به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ دکتر عبدالله یوسفی، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی عصر (16 آذر) در نخستین جلسه ستاد آبیاری تحت فشار که با حضور معاونان و مدیران ستادی و شهرستانی جهاد کشاورزی استان در محل سالن زیتون برگزار شد، مهمترین اولویت سازمان در بخش کشاورزی را آب دانست و گفت: امروز دیگر دوران استحصال آب های ارزان قیمت به پایان رسیده است.
وی با اشاره به بارندگی های پاییز امسال، اظهار داشت: نباید بارش های اخیر باعث شود که از مساله حیاتی و مهم آب و توجه به آن غفلت کنیم چرا که اعتبارات خوبی برای این منظور در نظر گرفته شده که قابل افزایش است.
یوسفی با اشاره به وجود اراضی مستعد برای اجرای آبیاری تحت فشار در استان، گفت: 50 هزارهکتار از اراضی این استان مستعد این امر هستند.
وی افزود: از این میزان تاکنون 16 هزار و 800 هکتار تحت پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته که باعث صرفه جویی 74 میلیون متر مکعبی در مصرف آب شده است.
یوسفی، افزایش 50 درصدی راندمان آبیاری، افزایش 30 درصدی محصول تولیدی، کاهش 80 درصدی در هزینه های آبیاری، امکان کوددهی با آب آبیاری و کنترل دقیق آب مورد نیاز گیاه و در نتیجه افزایش درآمد کشاورزان و باغداران را از مهمترین مزایای اجرای این طرح برشمرد.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی یادآور شد: تنها در سال 93 از محل تبصره 20 و 2 و کمک های فنی و اعتباری مبلغ 303 میلیارد ریال برای اجرای این طرح در استان مصوب شد که تا کنون 85 میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
وی تصریح کرد: در سال جاری به ازای یک هکتار آبیاری قطره ای مبلغ 65 میلیون ریال به صورت بلاعوض و مبلغ 65 میلیون ریال تسهیلات بانک کشاورزی به اجرای این طرح پرداخت می شود.
وی میزان پرداختی به ازای هر هکتار آبیاری بارانی را مبلغ 100 میلیون ریال و به ازای اجرای هر هکتار آبیاری کم فشار را مبلغ 64 میلیون ریال اعلام کرد که نیمی از آن به صورت بلاعوض و نیمی از محل تسهیلات بانک کشاورزی پرداخت می شود.
یوسفی خاطرنشان کرد: اجرای طرح یک سال و دوران تنفس یک سال و مدت زمان بازپرداخت بانک کشاورزی چهار ساله است.
وی از کشاورزان و باغداران استان خواست با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها و ثبت نام در سامانه نوین آبیاری نسبت به پیگیری و اجرای طرح های آبیاری تحت فشار اقدام کنند.
مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی در پایان ابراز امیدواری کرد با تشکیل ستاد آبیاری تحت فشار در استان و افزایش فوق العاده اعتبارات آب، گام های اساسی و بزرگی در این راستا برداشته شود.
پایان پیام/
نظر شما