به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم رونمایی از منشور حقوق دانشجویی که امروز در وزارت علوم برگزار شد، گفت: رسالت حوزه فرهنگی – اجتماعی پیوند زدن دانشگاه به جامعه است.
وی افزود: این یکی از کاستی هایی است که هنوز نتوانسته ایم سرمایه ها و قابلیت های دانشجویان را در خدمت دانشگاهیان قرار دهیم و اساتید و صاحب نظران نگاه واقع بینانه به دانشگاه ندارند.
هاشمی با بیان اینکه دانشگاه یک نقش فرعی و حاشیه ای ندارد، تصریح کرد: فرهنگ متولی پیوند زدن دانشگاه به متن جامعه است.
هاشمی تصریح کرد: به عنوان حوزه فرهنگی متولی ترویج علم و ارزش گذاری علم هستیم و دانشگاه و عموم جامعه مخاطب ما هستند.
معاون فرهنگی وزیر علوم با بیان اینکه علم آموزی یک ارزش دینی است، اظهار کرد: دانشجویان باید بدانند منطق در رفتار و گفتگو داشته باشند و عقلانیت در درون و برون دانشگاه ها امری است که در مقابل هیجانات کاذب و برخوردهای کلیشه ای مورد نیاز است.
هاشمی با بیان اینکه باید پیشگام عقلانیت درون دانشگاه ها باشیم، تصریح کرد: دانشگاه الگوی علمی در این عرصه باید باشد.
وی با بیان اینکه یکی از ضعف های ما نبود ساختار هماهنگ شده بین دانشگاه ها است، اظهار کرد: تصویری درست و کامل از نسل جامع اساتید و دانشگاه ها در جامعه ما وجود ندارد و در بین اقشار مختلف جامعه شناخت درستی از دانشگاه ها نیست.
وی افزود: دانشگاه ها میزبان نخبگان کشور هستند که باید مورد احترام باشند و نباید بدگمانی به این قشر وجود داشته باشد.
وی تاکید کرد: سیاست و انتظارات گوناگون باید به رسمیت شناخته شود، دانشگاه کانون حضور نخبگان است، بنابراین تنوع دیدگاه ها و سلایق مختلف وجود دارد و باید این امر نهادینه شود.
وی با اشاره به انتشار منشور حقوق دانشجویی اظهار کرد: تقویت سرمایه فرهنگی – دانشجویی با علم به دست می آید.
وی با بیان اینکه از ناحیه اعتماد اجتماعی دچار چالش هستیم، اظهار کرد: نسبت به گروه های دیگر هم چالش وجود دارد و اعتماد میان استاد و استاد، دانشجو و استاد و دانشجو و دانشجو وجود ندارد؛ اگر اعتماد اجتماعی ارتقا پیدا کند هزینه های اجتماعی کاهش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه مسئله ضعف وابستگی ها در بین اقلیت ها و تضعیف انسجام در جوامع مختلف جدی است، تصریح کرد: امروز در قرن حاضر در معرض تهدید و خطر هستیم و دلسوزی باید در کنار دقت نظر و فهم علمی و تخصصی باشد.
به گفته هاشمی، منشور حقوق شهروندی در 30 صفحه تهیه شده است که تدوین آن یک سال طول کشیده و مسئولان وزارت علوم در زمینه تهیه آن با شورای عالی انقلاب فرهنگی تعامل داشته اند و در نهایت این شورا به تصویب رسانده و به زودی به دانشگاه ها اصلاح می شود.
پایان پیام/
نظر شما