خبرگزاري شبستان-مازندران؛ جامعه انساني با عمل به فطرت پاك انسان ها، ارتقاء مي يابد و در غير اينصورت در قهقراي نابودي مي رود و حتي از جامعه حيواني، پست تر مي شود. گناهان زيادي با توجيه نادرست، رنگ و لعاب به ظاهر زيبايي مي گيرد اما متاسفانه در باطن اثرات شومي بر جامعه و در زندگي فردي و اجتماعي مي گذارند.
دروغگويي از گناهاني محسوب مي شود كه حتي با گفتن اينكه دروغ مصلحت آميز و ...است، مي خواهيم خويش را تبرئه كنيم اما تبعات منفي بسياري دارد كه متاسفانه اين پديده شوم به نقل و نبات در جامعه تبديل شده است و بايد راستگويي را از كودكي آموزش داد.
پايه هاي اجتماع و خِرَد، دروغ را پذيرا نيست
حجت الاسلام حسن قرباني، امام جمعه پل سفيد، درباره اثرات دروغگويي در زندگي به خبرنگار خبرگزاري شبستان در ساري، گفت: سه اصل صداقت، امانت و وفاي به عهد، پايه هاي اساسي جامعه را مي سازند و عدم صداقت، ارتكاب به گناه فرد و تباهي جامعه را درپي دارد.
وي با اشاره به اينكه پايه هاي اجتماع و خِرَد، دروغ را پذيرا نيست، اظهار كرد: مخوف ترين سازمان هاي دنيا مانند موصاد و سيا هم، سه اصل صداقت، امانت و وفاي به عهد را قبول دارند.
حجت السلام قرباني بيان كرد: راستگويي از مستقلات عقليه است و عقل انسان از دروغ، نفرت دارد چرا كه دروغگويي خلاف فطرت، دين و شريعت است.
عالم بر پايه واقعيات است
وي ابراز كرد: عالم، شهودي و بر پايه واقعيات است و مسائل غير واقع در آن جاي ندارد و خواسته امام عصر(عجل الله تعالي فرجه الشريف)، راستگويي است و با ظهور آن بزرگوار، راستگويي و عدالت كامل مي شود.
فقر يكي از آثار دروغ است
حجت الاسلام قرباني گفت: فقر يكي از آثار دروغ است و هر فعلي كه ساطع مي شود، آثار وضعي دارد.
وي درباره يكي از تاثيرات ديگر دروغگويي، اظهار كرد: بي اعتمادي اجتماعي از تاثيرات منفي دروغگويي است كه حتي زن و مرد به شوخي هم نبايد به يكديگر دروغ بگويند و همچنين از معصوم آمده كه شخصي پيش ايشان آمد و عرضه كرد كه گناه، زياد انجام مي دهم و آن حضرت فرمود كه دروغ نگو و سپس به من گزارش كارت را بده و اين نشان مي دهد كه منشا همه گناهان، دروغ است و آثار وضعي دارد.
دروغگويي انسان را از واقع بيني دور مي سازد
حجت الاسلام قرباني با بيان اينكه دروغگويي انسان را از واقع بيني دور مي سازد، ادامه داد: نيازهاي ثانويه در انسان، امنيت، تعلق، احترام، فهم و درك متقابل و خودشكوفايي است و هيچ شخصي از جانب فرد دروغگو، احساس امنيت نمي كند و اين شخص را كسي دوست ندارد.
حجت الاسلام قرباني با اشاره به اينكه دروغ موجب مي شود كه كرامت انساني، آسيب ببيند و بدآموزي و آثار تربيتي دارد، افزود: صداقت و عدالت موجب ظهور امام زمان(عجل الله تعالي فرجه الشريف) مي شود.
مومن هيچگاه دروغ نمي گويد
وي افزود: امام خميني(رضوان الله تعالي عليه) فرمود كه مومن، ممكن است دزدي و معصيت كند اما هيچگاه دروغ نمي گويد.
حجت الاسلام قرباني با اشاره به اينكه دروغ نگفتن موجب كاهش گناهان مي شود، تصريح كرد: تكبر نيز نوعي دروغ محسوب مي شود.
وي ادامه داد: همچنين غيبت با دروغ عجين است چرا كه به تنهايي غيبت معنايي ندارد و ترك دروغ موجب از بين رفتن تكبر كه ريشه كفر است، مي شود.
پايان پيام/
نظر شما