به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگری استان سمنان، محمدحسين بحرالعلومي اظهار داشت: بر اثر فرسودگي و رطوبت، بخش فوقاني ايوان شرقي مسجد امام آسيب ديده بود و بر اين اساس اقدامات مرمتي و استحكام بخشي آن انجام شد و در حال حاضر 90 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
وي با اشاره به اينكه تزئينات وابسته به معماري ايوان شرقي مسجد امام سمنان شامل كاشيهاي معقلي، هفت رنگ با طرح هندسي و گل و گياه است،گفت: اين اداره كل با هدف حفظ اصالت تزئينات معماري موجود ايوان شرقي مسجد امام، برنامه مرمت و استحكام بخشي اين مسجد تاريخي را اجرا كرد.
بحرالعلومي، مرمت سرويس هاي بهداشتي و نقاشي محراب مسجد امام را از ديگر فعاليتهاي در دست انجام عنوان كرد.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان سمنان گفت: مسجد امام از نوع مساجد چهار ايواني است كه در سال 1242 هجري قمري ساخته شده و داراي چهار در ورودي است.
در معماري اين بنا هر قسمت به طور جداگانه قرينه است.در مقابل ايوان اصلي (ايوان شرقي) يك نقاره خانه چوبي ساخته شده است تا گلبانك اذان از آنجا به گوش مسلمين برسد .
این مسجد نمونه ای کامل از لحاظ معماری دوران قاجار می باشد و عناصر تشکیل دهنده مسجد را ایوانهای متعدد، شبستانهای وسیع ، مهتابيها، حجرهها و کاشیکاریهای زیبا و هفت رنگ تشکیل میدهد.
ارتفاع ایوان غربی مسجد امام 5/19 متر است و بزرگتر از ایوانهای دیگر مسجد ساخته شده و مزین به کاشیکاری ها و کتیبههای کوفی بنایی و ثلث است.
ارتفاع ایوان شرقی 5/18 متر، ارتفاع دو ایوان رو به شمال و رو به جنوب هر یک 11متر است. در بالای همه ایوانها و برروی کاشیها، سورههای مبارک قرآنی و اسم خاقان فتحعلی شاه و تاریخ بنا نقش بسته است .
اين مسجد در تاريخ 30/3/1315 و به شماره 257 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.
پایان پیام/
نظر شما