به گزارش سرویس مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی «سرچشمه»، حجت الاسلام «حاج علی اکبری» در ادامه سلسله جلسات شرح صحیفه سجادیه، عصر روز سه شنبه، 10 آذرماه در مسجد 72 تن مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی به سخنرانی پرداخت.
وی با اشاره به دعای دهم صحیفه سجادیه که به «نيايش امام سجاد(ع) در پناه بردن به خداي تعالي» اختصاص دارد، افزود: در این دعا انسان به لطف پروردگار، به فقر محض ذاتی، افعالی و صفاتی خودش که کلید فتوحات اخلاقی و رشد معنوی اوست اشراف پیدا کرده است. صفتی که میشود به آن فخر کرد و سرمایه انسان است؛ هر چه آدمی بتواند در مقامات فقر پیش برود، معنیاش نزدیکی و قرب به پروردگار خواهد بود و به این تعبیر، افقر الفقراء الی الله شخص رسول گرامی اسلام هستند؛ حال اگر انسانی که به فقرش آگاه است سوء عمل خود را هم درک کرد، با این دو مقدمه، مضطر خواهد شد: سُبْحَانَكَ نَحْنُ الْمُضْطَرُّونَ» .
حجت الاسلام «حاج علی اکبری» سپس با اشاره به اینکه رسیدن به این حال اضطرار موجب باز شدن درهای رحمت به روی انسان خواهد بود، اظهار کرد: خداوند به چنین انسانی وعده داده است که اگر طلب یاری کند، او را از منجلاب گناهان نجات خواهد داد و از حال اضطرار نیز بیرون خواهد آورد چنانچه فرمود: وَعَدْتَ الْكَشْفَ عَنْهُمْ.
نماینده ولی فقیه در انجمنهای اسلامی دانش آموزان با اشاره به اینکه قلب دعای دهم در عبارات بعدی این فراز بیان شده است، افزود: در ادامه این دعا آمده است: «أَشْبَهُ الْأَشْيَاءِ بِمَشِيَّتِكَ، وَ أَوْلَى الْأُمُورِ بِكَ فِي عَظَمَتِكَ رَحْمَةُ مَنِ اسْتَرْحَمَكَ، وَ غَوْثُ مَنِ اسْتَغَاثَ بِكَ»، تشریح کردند که حضرت زین العابدین (ع) در اینجا و در مقام دعا به بیان صفاتی شگرف از ذات مقدس پروردگار میپردازند و با ادبیاتی منحصر به فرد رحمت ایزد منان را به تصویر میکشند:« خداوندا! چیزی که از همه بیشتر به اراده و مشیتت نزدیک است و آنچه به عظمتت میآید، باب رحمت توست. رحمتی که باعث شده اگر کسی از تو مهربانی طلب کرد، به او رحمت نمایی و اگر از تو طلب یاری نمود، دستش را بگیری» .
وی در ادامه برای فهم دقیقتر از عظمت خداوند متعال به این سخن امام خمینی(ره) در کتاب «شرح دعای سفر » اشاره کرد که فرموده بودند : اگر بخواهیم عظمت پروردگار را درک کنیم، باید به مطالعه جلوههای عظمت حضرت حق بپردازیم و در این مسیر مشاهده آسمان و اجرام آسمانی از ستارگان و سیارات و کهکشانها اولویت دارد.
رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد در پایان به تفسیر مفهوم رحمت الهی که در بطن عبارات دعای دهم مستتر است پرداخت و با اشاره به آیه «بسم الله الرحمن الرحیم» که سرآغاز قرآن کریم است گفت:«الرّحمن، اسم ذات خداست و جانشین الله شده است و یعنی مادر همه اسماء پروردگار است؛ چنانچه فرمود (قل ادعوا الله او الرحمن) یعنی میتوانی او را الله صدا کنی و اگر خواستی به نام دیگر خدا را بخوانی بگو رحمن. خداوند خودش را اینگونه معرفی کرده است. میگوید بسم الله الرحمن الرحیم. پس همه چیز خلاصه شده است در همین صفت رحمت و مهربانی. و به همین خاطر است که امام سجاد میفرماید رحمت تو از همه بیشتر شبیه است به مشیت و ارادهات برای ما. عباراتی که قلب دعای دهم صحیفه سجادیه است.»
پایان پیام/
نظر شما