به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از برخی منابع عربی، هزاران نفر از مسلمانان هند برای نخستین بار در بیست و دومین سالگرد تخریب مسجد بابری در شهر آیودهیا این کشور راهپیمایی برگزار کرده و در این راهپیمایی بازسازی این مسجد قدیمی را خواستار شدند.
یکی از مسلمانان هندی شرکت کننده در این تظاهرات اعتراض آمیز گفت: ما در اینجا جمع شده ایم تا سیاه ترین عمل انجام شده تاریخ را بار دیگر به ملت یادآوری کنیم.
در همین راستا، مقامات هندی تدابیر امنیتی شدید اتخاذ کرده و دهها هزار نیروی پلیس در آنجا مستقر کرده و اطراف منطقه را محاصره کردند و دوربینهای مراقبت نیز در آنجا نصب کرده بودند.
این مسجد قرن شانزدهم میلادی ساخته شده بود و سال 1992 از سوی هندوها به دلیل تعصبات مذهبی شان تخریب شد.
یکی از ساکنان آیودهیا در این باره گفت: روز 6 دسامبر سال 1992 میلادی یکی از تاریک ترین روزهای تاریخ هند است و ما باید تلاش کنیم تا با صلح و تفکر زندگی کنیم.
سال 2010 میلادی دادگاه ایالت اوتار حکم تقسیم مسجد میان هندوها و مسلمانان را صادر کرد و به هندوها اجازه داد تا معبدی را که روز مکان گنبد تخریبی ساخته شده بود، باقی بماند.
هندوهای افراطی معتقدند که مسجد بابری در محل زادگاه خدای آنها « راما»بنا شده بود و پیش از آن معبدی در آن مکان قرار داشته که در زمان بابر تخریب شده است. از زمان تسلط انگلیسیها بر شبه قاره هند تاکنون مسجد بابری محل درگیری های خونین میان هندوها و مسلمانان بوده است.
پیش از تخریب مسجد، خشونت بر سر این اختلاف هر از گاهی بالا می گرفت و مقامات مدنی آن را با وعده ساخت معبد یا استفاده از این مسجد به عنوان محل عبادت فرو مینشاندند، اما با تخریب مسجد بابری ناآرامیها و درگیریهای متعدد و شدیدی آغاز شد که ابعاد مذهبی، اجتماعی، سیاسی و حقوقی پیدا کرد و تاکنون حدود دو هزار نفر که بیشتر آنان مسلمان هستند در این درگیری ها کشته شده اند.
بر سردر ورودی و دو طرف منبر این مسجد، کتیبههایی به شعر فارسی وجود داشت که تاریخ بنای مسجد در کتیبه سردر به حساب ابجد 935 ق و در کتیبه منبر، با عبارت «خیرباقی» سال 923 ق ذکر شده بود. بدستور میرباقی اصفهانی بر سر در و دو طرف مسجد بابری نوشتههایی به فارسی حک کردند که امروزه اثری از آن نمانده است.
پایان پیام/
نظر شما