حسن زارع صفت، مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به توانمندسازی زنان شهر تهران گفت: شورای اسلامی شهر تهران مصوبه ای تحت عنوان استحکام بنیاد خانواده با تاکید بر شهر تهران و زنان تهران دارد،در قالب این ستاد که به ریاست معاون اجتماعی شهرداری و دبیری اداره کل امور بانوان تشکیل شده است به طور مفصل در بخش های مختلف اقدامات زیادی تاکنون برنامه ریزی و صورت گرفته است.
زارع صفت با بیان اینکه ما بیشتر توانمندسازی زنان را در حوزه اشتغال و مهارت های شغلی دنبال می کنیم، تصریح کرد: کمک به توسعه فضای کسب و کار خانگی به ویژه تشکیل تعاونی های محله محور و محلی و فعالیت این دسته از افراد در خانه های کارآفرینی محلات و همچنین ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در شهرداری تشکیل شده است که در این مراکز آنها را تحت پوشش قرار داده است.
مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی خاطرنشان کرد: شهرداری تهران، زنان سرپرست خانوار را در مراکز کارآفرینی کوثر (هر منطقه دارای یک مرکز است) تحت پوشش قرار داده و همچنین با ایجاد واحدهای تولیدی برای آنها ضمن اینکه منابع اولیه دریافت وام و مهارت های آموزشی را برای آنها فراهم می کند، مواد اولیه برای تولید ،بازاریابی و فروش محصولاتشان را نیز پیگیری می کند که بخشی از این تولیدات به گونه ای دارای مزیت های اقتصادی است که به خارج از کشور هم صادر می شوند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد با توجه به جمعیت و تغییراتی که در ویژگی های تحصیلی، سن ازدواج و نیازمندی های بعد از ازدواج در زنان رخ داده است ،بایدکلان شهرها اقدامات بسیار گسترده تری را دراین راستا انجام دهند، از همین رو شورای اسلامی شهر تهران نیز بر این امر تاکید وافری کرده و ساختارهای مورد نیاز را پیش بینی و بودجه مشخصی نیز در بخش های مختلف شهرداری تهران بر این امر در نظر گرفته است.
وی با بیان اینکه حدود 15 تا 20 درصد آسیب دیدگان شهر تهران را زنان تشکیل می دهند، اظهار کرد: این آمار هم نسبت به گذشته در حال افزایش است و هم ویژگی های آنها در حال تغییر است.
وی با بیان اینکه شیوه های آسیب دیدگی دچار تغییرات شده است، افزود: سن آسیب دیدگی در حوزه زنان کاهش یافته است، شهرداری در تلاش است تا بتواند فعالیت هایی را برای آنها تعریف کند.
زارع صفت با بیان اینکه در عرصه ارائه خدمات به بیخانمانها و کارتن خوابها مشکلات یکی، دو تا نیست، تصریح کرد: علاوه بر ارائه خدمات به این دست از افراد جامعه، شهرداری تهران تلاش میکند توجه جامعه را به این افراد جلب کند. این درحالی است که بخشی از مشکلات کارتن خوابها و بیخانمانها، ساختاری، حقوقی و قضایی است. در این رابطه عدم توازن ظرفیتها و توانایی دستگاههای مسئول با حجم و بزرگی این مساله دیده میشود.
وی با بیان اینکه بیخانمانها و کارتن خوابها اغلب گرفتار معضل اعتیادند خاطر نشان کرد:به طوری که فرد در جامعه پذیرفته نشده و خانواده نیز از وی حمایت نمیکند و همین موضوع سبب میشود در سطح شهر بیتوته کند و رها باشد تا انجا که رهایی از پیوستگی اجتماعی و کنترل اجتماعی آن فرد را تبدیل به انسانی رها شده و بیخانمان میکند.
پایان پیام/
نظر شما