به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان یزد، علی رنجبر، معاون دادسرای انتظامی در امور نظارت و ارزشیابی قضات کشور، در مراسم تجلیل از قضات نمونه استان یزد با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه در وقوع جرم در جامعه، گفت: با توجه به جمعیت زندانهای کشور، قضات باید در جلسات دادرسی خود از اختیاراتی که قانون در اختیار آنها قرار داده استفاده کنند، زیرا در بسیاری از مواقع به جز موارد خاص، ترس از زندان از خود زندان سازندهتر است.
وی تدین و تعهد به نظام و ولایت فقیه، بهرهمندی از دانش و مهارت قضایی، خدمت صادقانه، داشتن دغدغههای مردم و حقوق مردم در دستگاه قضایی، داشتن حسن خلق و ادب و واقف بودن در مقام قضا را از جمله معیارهای انتخاب قضات نمونه عنوان کرد.
رنجبر، با توصیه به "نظارت بر خود" طبق بیان شریف قرآن مجید گفت: قضات انسانهای وارسته و متخصص از نظر حقوقی هستند و این امر کار و رسالت معاونت ارزشیابی را بسیار سخت کرده است.
وی با بیان اینکه نظارت بر خود به معنی بررسی عملکرد خود از نظر شخصی، اجتماعی و کاری است که از جمله مهمترین وظایف یک قاضی به حساب میآید، عنوان کرد: با توجه به جایگاه والای قضا نمیشود قاضی را از عدالت تفکیک کرد زیرا مبنای حکم هر قاضی حق است و این در حالی است که اگر هر قاضی حق را فراموش کند به اوج ذلت کشیده خواهد شد.
رنجبر عنوان کرد: اهمیت کار قضا ایجاب میکند که انسان ظرفیتهای درونی خود را افزایش دهد و این مهم فقط به جهت اهمیت و مسئولیت بسیار مهم قضاوت است، در این زمینه باید به صورت جدی توجه داشت که قضاوت یک تکلیف الهی و نه یک شغل دنیوی است.
معاون دادسرای انتظامی در امور نظارت و ارزشیابی قضات کشور هدف اصلی در نظارت، ارزشیابی و بازرسیهای پنهان و دورهای را سنجش دقیق و واقعی عملکرد قضات، نمره دهی و ترسیم نمودار رشد هر قاضی دانست.
معاون دادسرای انتظامی در امور نظارت و ارزشیابی قضات کشور، سن پایین قضایی کشور را از جمله مشکلات دستگاه قضا دانست و از روسای دادگستریها و دادستانها خواست تا با نظارت و دقت عمل بیشتر به شکل گیری درست، اساسی و اصولی خمیرمایه قضات نوپا بپردازند.
رنجبر شناسایی قضات شایسته و توانمندیهای ردهای مختلف دستگاه قضایی و بررسی نقاط ضعف با هدف کمک را از دیگر اهداف معاونت نظارت و ارزشیابی دستگاه قضا در کشور دانست.
وی ادامه داد: هدف اصلی در ارزیابی، ارتقای تشکیلات قضایی کشور است و این امر زمانی محقق میشود که خروجیهای دستگاه قضا آرامش و عدالت را در جامعه بیش از پیش حاکم سازد.
پایان پیام/
نظر شما