به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با ولید المعلم وزیر خارجه سوریه در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: بسیار خوشحالم از اینکه میزبان دوست قدیمی و همکار عزیزم جناب آقای معلم در تهران هستیم و به ایشان و هیئت محترم جمهوری عربی سوریه خیرمقدم عرض میکنم.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه با بیان اینکه منطقه ما امروز با یک بحران بزرگ منطقهای و جهانی روبروست که هزینه اصلی ان را مردم مظلوم سوریه و مقاومت این دو ملت بزرگ در برابر افراط و تروریست که با حمایت خارجی و به دلیل اهداف نامشروع دیگران به کل جهان و این ملتها تحمیل شده، هم چهره کریه ترور را برای دنیا مشخص کرده و هم توفیقاتی را برای به عقب راندن تروریستها حاصل داشته است.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: ایران که سهم درستی از تروریست داشته از ابتدا در کنار دولت و مردم سوریه و عراق حضور داشته و این حضور را ادامه خواهد داد.
رییس دستگاه دیپلماسی با تشریح اینکه انچه که امروز برای دنیا مهم است این است که معیارهای دوگانه و سیاستهای غیرمنطقی را با عدم توجه به خطر افراط و تلاش برای پیگیری سیاستهایی که میتواند در جهت کمک به افراط باشد نمیتواند با این معضل عمده برخورد کند خاطرنشان کرد: راهکار، اقدامات نظامی خارجی نیست بلکه رسیدن به درکی است که این منطقه از طرق جدی و عقلانی و مقاومت در برابر این گرایشها میتواند از این معضل که عراق و سوریه و کل منطقه و جهان را تهدید میکند نجات یابد.
وزیر امور خارجه کشورمان به اعلام اخیر سازمان ملل مبنی بر حضور افرادی از 80 کشور جهان در جمع نیروهای تروریستی و افراطی داعش و جبهته النصره خاطرنشان کرد: این یک خطر جهانی است و این افراد بالاخره روزی به کشورشان خواهند بازگشت و این تهدید برای کشورهایشان خواهد بود و هر چه این فهم در دنیا گسترده تر شود امید به حل این معضلات بیشتر میشود.
ظریف با تاکید بر این نکته که ما به دنبال روشهای مبارزه با افراط و تروریسم با معیارهای فرهنگی و منطقهای هستیم عنوان کرد: ایران تجاوز رژیم صهیونیستی علیه سوریه را نیز که دیروز صورت گرفته محکوم می کند و معتقد است این حرکت در کنار شکستهای اخیر داعش برای دادن روحیه به تروریستها بوده و نشاندهنده هماهنگی رژیم صهیونیستی و گروههای تروریست است ولی در نهایت مقاومت مردم سوریه برای دفاع از کشورشان و حیثیت ملی شان مهم است.
وزیر امور خارجه کشورمان با تصریح اینکه ما به دنبال پایان دادن خونریزیها و رسیدن به یک روش سیاسی هستیم تصریح کرد: خوشحالیم که دولت سوریه هم در این مسیر تلاش می کند و امیدواریم با همکاری کشورهایی که با این نظر موافق هستند به مقصد برسیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک سوریه و حمله به برخی از مناطق این کشور گفت: این عمل نشاندهنده هم داستانی رژیم صهیونیستی با تکفیری ها و تروریستهاست.
ظریف راجع به اجلاس جهان عاری از خشونت که روزهای 18 و 19 آذر در تهران برگزار می شود گفت: این اجلاس مانند اجلاسی که دو هفته قبل در قم تشکیل شد یک پیام برای جهانیان دارد و آن این است که ادیان الهی از افراط و تندروی مبرا هستند و تکفیریها جایگاهی در دین اسلام و نه بین سنیها و نه بین شیعیها ندارند و حرکت این گروهها علیه همه مردم منطقه و همه مسلمانان و همه جهان است.
وی پیام سیاسی این اجلاس را این گونه تشریح کرد: استفاده ابزاری از گروههای تکفیری در نهایت به ضرر کسانی تمام خواهد شد که اینگونه استفاده ها را می کنند و امیدواریم انچه را که در چند ماه اخیر اتفاق افتاد درس خوبی برای کشورها باشد که تنها راه برخورد با ترور و افراط مبارزه همه جانبه جهانی در حوزههای فرهنگی سیاسی اقتصادی جلوگیری از تردد این گروهها و عدم ارایه کمکهای مالی به آنهاست.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه به مشورتهای امروز خودش با همتای سوری برای همکاریهای دوجانبه اشاره کرد و افزود: در حوزههای سیاسی اقتصادی ما همکاریهایی داشتیم که این همکاریها ادامه یابد و جمهوری اسلامی ایران همواره بر یافتن راه حل سیاسی به منظور حل مشکلات طرفین سوری و بدون دخالت خطرناک و تخریب گر خارجی تاکید دارد و در این سفر هم مشورتهایی در این مسیر داشتیم و به گفتگوهای برادران سوری با روسی ها و نماینده دبیرکل سازمان لل و گفتگوهای ما با دیگران هم پرداختیم.
وی تاکید کرد: دیدگاه ما در سوریه مبتنی بر مصلحت مردم و صلح و امنیت بینالملل و فشار و تخریبی که توسط نیروهای خارجی و مردم عراق و سوریه وارد می شود امیدواریم هر چه زودتر تمام شود.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوال حضور همزمان وزرای خارجه سوری در تهران و فرصت هماهنگ شدن این کشورها با ایران علیه تروریست گفت: هماهنگی و همکاری بین ولید المعلم و ابراهیم جعفری و دولتهای سوریه و عراق بسیار راهگشا بوده است و امیدواریم ادامه یابد و ایران به عنوان دوست هر دو کشور و همچنین کشوری که معتقد است به مبارزه حیاطی با افراط و ترور در کنار این دو برادر خود خواهد بود و دو سه روز آینده در تهران فرصتهای خوبی برای گفتگو بین ما وجود دارد.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پایان در پاسخ به سوال خبرنگاری راجع به اینکه آیا در مذاکرات هسته ای به غیر از مسایل هسته ای ایران مسایل منطقه ای نیز مورد بحث قرار می گیرد اظهار داشت: رهبری و دولت ایران اعلام کردهاند که مذاکرات ما با امریکا منحصر به بحث هسته ای است و البته در گفتگوها موضوعات مختلف به صورت گذری مطرح می شود که ما هم مواضعی را که علنی اعلام کرده ایم در این خصوص مطرح می کنیم. موضوع اصلی مذاکرات هسته ای است و بحث طولانی در خصوص موضوعات دیگر نداریم و معتقدیم که موضوع هسته ای چنان پیچیده است که موضوع دیگری نمی تواند وارد آن شود.
پایان پیام/
نظر شما