«آکواریوم‌های پیونگ یانگ» تصویری حقیقی از زندگی و رنج مردم کره

خبرگزاری شبستان:کتاب «آکواریوم‌های پیونگ یانگ»نوشته چول هوانگ کانگ با ترجمه بیژن اشتری روایتی از رنج مردم کره شمالی در اردوگاههای کار اجباری در این کشور است.

به گزارش خبرنگار شبستان ،نگارنده در اين كتاب، سرگذشت واقعي خويش را بازگو مي‌كند.كانگ چول- هوان، زاده‌ي پيونك يانگ در كره‌ي شمالي، زماني كه 9 سال بيش‌تر نداشت همراه ديگر اعضاي خانواده‌ي خود (مادربزرگ، پدر، عمو، و خواهرش) به اقامت در يكي از اردوگاه‌هاي كار اجباري در كره‌ي شمالي محكوم شد.

جرم اين خانواده، خطاي بزرگي بود كه پدربزرگ كانگ چول ـ هوان، يكي از مديران بلند‌پايه‌ي حكومت كمونيستي كره‌ي شمالي، مرتكب شده بود. كانگ چول هوان و خانواده‌اش پس از تحمل ده سال سختي‌هاي اردوگاه، آزاد شدند. اما، او دو سال پس از آزادي‌اش تصميم گرفت از كره‌ي شمالي فرار كند زيرا به اتهام گوش دادن به راديوهاي غير مجاز در آستانه‌ي دستگيري و اعزام دوباره به اردوگاه كار اجباري بود.

وي سرانجام از طريق چين به كره‌ي جنوبي گريخت. كانگ چول ـ هوان يكي از معدود جان به‌دربردگان اردوگاه‌هاي كار اجباري در كره‌ي شمالي است. در كتاب او با نوشتن خاطرات خود با افشاي شبكه‌ي اردوگاه‌هاي كار اجباري در كره‌ي شمالي پرداخته و براي نخستين‌بار، پرده از فجايع دردناك اين اردوگاه‌ها برمي‌دارد.

«کانگ چول- هوان» وقتی از کره‌شمالی گریخت و در همسایه جنوبی اقامت گزید، شاید گمان این نداشت که روزی روایت مکتوب سال‌های زندگی‌اش در کره‌شمالی، همچون سندی معتبر، تنها شناسه برای شناخت زندگی اجتماعی مردم این سرزمین باشد. کانگ چول- هوان در «آکواریوم‌های پیونگ یانگ» تصویری حقیقی از زندگی و رنج مردم کره در پشت دیوارهای آهنین را ترسیم کرده است. او به ناگاه و در میان بهت «رهبرعزیز» افشاگری کرده تا از پس سال‌ها تحمل سکوت و انزوا از زندگی در کره‌شمالی بگوید، از زندگی 10 ساله خود و خانواده‌اش در اردوگاه‌های کار اجباری و بدین ترتیب برای اولین بار پرده از وجود اردوگاه‌های خانوادگی کار اجباری در این سرزمین برداشته است.

 دوستان کانگ چول- هوان عظمت کار او را با کتابی از «سولژنیستین» مقایسه می‌کنند. سولژنیستین آن هنگام که از اسارت 5 ساله از اردوگاه کار اجباری رهایی یافت، «یک روز در زندگی ایوان دنیسوویچ» را نگاشت تا در دهه 60 میلادی پرده از بزرگترین راز حکومت استالینی بردارد.

 اردوگاه‌های کار اجباری- گولاک- محصول امضایی بود که لنین در 1917 بر قانون مجازات عمومی روسیه بلشویکی برجای گذاشت و استالین با اتکا بر آن میلیون‌ها شهروند روس را به اردوگاه‌های کار فرستاد. اکنون نیز کانگ چول- هوان دست خواننده را می‌گیرد و او را از دیوار آهنین سرخی که «کیم ایل سونگ» در 1948 تحت نام «جمهوری دموکراتیک خلق کره» گرداگرد سرزمین کره کشید، گذر می‌دهد و با زندگی روزمره ساکنان این کشور جدید همراه می‌کند، همان کره‌ای‌هایی که 50 سال قبل ثروت خویش را برداشتند و ژاپن را ترک کردند تا طرحی نو برای زادگاه و موطن خویش ‌اندازند.

پایان پیام/

کد خبر 422643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha