سیستم سنام در کشور راه اندازی میشود/شهرداری ها در لیست جدید نظارتی

خبرگزاری شبستان :رئیس دیوان محاسبات کل کشور از راه اندازی سامانه سنام در دیوان محاسبات کل کشور خبر دادو افزود خبر دیگر این است که شهر  داری ها و نهاد های غیر دولتی که از سال 75 از لیست نظارتی دیوان محاسبات خارج شده بودند دوباره تحت نظارت قرار میگیرند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان،امین‌حسین رحیمی رئیس دیوان محاسبات کل کشور در همایش ملی ارتقاء سلامت اداری و مبارزه با فساد گفت:از مصادیق رعایت بیت المال این است که ببینیم بودجه چگونه مصرف میشود. 

 وی افزود:هرسال بودجه کلانی در کشور صرف میشود اما توسعه به این میزان اتفاق نمی افتد و ایراد در زمینه زیر ساخت های کشور یکی از این دلایل است.

رئیس دیوان محاسبات کل کشور تصریح کرد: بیش از 80 درصد بودجه عمومی دولت صرف هزینه‌های جاری می‌شود که اگر بخواهیم علت این امر را بررسی کنیم این است که دولت‌ها 10 سال است که به تکالیفشان در رابطه با بودجه‌ریزی عملیاتی اقدام نکرده‌اند. 

 وی در ادامه به عدم بودجه ریزی عملیاتی در کشور اشاره کرد و افزود:: 10 سال است که قوانین و مقررات مختلف تعیین شده که باید بودجه‌ریزی عملیاتی شود، باید کالا و خدمات را ارزان‌تر بخریم یعنی کیفیت بهتر و قیمت کمتر.

 رحیمی از اجرایی شدن بودجه عملیاتی در دولت یازدهم خبر داد و گفت :از سال 83 در بودجه 83-84، برنامه چهارم و پنجم و سیاست‌های قانون مدیریت خدمات کشوری بیان می‌کند که بودجه‌ریزی باید عملیاتی شود، گرچه دولت یازدهم تلاش کرده که این کار را انجام دهد، همان‌گونه که آقای نوبخت نیز اعلام کرد، سال آینده قدم اول برداشته شده که این بسیار مهم است. 

 

وی بی انضباطی های مالی را از علل برزوز فسا عنوان کرد و گفت: بی‌انضباطی مالی ناشی از عدم آگاهی و قوانین و مقررات باشد یا ناشی از کثرت قوانین و تعارض قوانین، متأسفانه ما بیش از 11 هزار عنوان قانون در کشور داریم که بعضی از این قوانین تعارض دارند، بعضی‌ها تخلف‌گاه هستند و برخی روزنه‌های فساد را نشان می‌دهند، واقعا سردرگمی بین این همه قوانین کار عجیبی است.

 به هر صورت بی‌انضباطی مالی، ناشی از هرچه که باشد نتیجه‌اش زمینه‌ساز فساد است و فساد علاوه بر اینکه به اقتصاد کشور ضربه می‌زند توسعه کشور را نابود کرده و به اعتماد عمومی که مهمترین سرمایه است ضربه می‌زند، لذا کسی شکی ندارد که باید جلوی فساد را گرفت. 

 

وی تأکید کرد: هدف از تشکیل دیوان محاسبات را قانون‌گذار کنترل نظارت مستمر مالی در دستگاه‌های اجرایی به منظور پاسداری از بیت‌المال عنوان کرده اما برخی‌ها تصور می‌کنند که وظیفه این سازمان صرفا حسابرسی پس از خرج یکی از وظایف دیوان محاسبات کل کشور است، همچنین نظارت مستمر مالی و پاسداری از بیت‌المال باید قبل از خرج و در عین خرج انجام شود والا نظارت معنا ندارد، اصلا صیانت از بیت‌المال باید قبل از اینکه از بین برود، انجام شود والا بعد ازآن دیگر صیانت از بیت‌المال معنا ندارد و برگشتی نیز وجود نخواهد داشت که دیوان محاسبات بخواهد آن را بررسی کند.

 

رئیس محاسبات دیوان کل کشور تأکید کرد: باید به سراغ اقدام پیشگیرانه برویم، سیاست اصلی دیوان محاسبات در این مورد انجام اقدامات پیشگیرانه و شناسایی گلوگاه‌های موجود به فساد است و برای اینکه از این بی‌نظمی مالی جلوگیری کنیم باید علت آن را مشخص کنیم که ازجمله آن ضعف کنترل‌های داخلی دستگاه‌ها است. 

 

وی گفت: پرونده فساد 3 هزار میلیاردی که در رابطه با آن بسیار بحث شده ناشی از ضعف کنترل داخلی بانک بوده، لذا پرونده به اینجا کشیده شد، پس کنترل‌های داخلی بسیار مهم است.

 

رحیمی درادامه از استقرار 540 540 واحد نظارت  جهت بررسی وضعیت کنترل‌های داخلی حسابرسی کرده خبرداد و گفت:، که در این مسیر بسیاری از ضعف‌ها شناسایی شده است همچنین اگر بخواهیم از وقوع تخلف پیشگیری کنیم باید کنترل داخلی مستقر شود. 

 

رئیس دیوان محاسبات کل کشور سیستمی شدن سیستم را از عوامل جلوگیری کننده از فساد دانست و گفتدنیا برای جلوگیری از فساد به سمت سیستمی کردن رفته است

اما  دولت قبل مانع این کار در کشور میشدتا انجا که مهلت آیین نامه های مربوط به آن تمام شدو آقای نوبخت تقاضای تمدید آن را کرده است.

وی افزوددیوان محاسبات راجع به استفاده از سیستم‌ها یک طرح مهمی به نام("سنام" سامانه وزارت الکترونیک دیوان محاسبات کشور) را راه اندازی کرده که این سامانه نظارت دقیقی خواهد داشت، لذا دستگاه‌های اجرایی نباید نگران باشند از اینکه شفافیت اطلاعات را در اختیار دیوان محاسبات قرار دهند، ما در حال حاضر از این سامانه استفاده می‌کنیم و اخیرا نیز آماده بهره‌برداری است. 

 

رحیمی خاطر نشان کرد: نکته دیگری که در رابطه با مبارزه با فساد وجود دارد، این است که به موقع با فساد مقابله نمی‌شود، اطاله دادرسی این قدر طولانی است که در نتیجه برخورد با متخلف بازدارنده نیست لذا ما تلاش کردیم با تصویب آیین دادرسی در دیوان محاسبات فاصله بین کشف تخلف و اعمال مجازات را کاهش دهیم و همچنین در رابطه با مبارزه با فساد نباید سرگرم مسائل جزئی شویم مسائل اصلی از دستمان خارج شود. 

وی از شفاف سازی بریا مردم خبر داد و گفت:در سایت دیوان ریز هزینه کرد بودجه قرار داده میشود تا مردم بدانند که بودجه در کجا استفاده شده است و سازمانهایی که تخلف نموده اند نیز آنجا معرفی میشوند.

رحیمی اعتماد بیش از اندازه مدیران به زیر دستان را یکی دیگر از علل بروز فساد دانست و گفت :اگر تخلفی روی دهد همه از کارشناسان اولیه تا مدیران ارشد باید پاسخگو باشندو این گونه رده های پایین از حاشیه امن بیرون آمده بیشتر دقت میکنند.

وی در پایان با اشاره به این که بودجه شهرداری های کلان شهرها گاهی با بودجه کل شهر برابری میکند گفت:بزودی رسیدگی به شهرداری ها را که از سال 75از بحث نظارتی دیوان خارج شده بودند را نیز با همکاری شهرداران آغاز میکنیم زیرا امکان بروز فساد در شهرداری ها بسیارزیاد است

 

 

 

کد خبر 423169

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha