به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از مشهد، حجتالاسلام محمود معرفت، صبح امروز(11آذر)در سلسله جلسات بيان معارف حسيني در رواق بزرگ امام خميني(ره) حرم مطهر رضوي به تبيين"آموزههای قرآنی در خطبههاي حضرت زینب(سلام الله عليه)" پرداخت واظهار داشت: رسالت حضرت زینب(سلام الله عليه) گفتگوی امام حسین(عليه السلام) با نسل ها و تاریخ آینده بود چرا كه حضرت زینب(سلام الله عليه) با سیره تبلیغی خود توانست صدای امام حسین(عليه السلام) و فریاد "هل من ناصر ینصرنی" را به مردم دنیا باز گو كند.
وي افزود: حضرت زینب(سلام الله عليه) با قرائت خطبه خود نشان دادند که اگر همه عالم جمع شوند، نمي توانند بین پیامبر(صلي الله عيله وآله) و اهل بيت(عليه السلام) ايشان جدایی و فاصله بيندازند.
حجت الاسلام معرفت گفت: حضرت زینبدر شیوه تبلیغی خود، به ویژه در خطبههایشان همواره میکوشيدند ضمن بیان افتخار و عزت اسلام و خاندان نبوت، پرده از نفاق امویان بردارند و با استنادهای تاریخی خود، خاندان اموی را رسوا و ادعاهای پوچ و بی اساس آنها را در تاریخ برملا کنند. حضرت زینب(سلام الله عليه) (س) تباهی، فساد و فسق آن خاندان را که به نوعی تداوم روحیهها و هویت جاهلی است، آشکار كردند.
اين كارشناس ديني با اشاره به اینکه حضرت زینب(سلام الله عليه) سخن خود را با آیهای از قرآن و جملهای برگرفته از این کتاب آسماني آغاز کردند، اظهار کرد: این بانوي بزرگوار در ابتداي خطبه خود آیه دوم سوره حمد، را قرائت کرده و سپس، عبارتی برگرفته از آیه 56 «سوره احزاب» را عنوان کردند.
حجت الاسلام معرفت گفت: حضرت زینب(سلام الله عليه) در این خطبه، قالب گویش خود را به شکلی نشان دادند که شنونده این جمله را دریابد که او در مقام گزارش، این جمله را فرموده است.
وي با اشاره به نكات ظریف در دعوت و سیره تبلیغی حضرت زینب(سلام الله عليه) در خطبهها و سخنان ایشان اظهاركرد: ايشان همواره خطبه ها را به صورت سلسله وار ذکر می کردند و محتوا و مضمون سخنان خود را علاوه بر بیان شیوا و رسا، نخست به آیات کتاب خدا، سپس احادیث جدشان پیامبر(ص) و پدرشان امام علی(عليه السلام) و پس از آن به وقایع تاریخی مستند تكيه كرده و در خطبهها، خطاب به شاهان و سران دستگاه یزید به آیه قرآن استناد میکنند.
اين كارشناس مذهبي عنوان كرد: حضرت زینب(سلام الله عليه) به طور دقیق از آیات قرآن کریم، به سنتهای حتمی و قطعی خداوند در آفرینش و در باب نبرد حق و باطل به سنت الهی «پیروزی نهایی حق بر باطل» اشاره می کند که چگونه با وجود همه خدعهها و نيرنگها، در نهایت حقیقت، پیروز و ماندگار خواهد شد.
وی افزود: خطبههاي امام سجاد (عليه السلام) و حضرت زینب(سلام الله عليه) روحیه شکست ناپذیری، صلابت نفس و عزتمندی اهل بیت (عليه السلام) (ع) را به رخ استکبار آن روز کشید و بصیرت عاشورایی، انتقال پیام امام حسین(عليه السلام) و تبلیغ فرهنگ عاشورا، مدیون پیام حضرت زینب(سلام الله عليه) و امام سجاد(عليه السلام) است و خطبههای آن بزرگواران سند استکبار ستیزی آنهاست.
سخنران حرم مطهر رضوي در پايان گفت: صلوات مبارکترین ذکر است اما از نظر حقیقتشناسی در عالم، هيچ فیضی به پای صلوات نمیرسد چرا كه خدا با تمام عظمتش، خود را در اختیار پیامبر(صلي الله عليه واله) قرار داده و میگوید "من پیوسته بر محمد (صلي الله عليه واله)، درود میفرستم".
پايان پيام/
نظر شما