به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد، سید محمد لنگری، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی امروز (17 آذر) در دهمین همایش معلم و پژوهش این استان با بیان اینکه اعتبار برای پژوهش و تحقیق در حوزه آموزش و پرورش کم نیست، اظهار داشت: یک تا سه درصد اعتبار و یا بودجه هر اداره و سازمانی از جمله جاری و عمرانی به پژوهش اختصاص دارد که عدد قابل توجهی برای این منظور است.
وی بیان کرد: اعتبار یک تا سه درصد پژوهش در سال جاری برداشته شد اما برای سال 94 این میزان اعتبار برای پژوهش الزام خواهد شد.
وی افزود: پژوهشگران و محققان در حوزه آموزش و پرورش باید طرح های تحقیقاتی انجام دهند که مشکلات در کلاس درس برطرف شود و به آموزش کمک کند که در این صورت حمایت نیز خواهند شد.
لنگری با بیان اینکه مسئولان کشورهای دنیا به دنبال پژوهشگران هستند و آنان را ارج می دهند، افزود: در کشور ما نیز پژوهشگر و محقق کم نیست و اعتبار نیز به اندازه کافی وجود دارد اما باید به طرح های تحقیقاتی کاربردی بیشتر پرداخته تا بخشی از مشکلات کشور برطرف شود.
وی گفت: متاسفانه هم اکنون تعداد زیادی تحقیق در اداره های مختلف انجام شده و هم اکنون خاک می خورد.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با اشاره به اینکه اداره ها و دستگاه های مختلف باید مشکلات خود را شناسایی کنند و محققان برای برطرف شدن آنان طرح های تحقیقاتی انجام دهند، گفت: اما متاسفانه در این استان چنین اتفاقی نیفتاده است.
وی اظهارداشت: برخی از محققان متاسفانه تنها به دنبال جذب اعتبار پژوهش هستند و اهمیتی به خود طرح نمی دهند بلکه می گویند که چه قدر پول دارید تا برای شما کار انجام دهیم.
لنگری با بیان اینکه هم اکنون بیشتر طرح های تحقیقاتی رونویسی، اینترنتی و حتی تکراری ست که در بایگانی ها خاک می خورد، گفت: مطالعات پژوهش در مدارس نیز حذف شده است که این امر مشکلاتی در بحث پژوهش در مدارس ایجاد می کند چرا که دانش آموز پژوهش محور نخواهد بود.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون تمام اقداماتی که در مدارس انجام می شود حول پژوهش نیست.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی با بیان اینکه اعتبار برای پژوهش کم نیست، گفت: محققان فرهنگی که در زمینه رفع مشکلات آموزش و پرورش فعالیت کنند و مشکلی از این حوزه را بکاهند، حمایت خواهند شد.
لنگری از فرهنگیان خواست تا دانش آموزان پژوهنده تریت کنند و دانش آموز را وارد کارهای تحقیقاتی کنند.
قنبرعلی خوش آینه، معاون پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این آئین با بیان اینکه از محققان فرهنگی این استان بانک اطلاعاتی تهیه خواهد شد، اظهارداشت: تاکنون 250 نفر از فرهنگیان در این بانک ثبت نام کرده اند.
وی از کسانی که تاکنون در این سامانه ثبت نام نکرده اند خواست تا در این زمینه اقدام کنند تا بانک اطلاعات کاملی از مولفان فرهنگی در این استان داشته باشیم.
خوش آینه اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری 25 اقدام پژوهشی توسط فرهنگیان این استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در سال آینده بیش از یک هزار اثر خواهیم داشت، گفت: در سال تحصیلی جاری فرهنگیان این استان 132 طرح پژوهشی ارائه داده اند که 13 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شده است.
معاون پژوهشی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی از ایجاد معاونت فناوری در 400 مدرسه این استان خبر داد و افزود: معاونان فناوری مدارس دوره های فناوری، هوشمندسازی مدارس و دیگر آموزش های لازم در خصوص مدارس هوشمند را گذرانده اند و در سال آینده در این مدارس هیچ نگرانی نخواهیم داشت چرا که مشکلات کلاس های هوشمند توسط این افراد برطرف می شود.
این همایش با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش آموزان در سالن آمفی تئاتر بانک ملی این استان برگزار شد و در پایان معلمان پژوهنده و دانش آموزان پژوهشگر تقدیر شدند.
پایان پیام/
نظر شما