پیشنهاد نامگذاری 18 دسامبر به روز عاری از خشونت/تحریم و تهدید ناقض حقوق بشر است

خبرگزاری شبستان:رییس جمهور کشورمان در همایش جهان عاری از خشونت و افراطی گری پیشنهاد داد 18 دسامبر به صورت جهانی به روز عاری از خشونت نامگذاری شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حسن روحانی در این همایش که با حضور 40 نماینده از کشورهای جهان در حال برگزاری است ضمن ابراز خرسندی از حضور در این جمع گفت: استقبال جهانی از ایده جهان علیه خشونت و افراطی گری و تصویب آن در مجمع عمومی سازمان ملل متحد و رای قاطع کشورهای جهان میزان ضرورت و اهمیت پرداختن به مقوله خشونت در جهان را نشان می‌دهد.

وی افزود: من در 25 سپتامبر سال 2013 در 68 امین اجلاس مجمع عمومی ایده جهانی عاری از خشونت و افراطی گری را ارائه کردم که تبدیل به قطعنامه شد.

رییس جمهور کشورمان افزود: در آن سخنرانی من از رهگذر احساس و سهم خود به تبیین بیم‌ها و امیدهایی پرداختم که در سطح منطقه‌ای و بین المللی به چشم می‌خورد؛ بیم هایی که می‌تواند زندگی بشر را تهدید کند و به چالش بکشد؛ اکنون ما در تهران دور هم گرد آمده ایم تا بر ابتناء به امیدها بر بیمهای ویرانگر و یاس آور فائق شویم.

روحانی با اشاره به اینکه همکاریهای اقتصادی و تعامل سیاسی در بخش های مهمی از نظام بین الملل و خشونت و افراطی گری را کاهش داده اند تصریح کرد: متاسفانه در بخشهای دیگری از جمله خاورمیانه خشونت همچنان حضور دارند و بعضاً روزانه جان دهها زن و کودک را می‌گیرد.

رییس جمهور ایران رسیدن به هماهنگی و ارایه جدیت در مبارزه با خشونت و افراطی گری را لازمه به تعامل رسیدن کشورها و جریانهای حامی صلح دانست و گفت: در این زمینه درک مشترک ما از علل ظهور خشونت بسیار مهم است؛ نظام دانشگاهی مراکز تحقیقات و رسانه‌ها به هر میزانی که در فهم افراطی گری و خشونت به نظرات مشترک برسند به سیاستگذاریها و اجرای موفق انها منتهی خواهد شد.

حسن روحانی گفت: در نظام بین الملل امروز جنگ و درگیریهای نظامی جز تولید هزینه و تنش و از هم گسیختگی زندگی اجتماعی و اقتصادی شهروندان هیچ نفعی ندارد.

وی با اشاره به اتحادیه اروپا گفت: اروپایی ها بعد از قرنها درگیری ها و نزاع دو جنگ جهانی در نهایت به همکاریهای به هم تنیده اقتصادی گردن نهادند و با همگرایی اقتصادی، سیاسی و امنیتی دستاوردهای بزرگی برای صلح و امنیت منطقه خود به ارمغان اورده‌اند؛ خوشبختانه کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین نیز با همکاریهای گسترده منطقه ای اقتصادی بر فرایند ائتلافهای سیاسی و امنیتی قدم برمی‌دارند.

وی از کشورهای منطقه خواست که با همکاری و هماهنگی و ایجاد ائتلاف و سیاستگذاریهای منطقی و عقلانی به سوی خاورمیانه‌ای در صلح و امنیت قدم بردارند و گفت: طبیعی است که دولتهای این منطقه به مراتب علاقه‌مندتر و دلسوزانه‌تر در پی آرامش و مبارزه با خشونت هستند. و هیچ ضرورتی دیده نمی‌شود که بازیگران فرا منطقه‌ای که منافع خود را دنبال می کنند سرنوشت من و مردم این منطقه را رقم بزنند.

حسن روحانی همکاری دولت ها با هم را یکی از شرایط تحقق جهان عاری از خشونت دانست و گفت: وقتی دولتها هماهنگ باشند جریانهای افراطی در حاشیه قرار خواهند گرفت و دولت‌های مقتدر اگر با همسایگان خود به سیاست مشترکی دست یابند می‌توانند در مدت زمان کوتاهی ریشه‌های خشونت را خشک کنند و این نوع همکاری‌ها در اسیا و اروپا و امریکای لایت به وضوح قابل مشاهده است که زمینه‌ساز کاهش افراطی‌گری شده است.

روحانی گفت: جمهوری اسلامی بر دوره جدید مدیریت دولت تدبیر و امید از روز اول مسئولیت خود را از ثبات و آرامش و مبارزه با خشونت تاکید کرده و در عموم مجامع بین المللی و منطقه‌ای خواستار همکاری دولتها برای ریشه کن کردن خشونت شده است.

مقام ارشد قوه مجریه ایران افزود: تمام نهادها و ارگانهای جمهوری اسلامی بر این هدف با یکدیگر هماهنگ هستند و در صورتی که کشورهای منطقه با یکدیگر به تفاهم برسند می‌توانند جریانهای ضداسلامی مانند داعش را در مدت زمان کوتاهی به حاشیه رانده و هزاران زن و مرد کودک که به واسطه اعمال وحشیانه این جریان ضدانسانی بی‌خانمان شده و اسیر گشته‌اند را آزاد کنند و هیچ نیازی به حضور بیگانگان و نفوذ تدریجی آنها در منطقه نیست.

حسن روحانی با اشاره به آموزه‌های دینی اسلام در رابطه با صلح و آشتی گفت: اسلام دین رافت و رحمت است و سیره پیامبر اسلام مبتنی بر عطوفت می باشد و قرآن کریم علت قایی رسالت پیامبر اسلام را برای جهان رحمت می‌داند. مضافاً اینکه اسلام ارزشهایی چون عدالت صلح همزیتی مسالمت آمیز را بر آموزه‌های خود در همه ابعاد زندگی بشر ترویج می‌دهد و ارتقا می‌بخشد.

رییس جمهور کشورمان با شرم‌آور خواندن خشونت‌های تروریست‌ها گفت:‌ این واقعیتی تلخ و شرم‌آور است که تروریست‌ها انواع خشونت‌ها مانند کشتار انسان‌ها تخریب اماکن مقدس و آثار باستانی و همچنین خرید و فروش زنان را به نام دین انجام می‌دهند بی‌تردید قتل عام انسانها جفای آشکار در حق آموزه‌های صلح‌آمیز همه ادیان است که براساس آن کشتن یک انسان بی‌گناه مانند کشتن همه انسانها است.

روحانی توسعه نیافتگی و نیازهای مادی پاسخ داده نشده را از مسیرهای منتهی به خشونت دانست و گفت: نبود امکانات زندگی و ناامیدی از دست دادن آینده‌ای قابل تحمل و ارزشمند خود بستری برای خشونت‌طلبی است و این همان بلایی است که خاورمیانه و بخش مهمی از جهان گرفتار آن شده‌اند.

همچنین تقسیم‌بندی کشورها به خودی و غیرخودی زمینه‌ساز فرهنگ خشونت و گسترش ناامنی در ابعاد بین‌المللی است و انواع خشونت‌های ساختاری همچون تحریم و تهدید ناقض حقوق بشر و آزادی‌های اساسی و چالش جدی برای امنیت در نظام بین‌الملل است.

 پایان پیام/

 

کد خبر 423197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha