روز دانشجو فرصتی برای مطالبات دانشجویان و مسئولان اجریی از هم

خبرگزاری شبستان: امروز 16 آذر، مصادف با روز دانشجو است، روزی برای دانشجویان که به فرمایش مقام معظم رهبری مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ايران هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، امروز مصادف با روز 16 آذر، روز دانشجو است. روزی برای "دانشجویان" که به فرمایش مقام معظم رهبری مظهر شهامت و سرعت عملِ ملت ايران هستند.

با مروری به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص دانشجو، نقش و شخصیت این قشر مشخص می‌شود؛ "طبيعت جوان، طبيعت دانشجو و نهضت دانشجويى، مقابله با نفوذ بيگانه، نفوذ دشمن، نفوذ قلدرها، زورگوها و ديكتاتورهاى بين‏المللى در داخل مسائل يك كشور است"

از نظر ایشان کلمه دانشجو علاوه بر بار معنايي، حامل معناي خيلي جالب توجه و مهمي است. مقام معظم رهبری دانشجو را جوان طالب علمي می دانند که آينده در دست اوست. "اين خصوصيات، در کلمه ي دانشجو هست. دانشجو، يعني جوان؛ چون دانشجويي، قهرا مربوط به دوران جواني است. طالب علم بودن و جستجوي از دانش هم در کلمه ي دانشجو هست.

چون فرض اين است که آينده کشور، به سمت اداره علمي کشور پيش مي رود ديگر؛ يعني به سمت اداره عالمانه و منطبق بر و ازين دانش پيش مي رود، و هر کشور و هر جامعه اي که علم و فهم و محاسبه دقيق، در همه شؤون آن دخالت داشته باشد، وضعش بهتر است .بنابراين دانشجو يعني کسي که ناظر به آينده و متعلق به آينده است؛ آينده هم متعلق به اوست"

مقام معظم رهبری از دانشجویان می خواهند که شرح صدر سیاسی داشته باشند، با اقشار مختلف جامعه در ارتباط باشند،مراقب نگاه‌های سوسیالیستی و ماركسیستی باشند،ایده اقتصاد مقاومتی را تبیین كنند و جریان دانشجویی موضع انتقادی خودش را حفظ كند و...

از دیگر دیدگاه های مقام معظم رهبری این است که دانشجویان نظرات خود را به دستگاه‌ها ارائه كنند و موضع‌گیری كنند،از تصمیمات نسنجیده پرهیز كنند، نسبت به اوضاع كشور نقد مستمر و منصفانه داشته‌باشند.

ایشان همچنین می فرمایند: دو عنصر اصلي در تربيت دانشجو هست، که هيچکدام نبايستي مغفول عنه بماند؛ اگر مغفول غنه ماند، ما ضرر خواهيم کرد: يکي عنصر علم و تحقيق و کارايي علمي و جوشيدن استعدادهاي علمي و اين قبيل چيزهاست؛ يکي هم عبارت است از روحيه و تدين و حرکت صحيح و سالم سازي معنوي وروحي دانشجو. در دانشگاه ها، اين دو عنصر بايستي بدون تفکيک از يکديگر، با قدرت و با ظرفيت کامل کشور، تعقيب بشود.

وی خطاب به دانشجویان می فرمایند: به شما دانشجوها مي گويم، سنگربان اين سنگر [دانشگاه] شماييد؛ مواظب باشيد خاکريزهاتان سست نشود؛ دائم خاکريزها را ترميم کنيد. خاکريزها، خاکريزهاي فرهنگي و فکري است؛ اين ها را ترميم کنيد. خودسازي فکري و اخلاقي و انقلابي دروني دانشجويان يک فريضه است-چه هر دانشجويي نسبت به خودش، چه به معناي درون دانشگاه و محيط دانشگاه- اين خودسازي، همان ترميم خاکريزها و سنگرهاست.

16 آذر فرصتی برای مطالبات سیاسی، اجتماعی، صنفی و... دانشجویان و مسئولان اجریی از همدیگراست

مهندس جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: 16 آذر فرصت بسیار خوبی برای دانشجویان است که بتوانند مطالبات سیاسی و اجتماعی و صنفی و .. خود را با مسئولان اجریی وسیاست گذارن در میان بگذارند.

وی گفت: همچنین این روز برای مسئولان، فرهیختگان و سیاست گذاران نیز فرصت خوبی است تا ایده‌ها و نظرات دانشجویان را بیشتر و بهتر بشنوند.

کوچکی نژاد، تبادل اطلاعات و نظر به خصوص در بحث انرژی هسته‌ای، اقتصاد مقاومتی، مسایل داخلی و بین المللی و... که در بسیاری موارد چالش برانگیز است را از مواردی عنوان کرد که دانشجویان باید دنبال کنند و افزود: حتی نگاه دانشجو به مجلس و عملکردها باید زمینه ای برای رشد و پیشرفت کشور باشد.

وی اضافه کرد: نگاه جامعه هم باید به بخش دانشگاهی نگاه ویژه ای باشد تا دانشجویان هم بتوانند پیام خود را به بیرون از دانشگاه برسانند.

کوچکی نژاد دانشجویان را عنصر فعال در همه عرصه ها دانست و ادامه داد:  دانشجویی دوران کسب علم برای ساختن آینده ای بهتر است و دانشجو باید از این زمان کم بهترین بهره را ببرد.

کشور نیازمند تولید علم و تبدیل دانش به فناوری است

دکتر احمد رضی، رییس دانشگاه گیلان نیز با تبریک فرا رسیدن روز دانشجو به خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: دانشجویان امروز تفاوت‌هایی با دانشجویان دهه‌های پیش دارند و آن تحصیل بیشتر و علم آموزی در مقاطع بالاتر است.

دکتر رضی با بیان اینکه امروز درصد زیادی از دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول هستند، افزود: دانشجویان مقطع دکتری و ارشد و کسانی که در سایر دانشگاه‌ها دانشجو بودن را تجربه می‌کنند، اهمیت علم آموزی و علاقه به پیشرفت را به خوبی احساس کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در دانشگاه گیلان 17 هزار دانشجو تحصیل می‌کنند، افزود: از این تعداد 40 درصد دانشجویان در مقطع تکمیلی، تحصیل می‌کنند.

دکتر رضی اظهار کرد: انتظار بر این است که با توجه به شرایط جدید، دانشجویان علاوه بر ویژگی‌های عمومی که یک دانشجو دارد به مسئله تولید دانش و پژوهش نیز بپردازند.

وی با تاکید بر اینکه همین دانشجویان هستند که می‌توانند دستاوردهای پژوهشی را در خدمت توسعه فناوری بگیرند، افزود: چیزی که امروز کشور بیش از هر چیز دیگری به آن نیاز دارد تولید علم و تبدیل دانش به فناوری است.

دکتر رضی با بیان اینکه شخصیت دانشجو ابعاد مختلفی دارد، تصریح کرد: دانشجو علاوه بر جنبه های علمی باید به ابعاد سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نیز توجه داشته و پیگیر باشد.

وی اظهار کرد: دانشجو باید به صورت یک کنشگر فعال و حساس ظاهر شود و احساس، درک و تحلیل سیاسی، اجتماعی فرهنگی خود را داشته باشد.

دکتر رضی تصریح کرد: دانشجو باید مراقب سوء استفاده دشمن باشد و غفلت نکند تا بتواند در عرصه‌ای که تلاش می‌کند موفق شود.

وی گفت: كسى كه عالم به زمان خود باشد مورد هجوم اشتباهات قرار نمی‌گیرد و اگر گرفت کمتر خطا می کند.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 422705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha