ناقوس خطر برای کشورهای خلیجی

قدرت گرفتن گروههای افراطی در سوریه و عراق آرام آرام تاثیرات خود را بر کشورهای نفت خیز خلیج فارس که هیچگاه دغدغه ای برای خود نداشتند برجای می گذارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،تروریستهای داعش همواره در نقشه خیالی خود مناطق زیادی را جز قلمرو خلافت توهمی خود می دانند که بدون شک کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس نیز در این راستا قرار می گیرد.

با نگاهی به تحرکات تروریستهای تکفیری متوجه می شویم که آنها علاقه فراوانی به میادین نفت و گاز دارند و در سوریه و عراق آنها تمام تلاش خود را برای تسلط بر میدان نفتی و گازی به کار بسته اند.

درباره پایگاه های داعش تاکنون زیاد گفته شده است و اینکه عربستان بیشترین بستر و زمینه را دارد و دیگر کشورها از اردن گرفته تا کشورهای حوزه خلیج فارس در این میان سهمی دارند.

اما موضوع قابل توجه کشورهای حوزه خلیج فارس است زیرا آنها از زمان تشکیل تاکنون از ثبات برخوردار بوده اند و با تکیه بر ذخایر نفت و گاز درآمدهای کلانی به دست آورده اند.

عبدالباری عطوان با اشاره به خطری که کشورهای حوزه خلیج فارس را تهدید می کند آورده است: کشته شدن یک زن آمریکایی از سوی زن اماراتی به مثابه قتل عادی که در بسیاری از کشورهای عربی و دیگر مناطق دنیا صورت می گیرد نیست زیرا همه داده های وزارت کشور امارات به انگیزه سیاسی انتقام جویانه اشاره دارد موضوعی که امکان گسترش  این عملیات در آینده با توجه به تحولات تروریستی ترسناکی که سراسر منطقه را در برهه کنونی فرار گرفته است را تقویت می کند.

وی می نویسد:  زن اماراتی علاوه بر ذبح این زن آمریکایی در برابر شهروند دیگر آمریکایی نیز بمب کار گذاشته است که مفهوم آن حمله به اهداف آمریکا و وابستگی این زن به گروههای افراطی از جمله داعش است.به ویژه که اگر اقدام یک شبکه سعودی در تیراندازی به اتباع آمریکا و اروپا در ریاض و دیگر مناطق را به خاطر داشته باشیم که انگشت اتهام در آن به سوی داعش نشانه رفت.

حمله به امارات پس از عربستان سعودی احتمالا به مشارکت آن در ائتلاف علیه آمریکا مربوط می شود.سعودی ها، امارات و قطر در این جنگ به شکل مستقیم و غیر مستقیم مشارکت داشته اند.آنها علاوه بر اینکه پایگاههایی برای حمله به داعش در اختیار ائتلاف قرار داده اند در حملات نیز به طور مستقیم مشارکت کرده اند و بعید نیست که این زن اماراتی عضو یکی از هسته های مخفی داعش یا القاعده باشد.

گرچه این زن دستگیر و بمب مقابل منزل شهروند آمریکایی خنثی شده است اما این جنایت ،ناقوس خطر را به صدا درآورده است و بیم آن می رود که این بخشی از طرح بی ثباتی در کشورهای حوزه خلیج فارس که از اقدامات خشونت بار و تروریسم در طول سالهای گذشته در امان بوده اند، باشد.این کشورها گرچه از نظر مالی و نظامی در مناطق بحران زده ازجمله لیبی، سوریه، عراق و یمن حضور داشته اند اما از ثبات نسبی برخوردار بوده اند.

شبکه اجتماعی اقدام به تحریک جوانان خلیج فارس برای پیوستن آنها به گروههای افراطی می کنند.ارزیابی های نیمه رسمی از حضور 5000 جوان سعودی که در کنار داعش می جنگند و بیشتر آنها در عملیاتهای انتحاری مشارکت دارند حکایت دارد.

عطوان می نویسد: کسانی که این زن را مامور کرده اند و برای آن اهدافی تعریف کرده اند در واقع به دنبال بر هم زدن ثبات امارات و ایجاد بی ثباتی در آن هستند.این نگران کننده است زیرا به استثنای بحرین و عربستان سعودی دیگر کشورها از موضوعات مذهبی و درگیری بر سرقدرت در بیشتر کشورهای عربی دور بوده اند.شکوفایی اقتصادی این کشورها به درآمدهای نفتی و ثبات و امنیت مرتبط است.اگر کاهش قیمت نفت به سبب ذخایر مالی فراوان بر آنها تاثیر نداشته باشد اما بی ثباتی بدون شک تاثیر منفی زیادی دارد.

 

کد خبر 422492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha