به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، زبیده خدایی مبلغ بین المللی دینی امروز عصر (13 آذر) در یازدهمین نشست تخصصی خواهران مبلغ استان قم با موضوع بهداشت تغذیه، سلامت جسم و جان که در سالن همایش جامعه مدرسین برگزار شد عنوان کرد: ما باید زیبایی های دین را به خصوص در حوزه سلامت و تندرستی به صورت یک حرکت بسیجی و جهادی به نسل جدید انتقال دهیم.
یکی از وظایف مبلغان دین، سالم سازی جامعه است
خدایی تصریح کرد: یکی از وظایف ما در بسترسازی ظهور امام زمان (عج)، سالم سازی جامعه است و ما باید از هر فرصت و مناسبتی برای فراهم کردن این بستر استفاده کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: امام حسین (علیه السلام) در حدیثی می فرماید که به سلامتی جسم خود در تمام عمر توجه کنید؛ همچنین در روز عاشورا به دشمنان فرمود که شکمهای شما از مال حرام پر شده و بر دلهای شما مُهر شقاوت زده شده است.
مبلغ بین المللی بیان داشت: ما به عنوان مبلغان دین چقدر در مورد حلال و حرام بودن لقمه توجه داریم، همچنین در مشاورات، قضیه مشکلات ژنتیک پررنگ شده است ولی به مسئله اپی ژنتیک که حلال و حرام بودن لقمه است توجهی نمی شود.
استرس جزء کالاهای مصرفی روانی دنیای غرب است
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امروزه اضطراب و استرس در مردم جهان و همچنین در جامعه ما بیشتر نمود پیدا کرده است گفت: استرس جزء کالاهای مصرفی روانی دنیای غرب است ولی امروزه به صورت یک اپیدمی کشور ما را مبتلا کرده است.
وی افزود: خداوند در قرآن کریم می فرماید ألا بذکر الله تطمئن القلوب یعنی یاد خداوند و ایمان به خداوند مایه آرامش است، این که چرا امروزه ما آرامش نداریم یک سوال کلیدی است که باید به آن توجه کنیم.
خدایی تصریح کرد: در دهه های اخیر حملات جدی به ارزش ها و مبانی دینی ما و از جمله به سنت هایی که ما به آن معتقد بودیم صورت گرفت به طوری که برخی سنت ها فراموش شده است.
سلامت جسم و جان یکی از استراتژی های جدی دین در بخش قانون گذاری است
مبلغ بین المللی با طرح این سوال که آیا دین سلامت گرا، سلامت گریز و یا سلامت ستیز است عنوان کرد: دین در مسائل دینی ساکت نیست بلکه ناطق است و با مراجعه به متون دینی می بینیم که بخشی از دستورات دینی در خصوص تندرستی و سلامتی بشر است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که یکی از شگفتی های دین توأم اندیشی است اظهار داشت: دین اسلام هم در بخش سلامت جسم و هم در بخش سلامت جان سخن دارد به طوری که سلامت جسم و جان یکی از استراتژی های جدی دین در بخش قانون گذاری است.
وی افزود: در بخش عبادی اگر انسانی جانش به خطر بیفتد قانون دین در اینجا تغییر می کند به عنوان مثال، در بحث روزه که از واجبات دین است اگر کسی با روزه گرفتن ضرری به جسم او وارد شود، روزه گرفتن بر او حرام می شود و اگر روزه بگیرد باید کفاره بدهد.
خدایی ادامه داد: در بحث نماز، اگر ایستادن برای فرد ضرر داشته باشد می تواند نشسته و یا حتی خوابیده نماز بخواند که این مسائل نشان می دهد که دین در بخش های سلامتی انسان حرف جدی دارد.
مبلغ بین المللی یادآور شد: در بخش خوردنی ها و آشامیدنی ها، محور بسیاری از بایدها و نبایدها همین اصل و استراتژی است و اگر ضرر داشته باشد حرام و اگر مفید باشد مباح است و بنا به روایات این گونه نیست که خداوند آنهایی را که حلال و یا حرام کرده است به دلیل رغبت و یا تنفر خداوند از آفریده اش باشد بلکه خداوند خود می داند که قوام بدن و مصلحت آن در چیست.
قوانین دینی و اولیای الهی در زمره متخصصین بهداشت و سلامت هستند
استاد حوزه و دانشگاه با طرح این پرسش که آیا سلامتی در انحصار دین و یا علوم طبیعی است عنوان کرد: دینی بودن یک حقیقت به معنای انحصاری بودن آن نیست و این سخن به معنای این که سلامتی در انحصار دین است نمی باشد کما این که در انحصار علوم تجربی هم نیست.
وی افزود: در مورد سلامتی، دین باید در کنار علوم تجربی و علوم تجربی باید در کنار دین باشد همان گونه که امام صادق (ع) می فرماید که ساکنان یک شهر به سه گروه نیازمندند از جمله فقیه عالم، امیر خیرخواه و پزشک ماهر و مورد اعتماد، یعنی فقیه را در کنار پزشک قرار داده است.
خدایی اظهار داشت: برخی این سوال را مطرح می کنند که عقل حکم می کند که ما برای سلامتی نیاز به متخصص داریم پس چرا باید به قرآن و علمای دینی مراجعه کنیم که در پاسخ به این سوال باید گفت که دین و اولیای دین نسبت به نیازهای بشری چه از نظر روح و روان و چه از نظر فیزیولوژی انسان آگاهی دارند و می توان گفت که قوانین دینی و اولیای الهی در زمره متخصصین بهداشت و سلامت هستند.
در اسلام پیشگیری مقدم بر درمان است
مبلغ بین المللی بیان داشت: امروزه برخی که به طب سنتی اعتقاد دارند طب اسلامی را زیر سوال می برند در صورتی که اسلام در بخش بهداشت و تغذیه سبک و شیوه خاصی دارد که روند حرکت ما را تضمین می کند و اگر عموم مردم و دانش پزشکی به آن عمل کنند تحول عظیم و عمیقی در بخش سلامت جامعه به وجود می آید.
استاد حوزه و دانشگاه ابراز کرد: دانش تغذیه مدرن وعده ناهار را جزء اصلی ترین وعده های غذایی مطرح می کند در صورتی که در اسلام وعده صبحانه و شام جزء اصلی ترین برنامه های غذایی محسوب می شود.
خدایی با بیان این که بهداشت به معنای گرامیداشت نعمت های خداوند است عنوان کرد: در اسلام برای بهداشت یک اصلی وجود دارد که پیشگیری مقدم بر درمان است.
مبلغ بین المللی با بیان این که مسأله پیشگیری باید سرلوحه آموزشی بهداشتی باشد گفت: مسأله پیشگیری یکی از اصول اساسی و مهم است به صورتی که در روایات ائمه معصومین (علیهم السلام) عنوان شده است.
رعایت اعتدال در خوراک و نوشاب، رمز نشاط و شادابی و طول عمر است
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) در حدیثی می فرماید لانه و خانه همه بیماری ها معده است، معده انسان در آرامش و سلامت ما نقش محوری دارد و ما باید در سالم نگه داشتن این عنصر کوچک در بدن کوشش کنیم.
وی ادامه داد: در کشور ما آنمی از نوع فقر آهن شیوع یافته است و 70 تا 75 درصد زنان و دختران دچار فقر آهن هستند که باعث ضعف شدید پرزهای آهن می شود، و زمانی که پرزهای معده ضعیف می شود قدر جذب آهن کم می شود.
خدایی بیان داشت: مجموعه طب در یک آیه از قرآن کریم جمع شده است که خداوند فرموده است «کلوا و اشربوا و لاتسرفوا» یعنی رعایت اعتدال در خوراک و نوشاب، رمز نشاط و شادابی و طول عمر است.
مبلغ بین المللی عنوان کرد: در تمام ملل و جوامع بشری انسان هایی هستند که ویژگی های خاص دارند مانند چینی ها، مصری ها، غربی ها و ایرانی ها و در گذشته در کتاب هایی که وجود دارد همه مردم از طریق تغذیه با توجه به برخی غذاها و حذف برخی غذاها درمان می شدند.
استاد حوزه و دانشگاه افزود: در سده اخیر این موضوع یعنی درمان به طریق تغذیه کمرنگ شد در صورتی که اسلام پیشگیرانه عمل می کند و پیشگیری انسان در بخش خوراک این است که حد اعتدال را داشته باشد.
دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ایران بمب هسته ای را در سفره های ما رها کرده اند
خدایی با بیان این که ایران در مصرف نوشابه در رتبه های نخست قرار دارد گفت: دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی ایران بمب هسته ای را در سفره های ما رها کرده اند در حالی که باید ساختار تغذیه در جامعه ما تغییر کند.
مبلغ بین المللی اظهار داشت: یکی از راهکارهای دین در سلامتی افراد این است که تنوع غذایی در یک وعده غذایی کم باشد زیرا اگر در یک وعده غذایی تنوع وجود داشته باشد غذا در معده اکسید می شود و سلامتی فرد به خطر می افتد.
استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: پیامبر اسلام (ص) می فرماید که کسی که طعامش کم باشد بدنش تضمین شده است و قلبش هم باصفا می شود، همچنین امام علی (ع) در حدیثی می فرماید که کم خوری مانع ابتلا به بسیاری از بیماری های جسمی است و سلامتی جسم با کم خوری است.
وی با اشاره به این که امام علی (ع) در حدیثی فرمودند که سلامتی برترین نعمت هاست گفت: آمار نشان می دهد که کسانی که در اثر سوء تغذیه و فقر غذایی می میرند 800 نفر در سال و کسانی که در اثر پرخوری از دینا می روند 2 میلیون نفر در سال است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: مبلغ بین المللی گفت: مجموعه علوم پزشکی در این آیه از قرآن کریم جمع شده است که خداوند می فرماید «کلوا و اشربوا و لاتسرفوا» یعنی رعایت اعتدال در خوراک و نوشاب، رمز نشاط و شادابی و طول عمر است و اگر عموم مردم و دانش پزشکی به طب اسلامی عمل کنند تحول عظیم و عمیقی در بخش سلامت جامعه به وجود می آید.
کد خبر 422156
نظر شما