«علم در دوره جوانی» و «خدمت به خلق» دو توصیه همیشگی مرحوم الهی قمشه ای بود

خبرگزاری شبستان: فرزند استاد مرحوم الهی قمشه ای با بیان اینکه مرحوم پدرم همواره به ما دو نصیحت ارزشمند «علم در دوره جوانی» و «خدمت به خلق خدا» را سفارش می‌کرد؛ افزود: از طریق دانش و دانایی است که می‌توانیم خدا را ببینیم وستایش کنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، مهدیه الهی قشمه‌ای، شب گذشته (16 آذر) در جشن روز دانشجو در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان، با بیان اینکه دانشجویان سرمایه‌های ارزشمند کشور هستند، اظهار کرد: در هیچ کجای دنیا نمی‌توان جوانانی به پاکی، باتقوایی، با ایمانی و بامحبتی جوانان ایرانی پیدا کرد.


وی با بیان اینکه مرحوم پدرم همواره به ما دو نصیحت ارزشمند «علم در دوره جوانی» و «خدمت به خلق خدا» را سفارش می‌کرد؛ افزود: اولین آیه قرآن در رابطه با علم و دانش در سوره علق نازل شد؛ لذا از طریق دانش و دانایی است که می‌توانیم خدا را ببینیم وستایش کنیم.


الهی قمشه‌ای با اشاره به تفاوت آدم و شیطان و اینکه جایگاه انسان بسیار بالاست و اگر کائنات به انسان سجده می‌کنند به خاطر جایگاه علمی او است؛ در خصوص اینکه علم بهتر است یا ثروت؟ تصریح کرد: جایگاه علم بسیار بالاتر از ثروت و علم سرمایه‌ای است که کسی نمی‌تواند آن را از انسان بگیرد.


وی در بخش دیگری از سخنانش در خطاب به دانشجویان با تأکید بر اینکه خودتان به فکر سلامت روح و جسم و پیشرفت علمی خود باشید زیرا جامعه بشری به فکر شما نیستند  و شما دانشجویان قیمتی‌ترین گوهر بشریت هستید و نیز تأکید براینکه هر انسانی می‌تواند منشأ خیر و برکت باشد، اظهار کرد: هر جوانی می‌تواند منشأ خیر و برکت برای خود و اطرافیان باشد و اگر انسان راه علم و دانش و راه مستقیم را در نظر بگیرد به سعادت و خوشبختی می‌رسد.


فرزند استاد مرحوم الهی قمشه ای با بیان اینکه خداوند نعمات زیادی را به ما عطا کرده است؛ افزود: انسان‌ها باید دائماً به داشته‌های خود در زندگی فکر کنند و اگر بازگشتی به درون خود داشته باشیم و استعداد‌های خود را پرورش دهیم می‌توانیم، مبدأ خلاقیت‌های مختلف باشیم زیرا هر انسانی را خدا برای کاری آفریده است.


وی با اشاره به اینکه پدرم عاشق کار معلمی بود و انسان سراغ هر کاری می‌رود باید آن را با عشق انجام دهد تا آن کار برایش لذت‌بخش باشد؛ گفت: مثنوی‌های مولانا در رابطه با انسان کامل برای هر کدام از ما درس و الگویی است و در یکی از روایات هم بیان شده است که انسان در هر زمینه‌ای اگر پشتکار داشته باشد، موفق می‌شود.


الهی قمشه ای با افزودن اینکه در یکی دیگر از روایات آمده است؛ که خداوند می‌فرماید: به دنبال من در زمین و آسمان نباشید؛ به دنبال من در دل انسان‌های مومن باشید؛ در خطاب به دانشجویان مبنی براینکه اگر دوست انتخاب می‌کنید، دوستان عاقل انتخاب کنید، تصریح کرد: در روایات زیادی به این امر تأکید شده است زیرا انسان اگر دوست عاقل انتخاب نکند زندگی‌اش به بیراهه کشیده می‌شود.


وی با طرح این سوال که آیا عقل مورد ملامت و مذمت است؟ گفت: عقل مورد ستایش است زیرا اگر از عقل برای منافع دنیایی استفاده نکنیم، خوب است اما جوامع غربی از عقل به شکل استثماری استفاده می‌کنند که کاری مذموم است.


الهی‌ قمشه‌ای با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی و تأکید بر اینکه باید از واقعه عاشورا درس زندگی، معرفت و بی‌نیازی را یاد بگیریم و بی‌نیازی بزرگترین ثروت است که در کشور ما دیده می‌شود؛ خاطرنشان کرد: واقعه عاشورا درس جاودانگی است که از آن و از خاندان اهل بیت‌(علیهم السلام)درس عشق به خانواده را یاد گرفته‌ایم.


وی با بیان اینکه دینا محل امن و آرامش نیست بلکه باید به فضایل اخلاقی و کمال در این دنیا دست پیدا کنیم، تصریح کرد: مشکل امروز جامعه بشری این است که از فضایل اخلاقی دوره افتاده‌ است.


الهی قمشه‌ای خاطرنشان کرد: دنیا فرصت مطالعاتی برای ما است یک بلیط عمر به انسان در این دنیا داده شده که مطالعه و تحقیق و تفحص کنیم و عالم هستی را بشناسیم.


این استاد دانشگاه با اشاره به یکی از احادیت حضرت علی (علیه السلام) مبنی براینکه اگر انسان بی‌نیاز باشد، خداوند روزی می‌دهد، گفت: اگر خداوند ثروتی به انسان می‌دهد باید در بین نیازمندان نیز تقسیم کند زیرا از واقعه عاشورا درس بی‌نیازی را آموخته‌ایم.


وی با تأکید براینکه بهترین سعادت برای یک جامعه داشتن خانواده‌هایی است که در کنار هم عاشقانه زندگی می کنند، افزود: بهترین زوج عالم حضرت زهرا(سلام الله علیها) و حضرت علی(علیه السلام) هستند که با ساده‌ترین امکانات ازدواج کردند.


الهی‌ قمشه‌ای در خطاب به دانشجویان بر ساده‌زیستی و نیز عاشقانه سراغ علم رفتن برای رسیدن به جایگاه متعالی تأکید کرد و افزود: انسان‌هایی که در سختی زندگی می‌کنند به بینش می‌رسند.



گفتنی است، در این مراسم از دانشجویانی که رتبه برتر در نوزدهمین المپیاد علمی کشوری را کسب کرده‌ بودند، تجلیل شد.

 

 

پایان پیام/

 

کد خبر 422850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha