به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا اسماعیلی امروز(12آذر) در نشست بررسی روابط ایران و افغانستان که در تالار ولایت دانشگاه بیرجند برگزار شد با بیان اینکه امروزه یکی از نیازهای اصلی و ضروری در جوامع انسانی و به خصوص کشورهای اسلامی موضوع امنیت است، گفت: افغانستان در سال 57 با یک سلسه مشکلات جدی مواجه شد و پس از آن تاکنون بدلیل منازعات داخلی، هجوم کشورهای بیگانه و اشغالگریها روی آرامش را به خود ندیده است.
وی توسعه آموزشی را یکی از موضوعات جدی برای توسعه افغانستان عنوان کرد و گفت: افغانستان در 35 سال گذشته نتوانسته زیر ساختهای خود را در حوزه آموزشی حفظ کند و این کشور بدلیل ناامنیهای فراوان در زمنیه آموزشی بسیار آسیب دیده است.
رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان با بیان اینکه امروزه بیش از 10 میلیون دانشآموز در 20هزار مدرسه در افغانستان درس میخوانند، گفت: تعداد مدارس افغانستان با تعداد دانش آموزان این کشور همخوانی ندارد و باید افزایش پیدا کند.
اسماعیلی با بیان اینکه در زمینه تحصیلات تکمیلی نیز سالانه حدود 150 هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی خصوصی و دولتی افغانستان پذیرفته میشوند، افزود: با توجه به ظرفیتهایی که در ایران در زمینه آموزشی وجود دارد یکی از مسائلی که باید به آن توجه شود موضوع ارتباطات علمی و آموزشی با این کشور است.
وی با بیان اینکه تنها کشوری که میتواند در خصوص بالا بردن ظرفیت علمی و آموزشی افغانستان تاثیرگذار باشد ایران است، گفت: در ایران اسلامی این ظرفیتهای آموزشی به شکل هوشمندانه تعریف شده است.
رئیس انجمن دوستی ایران و افغانستان افزود: دانشگاه بیرجند، زاهدان و فردوسی مشهد میتوانند به عنوان قطبهای علمی کشور به دانشجویان افغانی خدماتدهی کنند که این مهم در زمینه افزایش ضریب امنیت در مرزها نیز تاثیرگذار خواهد بود.
اسماعیلی با بیان اینکه سرمایهگذاری در زمینه علمی و آموزشی و تحصیلات عالی از اهمیت بالایی برخوردار است، افزود: امروز بیش از 80 مرکز آموزش عالی در افغانستان فعال است.
وی افزود: سال گذشته حدود 220 هزار نفر در کنکور سراسری افغانستان شرکت کردند که در نهایت 120 هزار نفر به مراکز اموزش عالی دولتی و خصوصی راه پیدا کردند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: هماکنون بیش از 350 هزار دانشآموز در مدارس ایران تحصیل میکنند.
پایان پیام/
نظر شما