به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام اژه ای،سخنگوی دستگاه قضا در 73 امین نشست خبری خود پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود و در این نشست در مورد اینکه آیا اگر پارازیتها برای سلامتی مردم مضر باشد دادستان به عنوان مدعی العموم ورود می کند یا خیر گفت: این موضوع تخصصی است و قضایی نیست اما انچه که بررسی شده هر سیگنالی و هر موجی که ایجاد می شود مضر است اما میزان آن بسیار مهم است و طبق آنچه بررسی شده نمیتوانیم بگوییم پارازیتهای فعلی بیش از میزان استاندارد است البته در موارد اخیر اختلافاتی وجود دارد و اگر روزی مشخص شود ضرری دارد دادستان به عنوان مدعی العموم ورود میکند.
حجت الاسلام اژه ای در مورد بابک زنجانی گفت: ایشان همکاری لازم را در جهت معرفی اموالش در داخل و خارج ندارد و اموالی شناسایی شده در مقام کارشناسی و برخی اموال معارض و بدهی دارد و اقدام دیگری که در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مطرح شد قرار شد این اموال معرفی شده تقدیم شود و با وکالتی که خود متهم داده با نظارت دادستان در اختیار وزارت نفت قرار بگیرد تا در صورتی که تمایل داشت آنها را بفروشد یا بابت بدهی نگه دارد.
وی تاکید کرد: فرد جدیدی در این پرونده بازداشت نشده است.
ورود پرونده های ورزشی به حوزه دادستانی
سخنگوی دستگاه قضا در مورد اینکه آیا درباره کارتهای جعلی بازیکنان فوتبال اقدامی شده یا خیر گفت: طبق آخرین گزارشهای امروز پروندههایی به حوزه دادستانی وارد شده که یکسری از آنها جنبه عمومی دارد و پارهای هم شکایتهای باشگاههاست و 2 الی 3 پرونده تشکیل شده که هنوز کسی در این زمینه بازداشت نشده است و اقدامات دادستانی بستگی به تحقیقات دارد که ممکن است کسی در این زمینهها بازداشت شود که به دفاعیات طرف و اسناد ارایه شده بستگی دارد.
حجتالاسلام اژه ای درباره اینکه امکان عفو سهیل علوی وجود دارد گفت: در حال حاضر بحث عفو مطرح نیست و وی به عنوان مفسد فی الارض شناسایی شده که حکمش در دیوان عالی برای اعاده دادرسی رفته و باید بررسی شود که آیا از موارد هفت گانه اعاده دادرسی است یا خیر.
در حوزه اسیدپاشی قانون شفافی وجود ندارد
معاون اول قوه قضاییه درباره اینکه آیا اسیدپاشی حکم محارب دارد و برای وی اعدام اعمال می شود یا خیر خطاب به خبرنگار مطرح کننده گفت: طبق آنچه آیت الله لاریجانی گفتهاند چنانچه کسی با سلاح سرد یا گرم اقدامی داشته باشد که موجب ترس و وحشت شود حکم محارب بر وی قرار می گیرد و اعدام میشود درباره اسیدپاشی نظرات مختلفی وجود دارد اولین اسیدپاشی در ایران در سال 1334 بوده و اولین قانون در سال 37 تدوین شد که طی آن اگر کسی در اثر اسیدپاشی کشته می شد فرد اسیدپاش اعدام شده و اگر منجر به صدمه بدنی می شد از حبس درجه 1 تا درجات بعدی محکوم می شد پس از انقلاب که قانون قصاص تصویب شد اگر کسی عمداً دیگری را با اسید می کشت طبق خواسته صاحبان دم برای قصاص اقدام می شود و در کل هر اقدامی به قصد کشت انجام بگیرد و منجر به مرگ شود قابل قصاص است و چنانچه باعث مرگ نشود و صدمهای به فرد ایجاد شود قصاص عضو انجام میگیرد و از جنبه عمومی نیز مجازاتهای دیگری نیز توسط قاضی اعمال میشود.
وی با اشاره به نظریات دیگر افوزد: اگر اسیدپاشی تکرار شود و باعث ترس مردم شود محارب است اما همه فتوای علما و حقوقدانان بر این مساله نیست و برخی می گویند فردی بین عامل اخافه نیست.
اژه ای افزود: اگر کسی اقدامی از طریق اسید بکند که موجب فساد در جامعه شود به عنوان مفسد فی الارض شناسایی می شود و حکم وی اعدام است و قانون در این زمینه شفاف نیست و همچنین برخی اسید را به عنوان سلاح تلقی نمی کنند و به غیر از ماده 628 ماده شفافی درباره اسیدپاشی نداریم.
وی درباره اسیدپاشی به رییس بیمارستان ویاییان تهران گفت: این مساله صنفی و شخصی بود و عمو و برادرزادهای که پزشک و دانشجو هستند برای تسویه حساب شخصی با رییس این بیمارستان این اقدام را کردند.
سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده سعید مرتضوی گفت: برخی جزییات این پرونده در حال رسیدگی است و کیفرخواستی هنوز صادر نشده است.
سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه قاچاقچیانی که بازداشت شده اند در چه مدتی احکامشان صادر می شود گفت: تعداد قابل توجهی از این قاچاقچیان از استان هرمزگان هستند و چنانچه پرونده مواد مخدر نیاز به تحقیقات نداشته باشد سریعاً احکامشان صادر میشود.
سخنگوی دستگاه قضا درباره پرونده داود روشنایی و حکم اجرای احکام وی مبنی بر قصاص گفت: حکم دستور اجرا دارد اما در برخی مشکلات پزشکی وجود دارد که باعث شده اجرای این حکم به تعویق بیفتد.
وی درباره اینکه برخی پزشکان نمی پذیرند احکام اسیدپاشی را اجرا کنند گفت: در این باره بیاطلاعم.
محسنی اژه ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر پرونده معدن چادر ملو گفت: برای ورود به موضوع معدن تفاوت وجود دارد اگر معادن صددرصد خصوصی باشند امکان ورود دولت و سازمان بازرسی وجود ندارد اما اگر به نحوی به دولت مرتبط باشند سازمان بازرسی می تواند اقدام کند و اگر جرمی واقع باشد ورود داشته باشد. اگر جرمی واقع نشود معادن چه دولتی و چه خصوصی دستگاه قضا ورود نمیکند.
سخنگوی دستگاه قضا درباره بودجه قوه قضاییه در پاسخ به خبرنگار مطرح کننده گفت: قوه قضاییه با توجه به ماموریتها و اینکه هر روز به وظایفش اضافه می شود از لحاظ بودجه و نیروی انسانی به شدت در مضیقه است و امیدواریم دولت و مجلس نهایت همکاری را داشته باشند زیرا اگر بودجه و نیرو نداشته باشد کار مردم زمین می ماند و امیدواریم مجلس و دولت تا حد ممکن تلاش کنند تا ما را یاری نمایند.
سخنگوی دستگاه قضا در پایان 73 امین نشست خبری خود درباره پرونده مطرح شده در روز عاشورای شهرری مبنی بر پایکوبی برخی در روز عاشورا گفت: این خبر خلاف منتشر شد و تخلفی که انجام گرفت از باب توهین نبود و قصد بی حرمتی وجود نداشت متاسفانه خبری ایجاد شد و به آن بال و پر داده شده بود. ولی به هیچ وجه قصدی مبنی بر آنچه مطرح شد وجود نداشت و در حال حاضر نیز پرونده در بخش رسیدگی است.
پایان پیام/
نظر شما