به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، اتحادیه اروپا سیاست کلان واحدی را دنبال میکند، تهدیدات داعش برای توجیه مداخله نظامی انگلیس در عراق و سوریه است، مبارزه جدی با تروریسم مستلزم خشکاندن ریشههای رشد افراطیگری در منطقه، رویترز: آمریکا با نقش قدرتمندتر ایران در عراق کنار آمده است برخی از اخبارحوزه سیاست خارجی در هفته دوم آذر بود.ادامه اخبار و رویداد های هفته پیش را در این گزارش میخوانید:
باشگاه خبرنگاران: اتحادیه اروپا سیاست کلان واحدی را دنبال میکند/ اشتون و موگرینی تفاوت چندانی باهم ندارند
یک کارشناس مسائل هستهای گفت: اتحادیه اروپا سیاستهای کلان واحدی را در مذاکرات دنبال میکند لذا جا به جایی اشتون و موگرینی در تغییر این سیاستها تاثیری ندارد.
"حسن بهشتیپور" با اشاره به گمانه زنیهای غرب در رابطه با جایگزین کردن موگرینی به جای اشتون در مذاکرات هستهای ایران اظهار داشت: بین اشتون و موگرینی تفاوت چندانی وجود ندارد.
وی ادامه داد: سیاست اتحادیه اروپا را یک سیاست کلان مشخص میکند، بنابراین جابجایی این دو نفر چندان تاثیری در نتیجه مذاکرات نخواهد گذاشت، اما از طرف دیگر نقش اشخاص مذاکره کننده میتواند تخریبی و یا مثبت ارزیابی شود.
سازمان ملل متحد در برخورد با اقدام تروریستی اخیر در یمن تدابیر لازم را اتخاذ کند
سفیر کشورمان در سازمان ملل متحد خواستار اتخاذ تدابیر سازمان ملل در برخورد با اقدام تروریستی اخیر در یمن شد.
"حسین دهقانی" سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک روز چهارشنبه با ارسال نامهای به بان کی مون دبیر کل و همچنین "محمد زین شریف" رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به اقدام تروریستی امروز و هدف قرار دادن اقامتگاه سفیر کشورمان در صنعا که توسط عناصر وابسته به گروه تروریستی القاعده صورت گرفته و به کشته و مجروح شدن مردم بیگناه و وارد آوردن خسارت به ساختمانهای محل از جمله اقامتگاه سفیر کشورمان منجر شد، خواستار اقدام عاجل دبیر کل و رئیس شورای امنیت این سازمان در برخورد با اینگونه اقدامات فزاینده تروریستی گردید.
تهدید "بمب کثیف" از فکر کثیف انگلیس نشات میگیرد/ تهدیدات داعش برای توجیه مداخله نظامی انگلیس در عراق و سوریه است
یک کارشناس دفاعی استراتژیک گفت: علت به کار برده شدن تهدید از سوی داعش علیه دولت انگلیس این است که دولت این کشور مداخله نظامی در عراق و سوریه را برای مردم کشورش توجیه کند.
"محمدحسن قدیری ابیانه" با اشاره به تهدید داعش علیه لندن که از بمب کثیف در جهت تخریب این شهر استفاده خواهند کرد اظهار داشت: اینتلیجنت سرویس انگلیس در تشکیل داعش و گروههای مشابه تروریستی نقش داشته و با هدف ضربه زدن به مسلمانان این گروهها ایجا شده است.
وی ادامه داد: علت به کار برده شدن این تهدیدات این است که دولت انگلیس مداخله نظامی در عراق و سوریه را برای مردم کشورش توجیه کند.
مبارزه جدی با تروریسم مستلزم خشکاندن ریشههای رشد افراطیگری در منطقه
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات عمانی با وزیر مسئول در امور خارجی آن کشور دیدار و درخصوص همکاریهای دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای گفتگو نمود.
"حسین امیرعبداللهیان" معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات عمانی با یوسف بن علوی وزیر مسئول در امور خارجی آن کشور دیدار و درخصوص همکاریهای دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای گفتگو نمود.
معاون وزیر خارجه کشورمان در این دیدار با ارائه گزارشی از سومین نشست کمیته راهبردی و مشورتهای سیاسی بین دو کشور که در مسقط برگزار گردید، افزود: ویژگیهای ممتاز روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان ایجاب مینماید که از همه ظرفیتهای موجود به بهترین نحو درجهت منافع دو کشور و منطقه بهره برداری نمائیم.
مبارزه جدی با تروریسم مستلزم خشکاندن ریشههای رشد افراطیگری در منطقه
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات عمانی با وزیر مسئول در امور خارجی آن کشور دیدار و درخصوص همکاریهای دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای گفتگو نمود.
حسین امیرعبداللهیان" معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارهای خود با مقامات عمانی با یوسف بن علوی وزیر مسئول در امور خارجی آن کشور دیدار و درخصوص همکاریهای دوجانبه و آخرین تحولات منطقهای گفتگو نمود.
معاون وزیر خارجه کشورمان در این دیدار با ارائه گزارشی از سومین نشست کمیته راهبردی و مشورتهای سیاسی بین دو کشور که در مسقط برگزار گردید، افزود: ویژگیهای ممتاز روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان ایجاب مینماید که از همه ظرفیتهای موجود به بهترین نحو درجهت منافع دو کشور و منطقه بهره برداری نمائیم.
فارس: آمریکا با نقش قدرتمندتر ایران در عراق کنار آمده است
خبرگزاری رویترز در گزارشی با اشاره به تغییر لحن آمریکا در قبال ایران در بحران عراق به صورت محتاطانه با نقش پررنگتر ایران در عراق کنار آمده است.
خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت، ایران و آمریکا که طی سالهای اشغال عراق به طور فزاینده ای با یکدیگر تقابل میکردند اکنون به نظر میرسد علیه یک دشمن مشترک در منطقه در حال همکاری با یکدیگر باشند.
رویترز مدعی شد، حملات هوایی اخیر ایران علیه مواضع داعش در عراق آخرین نشانه از نقش فزاینده ایران در جنگ بغداد علیه شبه نظامیان داعش است. در طول دوره جورج بوش چنین اقدامی یک اقدام مذموم و مداخله جویانه تلقی میشد.
تصویب بودجه پنتاگون در مجلس نمایندگان آمریکا/الزام دولت آمریکا به گزارشدهی به کنگره در مورد مذاکرات هستهای
مجلس نمایندگان آمریکا روز پنجشنبه در اولین گام تصویب بودجه پنتاگون در سال 2015، با لایحه هزینههای دفاعی آمریکا موافقت کرد. بودجه پنتاگون برای تائید نهایی نیازمند تائید سنای آمریکاست.
بنا بر گزارش روزنامه «جروزالمپست»، در بخشی از این لایحه تصریح شده است که دولت آمریکا باید ظرف 30 روز آینده، گزارشی درباره سازگاری اقدامات ایران با آنچه سال گذشته با عنوان «توافق اقدام مشترک» در ژنو سوییس، میان ایران و گروه 5+1 توافق شد، به کمیتههای مرتبط در کنگره ارائه دهد.
این کمیتهها، نیروهای مسلح و کمیته روابط خارجی در کنگره و سنا را شامل میشود.
رایزنیها درباره زمان، سطح و مکان دور بعدی مذاکرات در حال انجام/ دوره تمدید براساس توافق ژنو عمل میشود
سخنگوی وزارت خارجه با اعلام برگزاری دور بعدی مذاکرات در دسامبر گفت: رایزنیها در خصوص زمان دقیق، مکان و سطح بعدی مذاکرات ایران و 1+5 در حال انجام است و به محض نهایی شدن اطلاعرسانی میشود.
مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز -چهارشنبه- در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره دور بعدی مذاکرات ایران و 1+5 با بیان اینکه در دهمین دور مذاکرات در وین تفاهم شد که در ماه دسامبر جلسهای برگزار شود، خاطرنشان کرد: رایزنیها در این زمینه در حال انجام است و هنوز درباره زمان، مکان و سطح آن تصمیمگیری قطعی نشده و به محض نهایی شدن اطلاعرسانی خواهد شد.
آمانو: به ادامه همکاریها با ایران تا دستیابی به نتیجه امیدواریم
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: معتقدم حل مساله هستهیی ایران به واسطه گفتوگو، نه تنها موجب حل مشکلات منطقه بلکه موجب حل مشکلات سایر مناطق نیز خواهد شد.
یوکیا آمانو در گفتوگو با روزنامه الرای العام - چاپ کویت درباره سخنان اخیر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران مبنی بر این که جامعه جهانی باید حق ایران را در دستیابی به انرژی هستهیی به رسمیت بشناسد، بیان کرد: مذاکراتی بین ایران و 1+5 در وین انجام شد. زمان پایان این دور از مذاکرات 24 نوامبر بود که با رسیدن این زمان، قرار بر آن شد تا توافق تا ژوییه 2015 تمدید شود. این یعنی وجود یک امید برای رسیدن به توافقی فراگیر که امیدواریم دو طرف به نتیجه جدیدی برسند.
او ادامه داد: در واقع امیدواریم که مذاکرهکنندگان در وین به توافقاتی دست یابند اما جنبه مثبت و روشن مساله احتمال دستیابی به راه حل است.
هنوز زمان و مکان مذاکرات مشخص نیست
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در اظهاراتی با بیان اینکه «مذاکرات درباره زمان و مکان دقیق دور جدید مذاکرات هستهای ادامه دارد» گفت: هنوز زمان و مکان مذاکرات مشخص نیست.
مری هارف سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در نشست روزانه با خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره زمان و مکان دور جدید مذاکرات، گفت: من فکر میکنم ما در این باره برای اتخاذ تصمیم نزدیک شدهایم. مذاکرات در دسامبر برگزار میشود ولی روز دقیق آن مشخص نشده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آِیا مذاکرات پیش از کریسمس و یا قبل از تعطیلات برگزار میشود؟ گفت: هنوز در این باره کار میکنیم. به طور آشکار هر کس میخواهد که تعطیلات را در کنار خانواده در آمریکا باشد.
یا موگرینی به جای اشتون در مذاکرات حضور مییابد؟
یک پایگاه خبری اروپا در مقالهای با انتقاد از حضور کاترین اشتون پس از پایان مأموریتش به عنوان رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نوشت: با توجه به تمدید 7 ماهه مذاکرات ایران و گروه 3+3 اکنون انتظار میرود موگرینی به جای اشتون در مذاکرات حضور یابد.
مذاکرات هستهای با ایران یکی از پروندههای نادری است که در آن نماینده اتحادیه اروپا در سیاست خارجی یک نقش دایمی را بر عهده گرفته است.
رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای چندین سال از 2006 نه تنها در مذاکرات سه کشور اروپایی با ایران بلکه در قالب مذاکرات 3+3 با ایران حضور داشته است. در حال حاضر این مذاکرات به ریاست کاترین اشتون برگزار میشود. در حالی که واقعیت این است که وی از پایان ماه اکتبر از سمت ریاست سیاست خارجی اتحادیه اروپا برکنار شده است. اما حضور و مأموریت اشتون در مذاکرات هستهای به دلیل اینکه زمان کمی تا ضربالأجل 24 نوامبر برای دستیابی به توافق نهایی باقی مانده بود تمدید شد. اما اکنون این ضربالأجل تا ژوئن 2015 تمدید شده است و به نظر میرسد در این دوره موگرینی به عنوان رییس جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشته باشد.
تسنیم: اوباما باید فشارهای قهرآمیز علیه ایران را افزایش دهد
نویسندگان واشنگتنپست میگویند که برای در هم شکستن موضع سرسختانه و یکپارچه نظام جمهوری اسلامی در مسأله هستهای دولت آمریکا باید فشارهای اقتصادی و قهرآمیز علیه تهران را تشدید کند.
دنیس راس، مشاور ویژه اوباما از سال 2009 تا 2011؛ اریک الدرمن، معاون پیشین وزارت دفاع در دولت بوش؛ و ری تکیه، کارشناس ارشد در شورای روابط خارجی؛ در یادداشتی که در روزنامه واشنگتنتایمز منتشر کردند خواهان افزایش فشارها بر ایران شدند.
نویسندگان این یادداشت با اشاره به اتحادی که در داخل نظام جمهوری اسلامی درباره مسأله هستهای وجود دارد مینویسند: "ایران رویکرد خود را به آسانی تغییر نخواهد داد. اگر امیدی به تغییر در محاسبات ایرانیها وجود داشته باشد، [در این صورت میسر میشود که] رهبران آن باید متوجه شوند هزینه – آنگونه که میسنجند – بالا است. باید یک استراتژی اجبارآمیز برای منزوی ساختن بیشتر ایران از بازارهای جهانی و نهادهای مالی پیشبینی شود؛ و در زمانی که قیمتهای نفتی در حال افول هستند، باید ثابت شود که اقتصاد ایران در برابر چنین فشارهایی آسیبپذیر است. "
شورای امنیت حمله به اقامتگاه سفیر ایران در یمن را محکوم کرد
اعضای شورای امنیت سازمان ملل انفجار تروریستی در نزدیکی اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران در صنعا را بشدت محکوم کردند.
حسین دهقانی سفیر و سرپرست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با ارسال نامهای به بان کی مون دبیرکل و محمد زین شریف رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل متحد با اشاره به اقدام تروریستی و هدف قرار دادن اقامتگاه سفیر کشورمان در صنعا خواستار اقدام عاجل سازمان ملل و شورای امنیت در مقابله با اقدامات رو به افزایش تروریستی شد.
پیش از این کشورهای آمریکا و انگلیس نیز حمله تروریستی به اقامتگاه سفیر ایران در یمن را محکوم کرده بودند.
انگلیس حمله تروریستی به اقامتگاه سفیر ایران در صنعا را محکوم کرد
معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه حمله تروریستی روز گذشته به اقامتگاه سفیر ایران در یمن را محکوم کرد.
«توبیاس الوود» معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه حمله تروریستی روز گذشته به اقامتگاه سفیر ایران در یمن را محکوم کرد.
توبیاس الوود همچنین با خانوادههای مجروحان و کشته شدگان این انفجار ابراز همدردی کرد.
صبح چهارشنبه منابع خبری از وقوع انفجار نزدیک منزل سفیر ایران در صنعا خبر دادند که بهگفته مقامات کشورمان به هیچیک از کارکنان سفارت ایران در یمن آسیبی نرسیده است.
این انفجار نزدیک منزل مسکونی سفیر ایران واقع در محله «حده» در صنعا پایتخت یمن روی داده است و به منزل سفیر ایران خسارت وارد شده است. گروهک تروریستی انصار الشریعه در یمن مسئولیت این انفجار را بهعهده گرفت.
رویترز: ایران از آزمایش سانتریفیوژهای باکارآیی بالاتر خودداری میکند
کارشناسان آمریکایی مدعی شدهاند ایران بر اساس توافق تمدید مذاکرات از توسعه آزمایش سانتریفیوژهای با کارآیی بهتر خودداری میکند.
ایران و کشورهای 1+5 پس از یک سال مذاکره در سوم آذرماه با تمدید 7ماهه مذاکرات برای رسیدن به توافقی جامع درباره فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران موافقت کردند.
بر اساس بندی از توافق سال گذشته، ایران برنامه تحقیق و توسعه (R&D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنیسازی خود را ادامه خواهد داد.
با این حال خبرگزاری رویترز تلاش کرده تا از محتوای این بند نتیجه گیری کند که برنامه تحقیق و توسعه ایران نباید ارتقا یابد. رویترز بر اساس همین تفسیر ساختگی مدعی شده که اقدام ایران در تزریق گاز به چند دستگاه سانتریفیوژ جدید موجب بحث بین تحلیلگران نسبت به نقض احتمالی توافق از سوی ایران شده است.
پایان پیام/
نظر شما