به گزارش خبرگزاری شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 8 خرداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت لایحه وظایف اختیارات وزارت امور زیربنایی با 92 رای موافق، 97 رای مخالف، 13 رای ممتنع مخالفت کردند.
در ابتدای طرح این لایحه حجت الاسلام محمدرضا میر تاج الدینی معاون پارلمانی دولت در بیان توضیحاتی در رابطه با این لایحه گفت: خوشبختانه جرات و جسارت مجلس و دولت در این دوره برای انجام کارهای بزرگ قابل تحسین است.
وی با بیان اینکه ادغام وزارتخانه ها تکلیفی بوده است که نمایندگان در قانون برنامه پنجم توسعه به عهده دولت گذاشته اند یادآور شد: در ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه تاکید شده است که تعداد وزارتخانه ها از 21 وزارتخانه به 17 وزارتخانه برسد و دولت وظایف اختیارات وزارتخانه های جدید را به مجلس ارایه دهند.
وی با بیان اینکه اکنون دولت بعد از طی مراحلی به این نتیجه رسیده اند که لایحه امور زیربنایی را تقدیم مجلس کنند گفت: طبعاً لایحه امور زیربنایی اولین گام در راستای قانون برنامه پنجم توسعه است و لایحه وظایف وزارتخانه های دیگر نیز تقدیم مجلس می شود.
حجت الاسلام میر تاج الدینی تاکید کرد: از اهداف این ابهام ها کاهش تصدی گری، چابک سازی و کوچک سازی دولت است.
وی با تاکید بر اینکه فراهم آوردن زمینه توسعه و مشارکت مردم با بخش خصوصی و تعاونی از دیگر اهداف این ابهام هاست تاکید کرد: شتاب بخشیدن به طرح های عمرانی، حذف تشکیلات و سازمان های موازی، افزایش سهم بخش خصوصی و تعاونی و همینطور یکپارچه سازی در ساختارها و جلوگیری از گسترش غیرضرور حضور دولت از دیگر اهداف این ادغام هاست.
معاون پارلمانی دولت با تاکید بر اینکه کارهای زیربنایی در کشور مشخص است یادآور شد: بخشی از کارهای زیربنایی در بخش مسکن و شهرسازی و بخشی در بخش راه و حمل و نقل است لذا دولت به این نتیجه رسید که وزارتخانه ای به نام وزارتخانه امور زیربنایی تشکیل شود تا کارهای امور زیربنایی در این وزارتخانه انجام شود.
جواد جهانگیرزاده، نماینده ارومیه در مخالفت با فوریت این لایحه گفت: جناب آقای میر تاج الدینی که خود سابقه دو دوره نمایندگی مجلس را دارد در دفاعیه مفصل خود از این لایحه حرفهایی را گفته اند که توصیه می کنم یکبار این حرفها را بازبینی کند.
وی با اشاره به این سخن میرتاج الدینی که ادغام ها باعث شتاب بخشیدن به پروژه ها می شود یادآور شد: شما به مجلس گزارش می دهید پس اینگونه سخن نگویید بلکه در مورد اینکه با ادغام این دو وزارتخانه چه اتفاقی می افتد صحبت کنید.
وی ادامه داد: شما می خواهید ما به وزیر رای بدهیم بعد بروید وظایف و اختیاراتش را مشخص کنید.
نماینده ارومیه تاکید کرد: شما دو وزارتخانه را کنار هم گذاشته اید که اصلاً به هم نمی خورند آیا این لج و لجبازی نیست و کجای این کار ادغام است.
وی با بیان اینکه باید در بحث این ادغام ها کار کارشناسی صورت می گرفت یادآور شد: به نظر می رسد دولت در یک موضع انفعالی عمل کرده است جهانگیرزاده تاکید کرد: آنچه که مدنظر مجلس در ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه بود ارایه طرحی درست از ادغام وزارتخانه بود نه این چیزی که در حال حاضر دولت آن را انجام می دهد.
وی گفت: بحث ادغام ها با آن بحث چابک سازی که شما آن را مطرح کرده اید فرق دارد کجای این مسئولیت با هم می خورد؟ هوانوردی چه ربطی به مسکن دارد؟
وی تصریح کرد: به نظر می رسد که کاری که دولت انجام می دهد فاقد کار کارشناسی است و این لایحه دارای شفافیت لازم نیست لذا از نمایندگان می خواهم به آن رای ندهند تا دولت برود کار درست کارشناسی انجام دهد.
ونایی نماینده ملایر در تذکر آیین نامه ای خطاب به باهنر که در غیاب لاریجانی ریاست جلسه علنی را به عهده داشت گفت: حرمت امامزاده با متولی آن است دولت در طول این سالها قوانین زیادی را اجرا نکرده است و در واقع از این قوانین تخلف داشته است.
وی با بیان اینکه دولت باید ابتدا لایحه ادغام را به مجلس ارایه می داد بعد لایحه امور زیربنایی را گفت: این خودش یک تشویق بی قانونی در کشور است و در واقع ابطال قانون است.
باهنر در پاسخ به ونایی گفت: ما در حال حاضر برای فوریت این لایحه رای می گیریم و بعد در رابطه با عنوان و محتوایش تصمیم گیری می کنیم و اگر فوریت آن در مجلس رای بیاورد آن را برای بررسی به کمیسیون ارایه می دهیم و کمیسیون باید خارج از نوبت آن را بررسی کند و اگر نیز فوریت آن رای نیاورد بحث دیگری است که هیئت رییسه در رابطه با آن تصمیم می گیرد.
همچنین حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی در موافقت با این لایحه گفت: مجلس هشتم یک مجلس اصولگرا بوده است و همواره خارج از حاشیه ها به وظایف خود تاکنون عمل کرده است و انشاءالله با تصمیم گیری درست در مورد این لایحه التهاباتی را که در حال حاضر مطرح است را فروکش خواهد کرد.
وی ادامه داد: مجلس در قانون برنامه پنجم توسعه وظیفه ای را به عهده دولت گذاشته است اینکه دولت آن را انجام دهد یا ندهد بحثی است که باید مدنظر قرار داد.
ونایی با اشاره به تشکیل وزارت جهاد کشاورزی در گذشته خطاب به نمایندگان گفت: ما می توانیم در مورد آنچه که در گذشته در بحث ادغام در مورد وزارت جهاد کشاورزی اتفاق افتاده است نگاه کنیم و آن را ملاک قرار دهیم.
وی ادامه داد: آن چیزی که ما امروز می بینیم همان چیزی که دولت قبلاً آن را انجام داده است و موفق بوده است.
حجت الاسلام غضنفرآبادی تاکید کرد: شرح وظایف وزیر در ماده واحده این لایحه مشخص شده است و کجای این اشکال دارد.
وی یکبار دیگر خطاب به نمایندگان مجلس همیشه با درایت و هوشیاری کارهای شایسته ای را انجام داده است و امروز با موافقت با یک فوریت این طرح به وظایف قانونی خودش عمل می کند.
در نهایت و پس از سخنان موافق و مخالف و نماینده دولت نمایندگان که در طول سخنان حجت الاسلام میرتاج الدینی و غضنفرآبادی و باهنر دو دو می کردند با یک فوریت این طرح مخالفت کردند.
باهنر نیز بعد از مخالفت نمایندگان خطاب به آنان گفت: ما این لایحه را برای بررسی به کمیسیون ارجاع می دهیم و از کمیسیون می خواهیم که صریحاً آن را بررسی کنند.
وی ادامه داد: فوریت این لایحه تصویب می شد یا نمی شد رای اعتماد وزیر تا 12 خرداد به هیچ وجه امکان پذیر نبود زیرا متاسفانه در این زمینه دیر اقدام شد و این تخلف است.
پایان پیام/
نظر شما