به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، محمد علی پورمختار پیش از ظهر امروز (17 آذر) در چهارمین همایش حقوقدانان بسیجی استان که در سالن اجتماعات دادگستری قزوین برگزار شد، بیان کرد: همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند اگر نوای دلنشین تفکر بسیجی در کشوری طنین افکن شود، چشم طمع دشمنان از آن کشور بسته می شود و در غیر این صورت باید منتظر اتفاقات دیگر بود و ان شاالله تفکر ناب بسیجی را در تمام کشور به ویژه در کارگزاران و متولیان امور جاری و ساری ببینیم.
وی ادامه داد: ما به لحاظ موقعیت حساس زمانی که در آن قرار داریم و اثربخشی در عرصه بین المللی و همچنین عرصه سیاسی و اجتماعی و به خصوص دینی و موقعیت بسیار بالایی که در حوزه های علمی پیدا کرده ایم با 2 وجه متضاد مواجه هستیم.
* ایران الگوی موفق برای ملت ها و کشورهای مختلف
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: وجه اول این است که نظام اسلامی به عنوان الگوی موفق در نزد بسیاری از ملت ها و کشورها برای حاکمیت ثابت شده است و اینکه دین توان اداره کشور آن هم در شرایط بحرانی 35 ساله را دارد و روز به روز می تواند محکم تر به کار خود ادامه دهد.
وی عنوان کرد: با مجموعه اخباری که به دست ما می رسد، این اعتقاد راسخ به خصوص در ملل جهان سوم وجود دارد بنابران ایران الگویی برای سایر کشورها است.
پورمختار تصریح کرد: از طرفی این الگو بودن، تهدید جدی است زیرا هرچه قوی تر می شویم، دشمنان تلاش بیشتری برای تضعیف و وادار کردن ما به سازش دارند، بنابراین مدیریت هوشمند در این شرایط که ابهت و اقتدار را حفظ کرده و به عنوان الگوی قابل قبول در دنیا خود را نگاه داشته و با تهدیدات، فشارها و شرارت هایی که علیه نظام صورت می گیرد، مقابله کنیم نیازمند سیاستگذاری، تعیین نقشه راه و اجرای مقتدرانه است.
* حفظ نظام رویکرد تصمیمات مسئولان
وی تأکید کرد: با توجه به این امر در حوزه جنگ رسانه ای و جنگ اقتصادی که به شدت درگیر آن هستیم، باید طوری عمل کرد که حربه را از دست دشمن خارج و اصول و ارزش ها حفظ شود و از همین رو نیز در حوزه بین الملل تصمیماتی که توسط مسئولان نظام اخذ می شود، با این رویکرد است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی توضیح داد: مقام معظم رهبری در بحث مذاکرات فرمودند ما مذاکره می کنیم تا از شر دشمن و شر آمریکا آسوده شویم بنابراین ما در بخش مراودات بین المللی و ارتباطاتی که داریم، با تکیه بر توانمندی علمی و فنی قرار است به صورت مستقل کار کنیم و در مذاکرات هسته ای و غیره ای که طرف قرار می گیریم، بر مبنای مصلحت عالیه است که نظام را حفظ کنیم و بر اساس فرمایش امام خمینی (ره) حفظ اصل نظام از اوجب واجبات است.
* در شرایط رکود و تورم جدی هستیم
وی در ادامه با اشاره به مسائل اقتصادی داخل کشور اظهار کرد: در شرایط رکود و تورم جدی هستیم و سیاستی که دولت در پیش گرفته بیشتر کنترل تورم است ولی چون رکود و تورم جداگانه و ضد هم عمل می کنند، جمع اینها مشکل و بعضا غیرممکن است.
پورمختار عنوان کرد: برای خروج از رکود لازم است منابع پولی و مالی به جامعه تزریق شود ولی از طرفی این امر موجب تورم می شود و نگاه دولت به کنترل تورم است ولی رکود حاکم است که ان شاالله با لایحه خروج از رکود که نگاه کلی و کلان به اقتصاد کشور و سیاستگذاری و نقشه راه است، زمینه های این کار فراهم شود.
* غفلت دستگاه های اجرایی از فساد داخل دستگاه
وی با اشاره به لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: به اعتقاد ما مبارزه با مفاسد بسیار مهم است و امروز نیز همایش ملی مبارزه با مفاسد در تهران برگزار می شود و روسای قوا حضور دارند و دیدگاه ها بیان می شود.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در این حوزه به همت بالا نیاز داریم و حقوقدانان بسیجی می توانند تأثیر مهمی در این عرصه و همچنین قانونگذاری و اصلاح قوانین، شناخت روزنه ها و راهکارها داشته باشند.
وی اعلام کرد: 2 نکته مهم که در این حوزه وجود دارد این است که وقتی حرف از مبارزه با فساد می زنیم به ویژه در دستگاه های اجرایی، هر دستگاه به دنبال فساد و مفسد در خارج از دستگاه است که غفلت از داخل دستگاه ها از مشکلات مبارزه در این حوزه است.
پورمختار ادامه داد: بحث دیگر این است که نظارت از بیرون بر دستگاه ها نیز مهم است که سازمان بسیج حقوقدانان که مجموعه ای غیر حزبی بوده و نگاه بسجی دارد می تواند اگر نقدی دارد با نگاه اصلاح مدارانه در این حوزه حرکت کند.
وی یادآور شد: نظارت از بیرون می تواند کمک حال همه دستگاه ها در هر سه قوه باشد و در داخل مجلس نیز نیاز به این امر داریم.
* راه اندازی نهضت فراگیر علیه اقدامات ضد بشری غرب
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش سازمان بسیج حقوقدانان بیان کرد: سازمان بسیج حقوقدانان در چند بُعد در کشور می تواند کمک کند، یک حوزه بین الملل است که در حال حاضر وزارت خارجه درگیر مذاکرات است و نمایندگی دائمی ما در سازمان ملل نیز بیشتر انرژی اش صرف این موضوع است.
وی افزود: بنابراین لازم است یک نهضتی فراگیر و جهانی علیه اقدامات ضدبشری و انسانی، غرب به خصوص آمریکا به راه اندازیم و بسیجیان حقوقدان می توانند در این حوزه ورود یابند.
پورمختار تأکید کرد: نکته مهم این است که در خصوص تحریم ها که غیرقانونی توسط غرب و آمریکا و به صورت یکجانبه اعمال می شود، در عرصه بین المللی کاری نکردیم و حقوقدانان بسیجی می توانند ورود کرده و طرح دعوا کنند و آثار آن بر بشریت، غذا، دارو مطرح شود.
* زمینه سازی حقوقی لازمه اجرای سیاست های کلان کشور
وی اضافه کرد: در حوزه داخلی نیز بسیاری از سیاست های کلان کشور نیاز به زمینه سازی حقوقی و رفع موانع دارد مانند اقتصاد مقاومتی، جمعیت، سلامت، اشتغال، تشویق به سرمایه گذاری، اصل 44 قانون اساسی و غیره که عمدتا نگاه دستگاه ها در اجرای این سیاست ها بودجه ای است و در واقع نگاه شان به دست مجلس است.
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برای نمونه در حوزه سلامت مجلس بودجه ای گذاشت ولی 90 درصد آن صرف حق الزحمه پزشکان شد و آیا حوزه سلامت به حق الزحمه محدود می شود و تجهیزات، امکانات، دارو و شبکه های بهداشت مغفول ماندند.
وی خاطر نشان کرد: بر اساس آمار وزارت بهداشت 32 هزار پزشک عمومی، متخصص و بالاتر در غیر حرفه پزشکی مشغول هستند و بعد ما مواجه با کمبود پزشک هستیم بنابراین بخشی از کار مدیریت است و سازمان بسیج حقوقدانان با راه اندازی گفتمان و ارائه طرح می تواند موثر باشد.
پورمختار اعلام کرد: در عرصه قانونگذاری نیز نیاز به کار بسجی داریم در مواردی مانند نحوه تشکیل و فعالیت احزاب، سازمان بسیج حقوقدانان می تواند حضور داشته باشد و یا طرح استانی شدن انتخابات که در مجلس مطرح است، بحث های حقوقی است که جای کار دارد.
وی یادآور شد: بحث حوزه جرائم سیاسی، طرح امر به معروف و نهی از منکر و غیره از دیگر مواردی است که سازمان بسیج حقوقدانان می تواند ورود یابد و ما در کمیسیون اصل 90 مجلس آمادگی داریم از مجموعه دیدگاه ها، نظرات و کمک های فکری حقوقدانان بسیجی بهره مند شویم.
پایان پیام/
نظر شما