بررسی کتاب "موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة" در تهران

خبرگزاری شبستان: دومین نشست عاشورا پژوهی و کتاب شناسی عاشورا با بررسی کتاب "موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة" روز گذشته(9 آذر) برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران، دومین نشست عاشورا پژوهی و کتاب شناسی عاشورا با بررسی کتاب "موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة" اثر گراسنگ حضرت آیت الله سید شهاب الدین مرعشی نجفی با حضور محمد اسفندیاری محقق و عاشورا پژوه و جمعی از صاحب نظران این حوزه در سالن جلسات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.

 

محمد اسفندیاری محقق و عاشورا پژوه، گفت: یکی از آثار قاضی نور الله شوشتری کتاب" احقاق الحق و ازهاق الباطل" است که حضرت آیت الله مرعشی قصد این کرد که ابتدا این کتاب را تصحیح و احیا کند و این کار را با نوشتن سه جلد به اهتمام کتاب احقاق الحق و ازهاق الباطل انجام داد.

 

وی تصریح کرد: از جلد چهارم آیت الله مرعشی شروع کرد تحقیقاتی بر این کتاب نوشتن که به جلد 34 رسید و بعد هم فهرست های این کتاب نوشته شد.

 

اسفندیاری، با بیان اینکه ملحقات این کتاب چندین برابر متن کتاب شد، گفت: این کتاب از نخستین کارهای گروهی در حوزه علمیه قم محسوب می شود.

 

این محقق، افزود: تاریخی که مرحوم حضرت آیت الله مرعشی در جلد اول کتاب گذاشته است، 1377 ه.ق ایشان از این سال کتاب را شروع کرد تا تاریخ درگذشت ایشان یعنی 1411 ه.ق، یعنی 34 سال از عمر پربرکت ایشان صرف نوشتن این کتاب شده است.

 

وی اضافه کرد: فرزند آیت الله مرعشی سال ها پیش به من گفت این کتابی که پدرم فراهم کرده، فرع افزون بر اصل شده، لذا قرار شد که این کتاب با یک ویرایش جدید و تحت عنوان مستقلی چاپ شود.

 

اسفندیاری، عنوان کرد: نتیجه این تصمیم فرزند آیت الله مرعشی کتاب "موسوعة الامامة فی نصوص اهل السنة" شد که به موضوع و مصداق امامت، نه براساس روایات و نصوص شیعه، بلکه بر پایه احادیث و متون اهل سنت، پرداخته شده است.

 

وی گفت: جلد اول تا پنجم کتاب در مورد کلیات امامت است، جلد ششم تا بیستم در مرود امیرالمومنین(ع)، جلد 21 تا 25 در مورد حضرت فاطمه زهرا(س)، جلد 26 تا 30 در مورد امام حسن(ع)، جلد 31 تا 40 در مرود امام حسین(ع) و جلد 41 به بعد در خصوص بقیه امامان بزرگواراست.

 

این محقق عاشورایی، افزود: از این کتاب بسیار استقبال شد، کتاب تا کنون سه جایزه کشوری دریافت کرده کتاب سال حوزه در سال 1385، کتاب فصل جمهوری اسلامی در سال 1389 و کتاب سال جمهوری اسلامی در سال 89 شده است.

 

اسفندیاری بیان کرد: در این نشست ضمن این که ما کتاب را معرفی می کنیم، اما بیشتر تاکید مان بر مجلدات ویژه امام حسین(ع) که با استناد و روایات اهل سنت بیان شده است.

 

سپس چند نفر از محققین که در تالیف این اثر نقش داشتند؛ راجع به ویژگی های این کتاب ارزشمند و در خصوص امامت، امام حسین(ع)، عاشورا، وقایع پس از عاشورا و ... مطالبی را عنوان کردند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 421326

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha