به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی امروز (11 آذر) در نشست خبری با خبرنگاران استان که به مناسبت هفته پژوهش صورت گرفت، در رابطه با اعتبارات پژوهشی استان با اشاره به تبدیل هزینه کرد این اعتبارات از حالت تکلیفی به مجاز، گفت: نگاه دولت بر این است که با پژوهش تنها به صورت صوری و کاغذی و تکلیفی که فقط بحث هزینه کرد باشد برخورد نشود و اگر قرار است کاری انجام شود حتما بر اساس کار کارشناشی شده مستند انجام شود تا به توسعه استان منجر شود.
وی افزود: تا قبل از سال 92 اکثر پژوهش های انجام شده در جهت رفع تکلیف اداری و برای هزینه کرد بودجه بوده به طوری که بیش از 90 درصد بودجه پژوهش در قالب تهیه بولتن ها و گزارش، هم اکنون در کتابخانه ها بایگانی شده است.
پرویزی، خاطرنشان کرد: در همین راستا از 6 ماهه دوم سال 92 بنا شد تا از تکرار این اشتباهات جلوگیری کنیم و تلاش شود تا پژوهش های واقعی و کابردی با ایده هایی بدیع و برنامه های جدید انجام شود و برای آنها منابع اعتباری اجرایی پیش بینی شود.
وی متذکر شد: هم اکنون اگر دستگاهی تقاضای اختصاص اعتبار برای انجام کار پژوهشی را دارد شرط تایید بر این است که حتما زمینه اجرایی شدن آن نیز پیش بینی شده باشد.
مقام عالی دولت در خراسان شمالی با اشاره به وجود امکانات، نیروهای علمی و اساتید باتجربه برای انجام کارهای پژوهشی در استان، یادآور شد: در حال حاضر کارهای پژوهشی استان به مراکز دانشگاهی استان داده می شود و از واگذاری به سایر استان ها تا حدود زیادی جلوگیری شده است.
وی در رابطه به اختصاص دیر هنگام اعتبارات پژوهشی نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه تخصیص های بودجه در پایان سال انجام می شود نمی توان اعتبارات را قبل از آن هزینه کرد چرا که یک تا سه درصد هزینه های ابلاغی است که قابل هزینه کرد است.
پرویزی تصریح کرد: تاکنون مبلغ سه میلیارد تومان از اعتبارات پژوهشی دستگاه ها توسط دستگاه ها و پژوهشگران مرتبط استفاده شده و بخشی نیز به دلیل کمبود وقت و عدم توانایی دستگاه برای انجام کار اجرایی در حوزه پژوهش، برای آموزش و پرورش استفاده شده است.
وی در رابطه با احداث پژوهشگاه در استان نیز اظهار داشت: دولت تدبیر و امید ایجاد پژوهشکده گسترده و بی حساب و کتاب در کشور را نمی پسندد و باید به صورت متمرکز عمل شود.
استاندار خراسان شمالی متذکر شد: هیچ ضرورتی ندارد برای انجام یک کار پژوهشی خاص پژوهشکده تشکیل شود چرا که توجیهی ندارد و با همین امکانات استانی می توان کارهای پژوهشی خوبی انجام داد.
وی به ارتباط مراکز پژوهشی با صنایع نیز اشاره کرد و گفت: این ارتباط هنوز برقرار نشده و علیرغم تاکیدات رهبری مبنی بر به تولید رسیدن علوم، هنوز کار مثبتی انجام نشده است.
وی افزود: این در حالی است که این ارتباط باید به صورت منطقی ایجاد و بین بازار، سرمایه، سرمایه گذار و تولید کننده ارتباط علمی موثری برقرار شود که بخشی از این ارتباط به شرایط اقتصادی کشور و بخشی به عدم توجه به کیفیت محصول و علائق مردم برمی گردد.
پرویزی، با تاکید بر تجاری سازی ایده ها خواستار تبدیل ایده های نو و جذاب به تولیدی شدن محصول شد.
وی نگاه آموزشی امروز را که نگاهی جزوه آموزی دانست و گفت: بی شک دانشگاه هایی که به این سمت و سو می روند به تدریج از گردونه آموزشی خارج می شوند.
استاندار خراسان شمالی متذکر شد: اگر مراکز آموزش عالی نتوانند خود را به روز کنند و توان علمی محدودی داشته باشند از گردونه حذف می شوند.
وی به کتاب های بی شماری که در قفسه اتاق مدیران موجود است نیز اشاره کرد و گفت: این کتاب ها باید جمع آوری و در اختیار دانشگاه ها و مراکز علمی قرار گیرد و کتب تخصصی در اختیار مدیران باشد.
پایان پیام/
نظر شما