدار شود هدر رفته یا راهی سرمایهگذاری در کشورهای توسعه یافته شوند و فقر بر جای بماند؛ استبداد و خودکامگی برخی حکومتها که با نقض آزادی و حقوق بنیادین بشر باعث سرخوردگی و به حاشیه راندن اقشار اسیبپذیر میشود.وی افزود: متاسفانه به همه این فرایندها میتوان فهرست طولانیتری اضافه کرد.
رییس جمهور کشورمان توسعه طلبیها و انحصارگری های سیاسی و ژئوپولتیک را در میان دانست و گفت: تلاش قدرتهای جهانی برای تامین منافع خود در ناکامی در ایجاد قوانین لازم الاجرا در نظام بین الملل زمینه ساز اینگونه خشونت هاست و گرچه سازمان ملل یکی از دستاوردهای جامعه جهانی است و تاکنون نقش تاثیرگذاری در نظام بین الملل ایفا کرده است اما واقعیت ناخوشایند این است که سازمان ملل با همه موفقیتهایش در برابر مسایل بزرگی که جهان با ان روبروست کاستیهای قابل توجهی دارد.
رییس جمهور کشورمان برآمدن خشونت را غروب انسانیت دانست و گفت: سزاوار است در کنار یکدیگر اندیشه ورزی درباره اشکال آشکار خشونت و صورتهای بارز بیعدالتی و سازوکارهای غلبه بر آنها را تقویت کنیم و توانایی ان را داریم که دهها فیلسوف هنرمند جامعهشناس، سیاستمدار، فعال جامعه مدنی، ورزشکار و شماری دیگر از شخصیتهای جهان را برای اندیشیدن درباره رفع خشونت بیعدالتی و استقرار عدالت گرد هم آوریم.
روحانی تاکید کرد: برای پیشبرد مبارزه با خشونت و افراطیگری و گسترش فرهنگ صلح و مدارا جهان نیازمند اقداماتی اساسی است و افزود: گسترش و تعمیق گفتگو میان دولتها و جامعه مدنی با هدف کاستن از سوءبرداشتها و تنازعات و میل به تفاهم و همکاریهای بیشتر؛ تلاش در جهت گسترش آموزش همگانی و بهرهمندی از روش های پیشرفته تربیتی با هدف بسط فرهنگ صلح، تفاهم و مدارا و اهمیت نقش زنان جوانان علمای دینی روشنفکران دانشگاهیان و هنرمندان در گسترش دانش اندیشه و احساس و باورهای دینی و اخلاقی؛ ارتقای همکاریهای فرهنگی، اقتصادی، سیاسی به منظور شتاب بخشیدن به روند مبارزات دسته جمعی با خشونت و افراطیگری است.
روحانی پیشنهاد کرد: کشورهایی که از راه سازمانی و تامین مالی به شکل گرفتن تروریست کمک کرده اند از انها اعلام برائت نموده و تامین مالی و مستقیم غیرمستقیم خود را از انها قطع کند و برای مبارزه به کشورهای قربانی کمکهای مالی، اطلاعاتی و نظامی کنند.
روحانی با اشاره به صدمات عراق و سوریه از جنگ گفت: کشورهایی که مصوب این صدمات بودند باید خسارت وارده را بر عهده بگیرند.
وی کمکهای بین المللی برای بازسازی خانههای ویرانشده اماکن مذهبی تخریب شده و تاسیسات زیربنایی در اثر اقدامات تروریستی و مقابله با آنان ضروری است.
روحانی گفت: تروریست از فضای فقر و بیکاری سربازگیری می کند و با تاسیس صندوق بین المللی اشتغال زایی و توسعه برای کمک به رشد سرمایهگذاری در کشورهای قربانی تروریسم بین المللی باید زمینه اقتصادی رشد تروریست را از میان برداشت.
وی افزود: همکاریهای منطقه ای برای اصلاح نظام اموزش و پرورش عمومی و مدارس دینی جهت مقابله با تفسیرهای افراطی تکفیری و خشونتآمیز از آموزههای مذهبی ضروری است و حقیقت رحمانی اسلام باید به جهانیان ارایه شود.
وی گفت: همه طرفهایی که در مبارزه با این فتنه تروریستی جدی هستند از طریق هماهنگیهای منطقه ای و همکاریهای لازم از جمله تبادل اطلاعاتی را سامان دهند و لازم است رسانههای بین المللی نسبت به آگاه سازی افکار عمومی در مورد تهدیدات تروریستها و جلوگیری از سواستفاده آنها از خیل جوانان بیکار برنامه ریزی جدی داشته و همکاری جهانی برای مقابله با سواستفاده تروریستها از فضای مجازی ضروری است.
وی با اشاره به تردد تروریستها بدون دردسر بین کشورها گفت: کشورهای در مسیر ترانزیت تروریستها با تقویت اراده سیاسی و مکانیزهای ضروری مسئولیت خود را در قبال بازگشت و ثبات و امنیت در منطقه ایفا کنند.
رییس جمهور کشورمان با اشاره به کاربرد حق وتو در موارد بین المللی گفت: کاربرد حق وتو که در موارد جدی تهدید علیه صلح و امنیت بین المللی عملاً سازمان ملل را فلج کرده است تاکنون موفقیت چندانی نداشته و ناکارآمدی شورای امنیت در موارد جدی تهدید صلح و امنیت بین المللی موجب تشویق متجاوز از یک طرف و سرخوردگی قربانیان و زمینه ساز اقدامات خشونت آمیز انها از طرف دیگر میشود و شایسته است روند این اصلاحات و بازپروری سازمان ملل از فلجهای ادواری که گریبانگیرش میشود با اراده و استدلال قوی پیگیری شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد این کنفرانس بتواند در پرتو هم اندیشی جدی و حصول تفاهم رهنمودها و پیشنهادهای موثر و عملی در جهت اعتلای فرهنگ صلح و مدارا و مبارزه با خشونت و افراطی گری ارایه نماید.
پایان پیام/
نظر شما