به گزارش خبرگزاری شبستان از یزد سید محمد میرمحمدی استاندار یزد بعد از ظهر امروز(15 آذر) در نشستی مشترک با اصحاب رسانه استان که با موضوع ارائه گزارش عملکرد یک ساله در سالن شهید منتظر قائم استانداری برگزار شد ، با بیان اینکه سعی شده است از تصمیم گیری های احساسی ،سلیقه ای و هیجانی در استان پرهیز شود گفت: در این راستا تصمیم گیری های فردی را کاهش و با تشکیل شورای معاونین در استانداری تصمیم گیری های جمعی را افزایش داده ایم.
وی افزود: امروز اغلب امور از طریق شوراها،کارگروه ها، کمیسیون ها و ... در استان پیگیری می شود که این مساله ما را از تصمیمات فردی باز می دارد.
میرمحمدی با بیان اینکه در تصمیم گیری ها از نظرات طیف های مختلف استفاده می شود اظهار داشت: در این راستا جلساتی با حضور پزشکان، احزاب، اساتید، دانشگاهیان، انجمن صبح جمعه یزد و ... برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد ما در بحث های مختلف استفاده از نظرات تخصصی و نتایج تحقیقات و پژوهش های انجام گرفته می باشد.
رویکرد صنعتی شدن استان حمایت از صنایع کم آب بر است
استاندار یزد با اشاره به پیگیری رویکرد صنعتی شدن استان گفت: در این حوزه حمایت از صنایع کم آب بر مانند تولید انواع محصولات ریسندگی و بافندگی ، سیم و کابل ، لامپ و مهتابی ،نوشت افزار و ... مورد توجه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در این راستا 60 واحد صنعتی در شهرک های صنعتی استان راه اندازی شده است افزود: در این مدت شاهد افزایش مصرف بیش از 29 درصدی انرژی در صنایع استان بوده ایم که این امر نشان از رونق در واحدهای صنعتی است.
میرمحمدی با اشاره به صدور یک هزار و 650 فقره جواز تاسیس واحد صنعتی گفت: در مجموع اشتغال 38 هزار نفر در این واحدها فراهم شده است.
وی با اشاره به صدور 157 فقره پروانه بهره برداری صنعتی افزود: این میزان صدور پروانه با سرمایه گذاری 274 میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای 2 هزار و 236 نفر ایجاد شده است.
افزایش5 درصدی ارزش کالاهای صادر شده از استان
استاندار یزد گفت: در بحث معادن و عدم خام فروشی پیگیری تکمیل فولاد ثامن با ظرفیت یک میلیون تن، فولاد بافق با ظرفیت یک میلیونن تن، فولاد الماس، طرح توسعه فول د آلیاژی و ... از جمله اقدامات انجام گرفته است.
وی افزود: در بحث رونق تجاری تشکیل شورای گفتگو بین بخش دولتی و بخش خصوصی و برگزاری 7 جلسه در این زمینه، ایجاد دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان جهت تسهیل در امور تجار و بازرگانان، پیگیری جهت زیرساخت های لازم جهت توسعه تجارت نظیر مبارزه با قاچاق کالا، افزایش خطوط ریلی و جاده ای ، برگزاری 13 نمایشگاه تخصصی و ... از مهم ترین اقدامات صورت گرفته است.
میرمحمدی خاطر نشان کرد: نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش 8 درصدی وزن و 5 درصدی ارزش صادرات از استان بوده ایم.
اختصاص 40 میلیارد ریال تسهیلات در حوزه توسعه فناوری
وی با اشاره به بحث پارک های علم و فناوری گفت: تصویب منطقه علم و فناوری در کمیته شورای عتف، ایجاد پژوهشکده رویان در استان در 7 محور ، تدوین نقشه راه توسعه استان در حوزه فناوری و اطلاعات، تشکیل شورای راهبردی فناوری و اطلاعات، طراحی درگاه شبکه دولت و .... از جمله اقدامات صورت گرفته در یک سال گذشته می باشد.
میرمحمدی اختصاص بیش از 40 میلیارد ریال تسهیلات توسعه فناوری و 3 میلیارد تومان به فعالان بخش های فناوری و واحدهای پژوهشی را از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه دانست.
40 درصد ملاقات هایم مربوط به مسائل فرهنگی و دینی بوده است
وی با بیان اینکه محور فرهنگی استان به عنوان یک سرمایه پایان ناپذیر مطرح شده است افزود: به دنبال آن هستیم تا بحث های دارالعبادگی، دارالعلم بودن و قنات، قنوت و قناعت را نه تنها حفظ بلکه آن را توسعه و گسترش دهیم.
استاندار یزد تصریح کرد: در ابعادی که به مسائل فرهنگی مربوط بوده است سعی و تلاش کرده ایم تا تعامل داشته باشیم و در برنامه های حضور پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه تاکنون یک هزار و 286 ملاقات با اشخاص حقیقی و حقیق داشته ام اضافه کرد: از این تعداد قریب به 40 درصد مربوط به مسائل فرهنگی و دینی بوده است.
عالی ترین مقام اجرایی استان یزد تصریح کرد: اگر فرهنگ ما پویا، زنده و خلاق نباشد در هر زمینه ای با مشکل روبرو خواهیم شد.
عقلانیت حکم می کند که از تمام ظرفیت های موجود در جامعه بهره برداری کنیم
وی با اشاره به پرهیز از رویکرد محله ای و منطقه ای به امور در مدیریت استان افزود: ما آرامش و برابری مردم را ملاک قرار داده ایم و از هرگونه عاملی که سبب اختلاف است پرهیز می کنیم.
میرمحمدی با بیان اینکه یکی از مهمترین محورهای فعالیت ما قانون مداری بوده است گفت: سعی کرده ایم تا در برنامه های مختلف در ریل قانون حرکت کنیم.
وی افزود: در این راستا و در جهت افزایش خودآگاهی مدیران نسبت به قوانین حقوقی و قانونی دوره های آموزشی را با هماهنگی دیوان محاسبات و سازمان بازرسی برگزار کرده ایم.
استاندار بر ضرورت استفاده از تجربیات و ظرفیت های افراد تاکید کرد و گفت: از مجموع 167 رزومه که با تعاملات صورت گرفته با صاحب نظران به دست ما رسید مدیران فعلی را انتخاب کردیم.
وی افزود: آنچه برای ما مهم است آرامش جامعه می باشد که آن هم از طریق لطف و همکاری مردم حاصل می شود.
استاندار یزد با بیان اینکه تاکنون با همه طیف ها در تعامل بوده ایم و از نظرات آن ها استفاده کرده ایم گفت: ما معتقدیم که عقلانیت حکم می کند که از تمام ظرفیت ها بهره برداری کنیم .
بسیاری از ناهنجاری های جامعه به دلیل نبود مهر و محبت است
وی اضافه کرد: هیچ چیز نمی تواند جای مهر و محبت را بگیرد و بسیاری از ناهنجاری های جامعه به دلیل نبود مهر و محبت در بین مردم است.
میرمحمدی با بیان اینکه مسائل استان را در چارچوب سیاست های کلی نظام دنبال می کنیم اظهار داشت:برای رفع موانع بخش خصوصی پیشنهاداتی در سفر رییس مجلس به استان مطرح کرده ایم و امیدواریم مشکلات موجود در این حوزه مرتفع شود.
وی با بیان اینکه در بحث انتقاد پذیری از همه مدیران خواسته ایم که به دو دلیل از انتقاد استقبال کنند گفت: نخست آنکه انتقاد حال و هوای تازه ای به فضای کاری می بخشد و دوم اینکه انتقاد باعث به وجود آمدن آمادگی بیشتر و روشن شدن ایرادات می شود.
میرمحمدی افزود: در کنار این موضوع یک خواهش از رسانه ها دارم که امانت داران خوبی باشند چرا که ما هرچه با مردم صادق تر باشیم مردم بیشتر ما را قبول می کنند و ما این بی اعتمادی را برای جامعه مضر می دانیم.
در ارتباط با طیف های سیاسی سعی کرده ایم تعادل را رعایت کنیم
وی با بیان اینکه در بحث تعامل با گروه های سیاسی همه برای ما محترم هستند گفت: معتقدیم که تنوع فکری سبب ایجاد زایش فکری می شود و زایش فکری رویش فکری را ایجاد می کند و توفیقات بیشتری را دنبال دارد به همین دلیل سعی کرده ایم در ارتباط با طیف های سیاسی تعادل را رعایت کنیم.
میرمحمدی با بیان اینکه بنده هم اصولگرا،هم اعتدال گرا و هم اصلاح طلب هستم افزود: اصولگرا هستم چون مبتی بر اصول زندگی می کنم، اعتدال گرا هستم چرا که افرا و تفریط نیستم و اصلاح طلب هستم چون پیرو حضرت محمد (ص) هستم و ایشان می فرمایند انسان مسلمان باید امروزش با روز گذشته اش متفاوت باشد.
افزایش 100 درصدی گردشگران خارجی در استان یزد
استاندار یزد با بیان اینکه در حوزه بافت تاریخی و میراث فرهنگی اقدامات خوبی صورت گرفته است گفت: به دلیل گسترده بودن این بافت فعالیت ها از نمود کمتری برخوردار است.
وی افزود: ایجاد 5 دفتر خدمات مسافرتی، 10 واحد اقامتی بین راهی، افزایش 100 درصدی گردشگران خارجی،جذب سرمایه گذاربرای احداث واحدهای گردشگری و ... از جمله اقدامت صورت گرفته در این حوزه است.
میرمحمدی اظهار داشت: در بحث انرژی خورشیدی تاکنون از نیم مگاوات انرژی خورشید در استان استفاده می کنیم که با شرایط دنبال شده امروز با درخواست های خوبی جهت سرمایه گذاری در این حوزه روبرو هستیم.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه سلامت گفت:افزایش بیمارستان 64 تختخوابی محمد رسول الله (ص) به 512 تخت خواب، شروع ساخت بیمارستان 150 تختی خوابی تخصصی سرطان، بیمارستان 64 تخت خوابی اردکان ،کاهش هزینه های درمان،دارو و بستری و ... از جمله اقدامات انجام گرفته می باشد.
میرمحمدی افزود: در حوزه منابع طبیعی اجرای کمربند سبز زارچ – اشکذز در سطح 100 هکتار، اجرای طرح پارک جنگلی تامهر، ساماندهی کوره های آجر پزی و کاهش یک سومی آلایندگی این کو ره ها و ... از جمله اقدامات انجام گرفته است.
وی با اشاره به بحث اتباع بیگانه در استان گفت:طرحی در این راستا تهیه و به تصویب شورای تامین استان رسیده است و به دستگاه ابلاغ شده تا در بودجه سال 94 بودجه ای را برای آن پیش بینی کنند.
استاندار یزد با بیان اینکه 65 ستاد،کارگروه،شورا،کمیسیون و ... در استان تشکیل می شود افزود: تاکنون در 326 جلسه از این جلسات حضور پیدا کرده ام .
پایان سهم خواهی کشاورزان اصفهانی از آب انتقالی به استان یزد
وی با اشاره به موضوع آب به عنوان اصلی ترین مساله استان گفت: حل مشکل آب استان از اولویت های استانداری بوده است و در همین راستا 10 اقدام در زمینه تامین آب پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه طرح انتقال آب از بهشت آباد یکی از اقدامات انجام گرفته است افزود: این طرح در شورای هماهنگی مدیریت یکپارچه حوزه آبریز زایندهرود بررسی و در نهایت قرار شد 150 میلیون مترمکعب آب از سد بهشت آباد به استان تخصیص داده شود .
عالی ترین مقام اجرایی استان افزود: این سهیمه به اضافه 98 میلیون مترمکعب سهمیه قبلی، از طریق یک خط به استان یزد انتقال یابد.
وی با بیان اینکه در گشذته سهمیه 98 میلیون مترمکعب آب استان به صورت محقق نشده است اظهار داشت: معمولا 60 میلیون مترمکعب از طریق خطوط انتقال به استان یزد اختصاص می باید که با تصمیمات اتخاذ شده هر دو سهمیه قدیمی و جدید از سد بهشتآباد تامین می شود.
پایان عمر خط اول انتقال آب به استان یزد
میرمحمدی افزود:در جلسه ای با حضور امام جمعه و مجمع نمایندگان استان قرار شد به دلیل ذهنیت کشاورزان اصفهانی در مورد انتقال آب زاینده رود به یزد و به پایان رسیدن عمر خط اول انتقال آب اقدامی دیگر در زمینه انتقال آب به یزد انجام شود.
وی با بیان اینکه انتقال هر دو سهمیه آب استان از یک مسیر جدید از چند لحاظ مطلوب تر است گفت: نخست اینکه هزینه ترمیم خط اول را نخواهیم داشت، دوم اینکه نام زایندهرود از خط انتقالی برداشته و سوء تفاهمها و نگرانیها و تهدیدهای خط انتقال از بین میرود و سوم اینکه هزینه نگهداری خط کاهش مییابد و مسائل هر دو خط به صورت مشترک حل خواهد شد.
استاندار یزد ابراز امیدواری کرد: ظرف چهار تا پنج سال آینده، امکان انتقال آب در این حجم برای استان یزد فراهم شود.
وی اظهار داشت: در تصمیمگیریهای انجام شده، قرار شد تا زمانی که خط انتقال جدید آب مورد بهرهبرداری کامل قرار نگرفته، 98 میلیون مترمکعب از خط فعلی منتقل شود و پس از بهرهبرداری کامل از خط جدید، خط فعلی نیز به سامانه و مسیر طراحی شده، منتقل شود.
تشکیل کنسرسیوم انتقال آب از خلیج فارس به استان یزد
وی در زمبنه انتقال آب از خلیج فارس به استان گفت: مطالعات این طرح توسط شرکت های گل گوهر سیرجان و چادرملو یزد صورت گرفته است.
میرمحمدی با اشاره به تشکیل کنسرسیومی از علاقمندان به موضوع آب در استان یزد اظهار داشت:کسانی که از نظر اجرا، توان مالی و سرمایهگذاری در این طرح انتقال آب، توانایی داشتند در این کنسرسیوم شرکت کردند.
وی افزود:برنامه های اجرایی که باید در این زمینه دنبال شود نخست جانمایی سایت آبشیرینکن هرمزگان و سپس مسیر مناسب جهت انتقال آب مشخص شود تا با استفاده از مطالعات کار اجرایی را شروع کنیم.
صرفه جویی 208 میلیون متر مکعب آب با اجرای طرح مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی
میرمحمدی گفت: در بحث مدیرت مصرف آب در بخش کشاورزی جلسات متعددی برگزار شد و نهایتا طرح مدیریت مصرف آب کشاورزی در یزد تدوین و امیدواریم ردیف اعتباری مشخصی در بودجه 94 برای آن لحاظ شود.
وی با بیان اینکه اجرای این طرح یک هزار و 600 میلیارد تومان هزینه دارد خاطرنشان کرد:این طرح دارای یک طول دوره 10 ساله است که خروجی آن نیز 208 میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف آب است.
استاندار یزد با اشاره به اجرای 3 طرح آبخوان داری و سیلاب در استان گفت: کار مطالعاتی 2 طرح دیگر در حال انجام است.
وی جداسازی آب شهری و فضای سبز، استفاده از پسابهای شهری، باروری ابرها و پیگیری مطالعات آبهای قعری زمین را نیز از دیگر پیگیریها و برنامههای انجام شده یا در دست اجرا در زمینه رفع مشکل آب استان یزد برشمرد.
میرمحمدی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته در حوزه فرهنگسازی مصرف آب اظهار داشت: در سال جاری از طریق مدیریت بحران استان و همچنین از طریق رسانه ها این یادآوری را به مردم داشته ایم تا با قطعی آب روبرو نشویم.
نظر شما