بهترین شیوه ثبات اخلاق اجتماعی وجوب سیره اهل بیت و ائمه معصومین (ع) در جامعه است

خبرگزاری شبستان: محقق و پژوهشگر علوم دینی گفت: بهترین و مهمترین شیوه در رعایت اخلاق اجتماعی وجوب سیره اهل بیت و ائمه معصومین (ع) است که میتواند به عنوان الگوی مهم تربیت و اخلاق در جامعه باشد.

مهدی محدثی محقق و پژوهشگر علوم دینی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به اهمیت و جایگاه اخلاق درجامعه و تاثیر آن بر زندگی گفت: اخلاق اجتماعی در جامعه هنجارهایی است که  باعث ثبات جامعه شده و به آن پرداخته می شود.

 

وی افزود: اگر بخواهیم بدانیم این هنجارها چیستند باید به گونه های مختلف اخلاق در جامعه با دقت توجه داشته باشیم.

 

کارشناس مذهبی کتاب ادامه داد: تواضع، عفو وگذشت، ایثارگری، رازداری، وفای به عهد و صله ارحام و.... از جمله ارزشهای مهم اخلاق اجتماعی در جامعه است.

 

محدث تصریح کرد: هر کدام از این مباحث ملزم به آموزش های اسلامی است تا بتوان آن را در جامعه پیاده کرد و بهره مند شد.

 

محقق وپژوهشگر علوم دینی اظهار داشت: امروزه در جامعه حاضر صله رحم به جهت مشکلات کاری و اجتماعی و گاها خانوادگی  به شدت کمرنگ شده و افراد از یکدیگر غافل شده اند.

 

وی یاد آور شد: در یک جامعه اسلامی اگر اخلاق اجتماعی بخواهد حاکم باشدباید  ناهنجاریهایی مانند غیبت، تهمت، طعنه زدن، تمسخردیگران، دروغ و سخن چینی کمرنگ شده و وجود نداشته باشد.

 

کارشناس مذهبی کتاب عنوان کرد: برای ازبین بردن این هنجارهای نامتناسب در جامعه و پیاده کردن اخلاق اجتماعی نیازمند یک عزم همگانی هستیم و افراد نیز باید در رابطه با یکدیگر از افراد بخیل، فاسق، ترسو، نادان، احمق و ...که در انسان تاثیر منفی می گذارد دوری کنند.

 

محدثی ابراز داشت: شبه آفرینی و ایجاد شک و تردید درنوع وابط افراد با یکدیگر و تشویق آنها به گناه سبب تزلزل اعتقادات افراد در جامعه شده که باید از آنها دوری کرد.

 

محقق و پژوهشگرعلوم دینی افزود: بهترین و مهمترین شیوه در رعایت اخلاق اجتماعی وجوب سیره اهل بیت و ائمه معصومین (ع) است که میتواند به عنوان الگوی مهم تربیت و اخلاق در جامعه بهره مند شد.

 

وی درپایان گفت: فقه شیعه یک فقه پویا است که برای همه موارداخلاقی درجامعه دستورالعملهایی براساس قرآن و سیره اهل بیت(ع) دارد که اگربخواهیم جامعه ای پویا ودارای اخلاق داشته باشیم باید این سیره و روش را در جامعه پیاده سازیم.

 

پایان پیام/

کد خبر 422310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha