محمدرضا پاکروان، وابسته فرهنگی و سرپرست رایزنی فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در کشور یونان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: زمانی که منطق عمیق و نورانی مسجد را با امکانات و ابزار روز و بطور خالصانه ارایه کنیم، گرایش به دین مبین اسلام و مسجد ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به حضور در عملیات کربلای 5 در منطقه شلمچه و تشریح نایل گشتن به مقام جانبازی، خاطرنشان کرد: کلمه طیبه بسیج را باید با حضور در شرایط و معرکه مبارزه و مجاهدت حساس شهود کرده باشیم تا بتوانیم درباره آن صحبت کنیم.
عضو کمیسیون عالی روابط بین الملل مجمع عالی سازمان بسیج با اشاره به نقش و جایگاه بسیج اذعان داشت: بسیج قطعه ای درخشان و زرین از فرهنگ کربلاست که خداوند برای بشر ترسیم کرد و تا پایان دنیا همه انسان ها به آن متوسل می شوند و کسانی که در زیر چتر معرفتی عاشورا قرار بگیرند، هدایت می شوند.
این جانباز و ایثارگر سرافراز دفاع مقدس با بیان اینکه ارزش و تفکر بسیجی، امتداد خط عاشورا و واقعه جانسوز کربلاست، ادامه داد: برای آنکه بدانیم و بفهمیم چه کسانی دارای تفکر بسیجی هستند باید ببینیم تا چه میزان به مکتب عاشورا و تفکر عاشورایی نزدیک هستند.
معاون تعلیم و تربیت مرکز مقاومت بسیج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: انسان باید از هستی و داشته های زیادی بگذرد تا بتواند به یک ظرفیت درونی و عنایت الهی برسد و هرچه تفکر بسیجی و نگاه بسیجی که برآمده از مکتب عاشوراست، تقویت شود، این رویکرد ثمر بخش در عرصه های مختلف داخلی و خارجی خواهد شد.
وی تصریح کرد: در اروپا زمانی که منطق، تفکر و اندیشه این باور را با منطق روشن و علمی بیان کنیم باعث می شود تا شخصیت ها،فرهیختگان و افراد مختلفی که دارای فطرت پاکی هستند و دارای مشاغل و جایگاه های مختلف می باشند،به دین مبین اسلام بگروند.
این هنرمند بسیجی و رزمنده دوران دفاع مقدس اذعان داشت: گردونه و حرکت صعودی بسیج آنقدر شفاف، زلال و مطهر است که در آینده و در روند حرکت افرادی که در این قالب نمی گنجند را پس می زند یعنی اگر کسی رذیله ای و یا اهداف دیگری داشته داشته باشد، نمی تواند به پاکی و صداقت نزدیک شود. همانطور که در صحنه کربلا کسانی باقی ماندند که پاک و خالص بودند که این همان بحث ریزش ها و رویش هایی است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بر آن تاکید داشته اند.
پاکروان با بیان اینکه عاشورا و تفکر بسیجی از نهضت عاشورا نشأت گرفته و مبناء و معیاری برای ارزیابی محسوب می شود، خاطرنشان کرد: یک موقع است شهید می شویم و به اوج می رسیم و زمانی باید راه شهدا و ارزش ها را ادامه دهیم و در زمانی دیگر هم ساخت انسان و احداث کارخانه انسان سازی اسلامی که امام راحل (ره) همواره بر آن تأکید داشتند، باید مورد توجه قرار گیرد،چون مسیر طولانی و ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه باید انسان هایی تربیت کنیم و پرورش دهیم که دین مدار، هوشمند، بالغ و موقعیت شناس، بصیر و بینا باشد، خاطرنشان کرد: خلوص، فهم و بصیرت دینی از دیگر شاخص های انسان های تربیت یافته این مکتب است به عبارتی نه باید از ولی امر مسلمین جلو تر حرکت کنیم و نه عقب تر بمانیم، یعنی پیرو مطلق و بی چون و چرای ولایت باشیم.
پاکروان افزود: نیاز نیست انسان های تربیت یافته حتماً شهید شوند، بلکه همین حضور و تاثیرگذاریشان در عرصه های مختلف به معنای ادامه راه نورانی شهداء است.
وابسته فرهنگی سابق جمهوری اسلامی ایران در آتن ادامه داد: کارآمدی تفکر بسیجی فقط در جنگ محدود نمی شود بلکه در حوزه های مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و ... به حضور نیروهایی با تفکر و عمل بسیجی در عرصه های مختلف داخلی و بین المللی نیاز داریم و فکر می کنم به لحاظ اهمیت همین موضوع در سازمان بسیج کشور معاونت بین الملل بوقوع پیوسته است.
معاون تعلیم و تربیت مرکز مقاومت بسیج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از راه اندازی معاونت بین الملل در سازمان بسیج خبر داد و گفت: امروز تفکر بسیجی به تدریج و با توجه به شرایط حساس جهانی به سمت بین المللی شدن حرکت خواهد نمود.
پاکروان با بیان اینکه زاویه درخشان تفکر بسیجی برای عملیاتی شدن در حال گشوده شدن است، گفت: تفکر و اندیشه ناب بسیجی که برگرفته از نگاه معرفتی،دینی و انقلاب اسلامی است در لایه های جهانی نفوذ خواهد کرد و به کسانی که به نظام جمهوری اسلامی و دین مبین اسلام علاقه مند هستند و یا مردم عادی که به این تفکر دلبستگی دارند، تاثیر خواهد گذاشت. ساخت انسانهای فرهنگی در حوزه اجتماع که حضرت امام راحل(ره) می فرمایند که ما باید کارخانه انسان سازی داشته باشیم یعنی اگر در حوزه بین الملل با تفکر بسیجی نیروهایی را ساختیم، این کارخانه و تولیدش را به جهانیان عرضه خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که اینجا رشد کرده، عاقل، دین مدار، شجاع، زیرک و توانمند شده و مجهز به سلاح تخصص و تعهد هستند می توانند در اقصی نقاط جهان بروند و با کسب دانش روز دنیا، این اقدامات را بومی سازی کرده و در کشور نهادینه کنند.
سرپرست سابق رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان،اذعان داشت: امروز باید از ظرفیت های موجود در راستای ترویج تفکر اسلامی و بسیجی استفاده کنیم تا دشمن نتواند از طریق ارائه شیوه های زیبا و فریبنده خواسته ها و فرهنگ مورد نظر خود را در میان کشورهای اسلامی تبلیغ و نهادینه سازد.
وی با اشاره به نقش بسیج در خصوص فریضه مهم امر به معروف خاطرنشان کرد: بسیجی یک فرد فرهیخته دین مدار است که از روی موازین دینی، عقلی و انقلابی حرکت می کند که یکی از شاخصه های بارز آن اجرای امر به معروف و نهی از منکر در همه عرصه ها می باشد.
پاکروان عملکرد حلقه های صالحین را یکی از نمونه های بارز امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و افزود: افراد حاضر در این حلقه واکسینه شده و ساخته می شوند و آموزه ها و ارزش ها را در خانواده، محیط کار و اجتماع تبیین می کنند و هر جا که پستی و پلشتی مشاهده نمودند، کاملاً به صورت آکادمیک و با منش منطقی به امر به معروف می پردازند یعنی ابتداء به صورت عقلانی و با زبانی لین و تذکرات غیرمحسوس و هدایت به اجرای امر به معروف می پردازند و در مرحله آخر که این اقدامات نتیجه نداد از مجاری قانونی به دستگاه های قضایی معرفی می شوند.
معاون تعلیم و تربیت مرکز مقاومت بسیج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: این نگاه همان امر به معروف است یعنی یک امری معروف شود که به ساخت انسان فرهنگی و دینی منتهی شود.
پاکروان اظهار داشت: اگر در حوزه بسیج و اجتماع، جوانان با بصیرت پرورش دهیم هم می تواند حافظ امنیت در بعد نظامی و هم امنیت اجتماعی شود که به لحاظ فکر و اندیشه یک شهروند قانون مدار تحویل جامعه داده ایم.
وی با بیان اینکه در کشور افراد توانمند، قانون مدار و معتقد کم نداریم، اما کافی نیست و باید این نیروهای جوان و مستعد را تقویت و نظام مند کنیم،تاکید کرد: مسجد سرمنشأ همه این موضوعات است و مسجد یکی از عناصر مهمی است که دشمن برای آن برنامه ریزی کرده است چرا که می داند مسجد مبدا همه خوبی ها و صادرکننده همه خوبی هاست و فهمیده که باید سرچشمه را بزند.
پاکروان با بیان اینکه در مسجد انسان های دین مدار و مومن پرورش یافته و در جامعه به صورت فعال حضور می یابند، خاطرنشان کرد: مسجد به عنوان کانون تربیت دینی می تواند مبدایی برای کارآفرینی در حوزه های مختلفی باشد و حتی برای زنان سرپرست خانوار و جوانان جویای کار زمینه ای برای کارآموزی و مهارت آموزی ایجاد کند و در عرصه هایی نظیر رسانه، آموزشی، قرآنی، فرهنگی و اجتماعی اقدامات سازنده و موثری انجام دهد.
وی با بیان اینکه بسیج در دوران دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل خوب درخشید، تاکید کرد: بسیجیان در آن حوزه وارد شدند و کار اساسی انجام دادند و امروز که جنگ نرم و تهاجم فرهنگی مطرح است باید در حوزه فرهنگی ورود جدی داشته باشند که البته با راه اندازی کانون های مختلف بسیج اساتید، هنرمندان، دانشجویان،پزشکان و ... زمینه سازی برای حضور گسترده آحاد جامعه در مقابله با جنگ نرم فراهم شده است.
معاون تعلیم و تربیت مرکز مقاومت بسیج سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه جریان سازی تفکر بسیجی یکی از عواملی است که باعث هراس دشمن می شود، تصریح کرد: اخلاص، حضور در صحنه، عملی مجاهدانه، شهادت طلبی، گمنامی و بی نشانی، پیشرو بودن (خط شکن بودن در حوزه های مختلف)، دردمندی (درد دین داشتن) و اهل بصیرت بودن، دشمن شناسی، نظم و انضباط، اعتدال و تدبیر و نشاط و فعالیت از مهمترین شاخصه های تفکر بسیجی و یک بسیجی است.
وی در پایان برای همه افرادی که در مسیر شناساندن این اندیشه و تفکر ناب بسیجی بویژه خبرگزاری وزین شبستان که در عرصه های مختلف تلاش می کنند، آرزوی بهروزی و سربلندی و سعادتمندی آرزو نمودند.
پایان پیام/
نظر شما