به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ولی الله سیف، رییس کل بانک مرکزی در همایش حرکت به سوی کشوری بدون فساد گفت: بانک مرکزی در راستای فسادهای مالی اقدام به ایجاد سامانههای مانند چکاوک و نسیم برای چکها و نظارت بر داشتههای بانکی دولت کرده است. بانک مرکزی به عنوان سیاستگذار نظام پولی کشور در راستای منویات رهبری از یک سو و حرکت در جهت استانداردهای بین المللی از سوی دیگر مصمم است با تلاش هدفمند گام های موثر در جهت شفاف سازی اقتصاد و جلوگیری از فساد در حوزه پولی و ارزی بردارد.
سیف ادامه داد: پرداخت رشوه، پولشویی، تقلب و اختلاس از جمله موضوعات فسادزا و تاثیرگذار در نظام بانکی کشور است که با بکارگیری فناوری نوین و نظارت دقیق به عملیات بانکی و تطبیق ضوابط می تواند در مبارزه با فساد موثر باشد.
وی تصریح کرد: تحولات شگرف محیطی باید مدنظر قرار گیرد چرا که بروز شکاف و فاصله میان کارهای روزمره ممیزی و استفاده از روش های سنتی از عوامل فسادزایی است که باید مورد بازنگری قرار گیرد و استفاده از روش های کنترل و نظارت و تمرکز در انجام کارها و بازبینی سیستمی از ضروریات است.
وی افزود: جامعیت و پیوستگی سامانه الکترونیکی پردازش بانکی و پیوستگی میان ساختار و فناوری در بانک مرکزی در قالب های مختلف پی ریزی و در حوزه فساد در بخش پولی و بانکی هدفگذاری شده است.
رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: سامانه نسیم برای انجام عملیات مدیریت حساب های دولتی و ارزیابی و کنترل قراردادها، سامانه پیام رسانی الکترونیک به منظور تحت پوشش قرار دادن مراودات بانکی را از جمله فناوری های مورد استفاده در بانک مرکزی به منظور جلوگیری از فساد عنوان کرد.
سیف سامانه مدیریت الکترونیکی چک را از دیگر فناوری های مورد توجه در بخش مبارزه با فساد دانست و گفت: طی چهار سال گذشته 26 میلیون چک برگشتی در نظام بانکی داشتیم که این امر موجب بی اعتمادی بین فعالان اقتصادی و بانکی شده است.
سیف افزود: سامانه پورتال ارزی به منظور ساماندهی امور بازرگانی، گمرکی و ارزی بانک مرکزی، سامانه فناوری اطلاعات در شبکه بانکی کشور و سامانه فناوری هماهنگی قوه قضاییه با بانک مرکزی را از دیگر فناوری های مورد توجه حوزه نظام بانکی و پولی برای مقابله با فساد عنوان کرد.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه به نقشه 10 سال آینده نظام بانکی و پولی کشور، گفت: اهداف اصلی ما تجزیه و تحلیل وضعیت موجود و رفع موانع برای رسیدن به نظام بانکی نوین، شناسایی و تعریف اهداف بلندمدت و بکارگیری فناوری های نوین براساس استانداردها و تدوین مدیریت ریسک است.
سیف با اشاره به اینکه نیازمند تحول در حوزه ساختاری و بنیادی هستیم و فناوری فرصت مناسبی را برای نقاط آسیب پذیر فراهم کرده است، اضافه کرد: ساماندهی بازار غیرمتشکل از موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد چرا که این موسسات با داشتن سهم 30 درصدی بازار پولی کشور سهم قابل توجهی را برعهده دارند.
پایان پیام/
نظر شما