به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در همایش صدور خدمات فنی و مهندسی کسب فرصت های شغلی در بازار بین المللی که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما در حال برگزاری است، گفت: برای فائق آمدن به مسئله ایجاد اشتغال به یک اجتماع کارای همگانی نیاز داریم.
وی افزود: موضوع اشتغال موضوعی فرابخشی، فرادستگاهی و فراقوه ای است که به امنیت سرمایه گذاری، فضای امن برای ایجاد کار و حمایت های مناسب نیاز داریم و بودجه ریزی، برنامه ریزی و داشتن تدبیر از دیگر نیازهای این بخش است.
ربیعی با بیان اینکه در ساختار دولت به یک همفکری بالا و برنامه ریزی دقیق و همت و روحیه بلند نیاز داریم، خاطرنشان کرد: با همه فراز و نشیب ها در سال های گذشته با رکودی تلمبار شده از برنامه عقب مانده ایم که برای رسیدن به نقطه مورد نظر به یک عزم ملی و مدیریت جهادی نیاز داریم که بتوانیم درصد قابل توجهی از عقب ماندگی ها را جبران کنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: چالش های پیچیده و بزرگ در حوزه اشتغال، مناسبات پیچیده و از هم پاشیده کار و بیماری ایجادشده در نظام تولید همه نیازمند برنامه ریزی و احیای مجدد است که بخشی از این فعالیت ها می تواند در قالب اهداف این همایش محقق شود.
ربیعی اذعان داشت: عرصه خدمات فنی مهندسی سهم قابل توجه ای در روابط کشورها فراهم کرده است که به عنوان فرآیندهای برنامه ریزی برای توسعه اقتصادی کشورها به شمار می رود.
وی ادامه داد: در ایران زمینه حضور منابع انسانی ماهر، باسواد و تحصیلکرده باعث شده تا ظرفیت های بسیاری ایجاد شود تا منابع انسانی آماده برای کار در ایران وجود داشته باشد.
ربیعی تصریح کرد: امروز ترکیب جمعیتی که در ایران وجود دارد آماده انفجار رشد و توسعه است و اگر نتوانیم از این مزیت استفاده کنیم سال های طلایی توسعه را از دست داده ایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: تحریم ها، ناهماهنگی ها، عدم نهادهای مناسب، نداشتن برنامه و طرح باعث شده تا نتوانیم از نیروی کار ماهر و ترکیب جمعیتی آماده کار به صورت شایسته بهره برداری کنیم.
وی با بیان اینکه اعزام نیرو به خارج فقط از منظر اقتصادی و جنبه کسب درآمد مطرح نیست، اظهار داشت: اگر موفق شویم سامانه مناسبی برای اعزام نیروی کار تحصیلکرده به خارج ارایه دهیم علاوه بر اینکه دانش بنیان به کشورهای مهاجرپذیر اعزام می کنیم موجب افزایش دانش داخلی و انتقال نحوه کار به داخل کشور نیز خواهیم شد.
ربیعی تصریح کرد: ایجاد فضای مناسب برای تعاملات بین المللی، بردن ایران به جایگاه شایسته در فضای بین المللی و نشان دادن وجه اشتغال ایران در خارج از کشور از برنامه های مهم دولت تدبیر و امید است.
وی خاطرنشان کرد: اعزام نیروی کار به خارج از کشور نیازمند آینده نگری، نیارسنجی دقیق و برنامه ریزی برای انتقال دانش و سرمایه است که باید سفیران کار و مهارت به خارج از کشور اعزام کنیم تا علاوه بر ایجاد اشتغال برای نیروی کار ماهر انتقال دانش و سرمایه به داخل را نیز تضمین کند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اعزام هدفمند نیروی کار به خارج تصریح کرد: سازمان فنی و حرفه ای با موضوعی تحت عنوان دیپلماسی مهارتی فعالیت های خود را آغاز کرده و در کنار اعزام نیروی کار به آموزش مربی برای برخی کشورهای منطقه و آفریقا پرداخته است.
ربیعی احیای تفاهم نامه های گذشته، امضای تفاهم نامه با کشورهای همسایه برای اعزام نیروی کار را از جمله اقدامات برشمرد و گفت: حدود سه هزار نیروی کار به صورت یک سال به خارج از کشور اعزام می شوند.
ربیعی با بیان اینکه متوسط هزینه ایجاد شغل در داخل کشور 150 میلیون تومان است، اظهار داشت: در مشاغل سرمایه ای برای ایجاد هر شغل باید دو میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شود و این در حالی است که اگر جهت گیری مناسبی انجام دهیم می توانیم سالانه با اعزام 100 هزار نیروی کار به خارج از کشور کمک زیادی به اقتصاد کشور نماییم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: امروز نیروهای کار که در کشورهای حاشیه خلیج فارس حضور دارند به عنوان سفیران ایران و سفیران فرهنگی می توانند فعالیت کنند.
پایان پیام/
نظر شما