ایجاد مراکز جامع یادگیری برای ارائه خدمات ویژه به دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری/ تامین نیرو؛ مشکل اصلی آموزش و پرورش استثنایی

خبرگزاری شبستان:رییس سازمان آموزش استثنایی کشور از ایجاد مراکز جامع یادگیری برای ارائه خدمات ویژه به دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری خبر داد و گفت:تامین نیرو؛ مشکل اصلی آموزش و پرورش استثنایی در سالهای آینده است.

به گزارش خبرنگار شبستان،مجید قدمی، رییس سازمان آموزش استثنایی کشور امروز در نشست خبری به مناسبت 12 آذر روز جهانی معلولان گفت: یکی از شاخصه های کیفیت نظام آموزشی توجه به تفاوت های فردی است و تحقیقات نشان داده است که تا 10 درصد جمعیت در شرایط طبیعی با دیگران متفاوت هستند و تفاوت های فردی از ضعیف تا شدید در گروه های مختلف وجود دارد.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با اشاره به اینکه رویکرد ما جداسازی دانش آموزان با نیازهای ویژه از سایر دانش آموزان نیست، گفت: در گذشته عنوان می‌شد که دانش آموزان با نیازهای ویژه باید از سایرین جدا شوند و در کلاس‌های خاص آموزش‌ ببینند اما باید توجه داشت که آموزش و پرورش یعنی آماده کردن افراد برای زندگی و در کلاس‌های خاص نمی‌توان این دانش آموزان را برای حضور در اجتماع آماده کرد.

 

رییس سازمان آموزش استثنایی کشور در ادامه تصریح کرد: 72 هزار نفر از دانش آموزان با نیازهای ویژه در مدارس خاص حضور دارند که یک هزار و 600 مدرسه در سراسر کشور ویژه دانش آموزان استثنایی فعالیت می‌کنند که بیشترین گروه دانش آموزان آنها را افراد کم توان ذهنی تشکیل می‌دهند.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای آذرماه طرح سنجش قبل از دبستان را ارایه کردیم تا بتوانیم زودتر دانش آموزان استثنایی را شناسایی کنیم، افزود: از بهمن تا اول مهرماه در بازه زمانی هفت ماهه کلیه مداخلات لازم را در این راستا انجام دادیم تا اولیایی که فرزندان آنها با دیگران متفاوت هستند را آموزش دهیم.

 

وی با بیان اینکه کتاب های درسی نابینایان همان کتب دانش آموزان عادی است، اظهار کرد: این کتب فقط تبدیل به خط بریل شده اند و کتاب نابینایان نیز همان کتاب دانش آموزان عادی است که در دبیرستان فنی و حرفه ای تدریس می شود.

 

وی ادامه داد: ما این سه گروه را در مدارس عادی ساماندهی می کنیم اما دانش آموزان کم توان ذهنی که بهره هوشی آنها 50 تا 70 است کتاب هایشان را سازمان استثنایی می نویسد و با تلاش هایی که شد امسال بیش از 90 درصد کتاب ها به موقع به دست دانش آموزان رسید.

 

معاون وزیر با اشاره به آموزش ضمن خدمت معلمان خاطرنشان کرد: باید معلمان دایما تحت آموزش قرار بگیرند، نمی توانیم از مدارس عادی معلمان را به مدارس استثنایی بیاوریم.

 

وی تصریح کرد: نیروهای گفتاردرمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی نیروهایی هستند که در مدارس به آنها نیاز داریم و جذب این نیروها در مناطق محروم بسیار سخت است.

 

وی با بیان اینکه آموزش اولیا رویکرد بعدی ما می باشد، افزود: اگر آموزش اولیا را گسترده کنیم طبیعتا در جهت پیشگیری گام مهمی برداشته ایم زیرا علت 80 تا 85 درصد معلولیت ها مشخص و قابل پیشگیری است.

 

رییس سازمان آموزش استثنایی کشور در ادامه خاطرنشان کرد: نظام آموزشی ما بین 3 تا 4 برابر دانش آموز عادی برای یک دانش آموز استثنایی هزینه می کند که این امر هزینه زیادی را برای سازمان آموزش و پرورش استثنایی تحمیل می کند، از این رو می طلبد که خانواده ها و سایر دستگاه ها به یاری ما بشتابند.

 

وی با اشاره به ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی تصریح کرد: تامین سرویس ایاب و ذهاب برای خانواده ها مشکل است ما به دنبال این هستیم که مشکل سرویس را در آینده ،ابتدا در مناطق محروم و به دنبال آن در مناطق بعدی حل کنیم.

 

وی با اشاره به توسعه مراکز اختلالات یادگیری اظهار کرد: این دانش آموزان هم اکنون در مدارس عادی تحصیل می کند ما معتقدیم این مراکز باید به صورت دولتی و غیردولتی گسترش یابد تا دانش آموزانی که در مدرسه عادی تحصیل می کنند دچار افت تحصیلی نشوند.

 

وی ادامه داد: البته خدماتی که برای این دانش آموزان ارایه می شود بار مالی زیادی دارد که دولت متقبل می شود.

 

معاون وزیر با بیان اینکه در مراکز آموزشی جای مرکز جامع یادگیری بسیار کم است، تصریح کرد: با همکاری معاونت آموزش ابتدایی امیدواریم بتوانیم در 700 منطقه آموزشی کشور در این خصوص سرمایه گذاری کنیم.

 

وی با بیان اینکه معلمان مدارس استثنایی از دانشگاه فرهنگیان بکارگیری می شوند، تصریح کرد: 21 هزار نفر اعم از معلم، کادر دفتری و اداری در مدارس استثنایی شاغل هستند و همچنین به هر سه نفر از دانش آموزان استثنایی یک نیروی انسانی اختصاص دادیم به همین دلیل برای ما بسیار پرهزینه است.

 

وی با اشاره به این که طی سالهای آینده مشکل اصلی ما در سازمان آموزش و پرورش استثنایی بحث نیرو است گفت: هم اکنون نیروهای این سازمان در پایان خدمت خود هستند بنابراین باید با اخذ مجوزهای مربوطه نیروهای لازم را جذب کرد.

 

وی با بیان اینکه فناوری های جدید در ارایه خدمات به معلولان تاثیرات شگرفی ایجاد کرده است، تصریح کرد: رشد علم و تکنولوژی باعث شده تقریبا محرومیت های این گروه ها به حداقل نزدیک شود و ما نیز سعی کردیم همگام با رشد تکنولوژی به این آیتم ها نزدیک شویم اما چون هزینه در این حوزه بسیار سنگین است ما به کندی پیش می رویم به همین دلیل باید خانواده ها و سایر دستگاه ها به کمک ما بیایند.

 

وی بر لزوم اهمیت آموزش فراگیر تاکید کرد و افزود: ما مفاهیمی را در زمینه آموزش های فراگیر تولید کردیم تا بتوانیم در ارتقای فرهنگ جامعه برای معلولان کمک کنیم و همچنین نقش صدا و سیما و رسانه ها نیز در این امر بی تاثیر نیست.

 

وی با بیان اینکه به اعتقاد بنده نه تنها یک مشکل فردی بلکه یک مشکل جمعی می باشد، تصریح کرد: وصیه می کنیم معلمان در مدارس به تقویت فرهنگ توجه به حقوق معلولان اهتمام بورزند و همچنینپیوست حقوق معلولان در پروژه ها تعریف شود.

 

وی با بیان اینکه در نظام برنامه ریزی، کار و حرفه از حقوق معلولان باید دفاع کنیم، افزود: ما در شورای عالی معلولان باید در حوزه اشتغال، آموزش و فضا مواردی را شاخص بندی کنیم و در روز جهانی معلولان از مسولان مربوطه دعوت کنیم تا در مورد اقداماتی که در این راستا انجام دادند، پاسخ دهند.

 

وی در پایان با اشاره به مشکل بیمه دانش آموزان استثنایی گفت: برای برطرف کردن مشکلات بیمه و داروی معلولان در مناطق محروم اقداماتی را پیش بینی کردیم.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد پرسنل سازمان آموزش و پرورش استثنایی یعنی معلم و کادر آموزشی 21 هزار نفر است، افزود: این درحالی است که 72 هزا دانش آموز در این بخش تحصیل می‌کنند همچنین سالانه بین 300 تا 400 نفر خروجی داریم بنابراین اعلام کرد‌ایم تا سنوات ارفاقی معلمان را تا جایی که می‌توانند لحاظ نکنند مگر اینکه نیرو به تعداد کافی داشته باشیم البته به دنبال این هستیم تا برای مدارس استثنایی نیروهای طرحی همچون سرباز معلم را با ارائه آموزش‌های لازم جذب کنیم.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور افزود: در آموزش و پرورش تلاش می‌کنیم تا سهم سه درصدی اشتغال معلولان را اجرا کنیم به گونه‌ای که هم اکنون شاهد هستیم در مدرسه ناشنوایان معلم ناشنوا فعالیت می‌کند همچنین تابستان سال گذشته 700 میلیون تومان برای خرید تجهیزات ورزشی و توانبخشی هزینه شد.

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 421600

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha